Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit szólnátok ha a férjetek gyerek szülés után ezt mondaná: "ne dolgozz nincs értelme. "?
Visszamentem, pedig nem lett volna muszáj. Megbántam. A gyerekek oviba-suliba kísérése kész logisztikai kihívás (mindkettőnk munkaideje miatt), este fáradtan érünk haza mindannyian. Nem keresek annyit, hogy ez pillanatnyilag sokat lendítene a családi költségvetésen.
Én otthon maradnék, és keresnék valami értelmes elfoglaltságot, tanulnék stb., amivel megalapozhatom azt az időt, amikor esetleg muszáj lesz visszamenni dolgozni (mert ugye sohase tudhatjuk).
De ez a saját példám, nyilván mindenki másképp éli ezt meg.
Én ismerek olyan házaspárt, ahol 3 gyermek van és az anyuka soha nem dolgozott. Emlékszem, mikor panaszolta, hogy 40 évesen tökéletesen rutintalanul most már nem kell a munkaerőpiacon. A lányaik kirepültek, így a nő ott áll a maga bizonytalanságával a nagyvilágban.
Én magam miatt és a családom miatt is vállalnék munkát, szerintem sosem lehet tudni, mit hoz az élet, a férjem meg is betegedhet, lehet, hogy nekem kell a 3 gyermekem mellett családfenntartóvá válnom. Nem szeretném, ha egy ilyen helyzt felkészületlenül érne.
"ne dolgozz nincs értelme. "
Én magát a kijelentést érzem sértőnek. Mintha csak a pénzkeresésének lenne értelme. Persze nyilván fontos, hiszen mindenki pénzből él, de emellett a munkavégzésnek más szempontjai is vannak.
Amúgy én ilyen helyzetben nem a válástól félnék, hanem attól, hogy ha valami történik a férjemmel vagy a vállalkozással, akkor hogyan fogok megélni. Ha valaki akárcsak néhány évre kiesik a munkából, utána nagyon nehéz visszakerülnie.
az meg, hogy 100.000 Ft-ot keres? Én sem keresek többet egyetemi diplomával, és 15 év munkaviszonnyal a közszférában. (Nem vagyok tanár, úgyhogy ezután sem fogok többet.)
Én a Kérdezővel értek egyet. Örülnék ha a mai világban megtehetném,hogy valami fontosnak szenteljem az időmet,nem pedig a pénzhajhászásnak.
Viszont azt nem igazán értem,miért írtad ki ezt a kérdést!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!