Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit szólnátok ha a férjetek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit szólnátok ha a férjetek gyerek szülés után ezt mondaná: "ne dolgozz nincs értelme. "?

Figyelt kérdés
Egyik barátnőmnek mondta ezt a férje, ő kicsit felhúzta magát rajta. Én azt hiszem el tudnám viselni :) A barátnőm 100 ezer körül keresett, a férjének vállalkozása van, nagyon jól megy, van mint a tejbe aprítani. Szerintem az a 100as tényleg semmit nem dobna rajtuk.. A gyerekek 5 és 3 évesek, a kicsi most kezdte az ovit, barátnőm januártól akart visszamenni dolgozni. Visszamennétek? vagy keresnétek valami elfoglaltságot (ahogy a férje is javasolta), és többet lennétek a gyerekekkel?
2013. szept. 9. 12:39
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
91%
A "ne dolgozz, nincs értelme" nekem nem egy lehetőség, hanem egy utasítás, s nyelvtanilag felszólító módban van, ráadásul tükrözi, hogy mennyire sz@rba se veszi a kedves férje a kérdező barátnőjének a munkáját. Nekem ez bárki szájából rosszul esne, legyen a férjem, az anyám, vagy a kollégám. Mi az, hogy "nincs értelme"? Ha engem valami boldoggá tesz, akkor miért és mi alapján mondja nekem bárki, hogy annak "nincs értelme"?
2013. szept. 9. 14:06
 22/41 anonim ***** válasza:
90%
Még ha jót akar is a férj, a "te munkád nem ér semmit, nem csinálsz semmi hasznosat vagy fontosat, nincs értelme" elég sértő.
2013. szept. 9. 14:11
 23/41 anonim ***** válasza:
86%

Visszamentem, pedig nem lett volna muszáj. Megbántam. A gyerekek oviba-suliba kísérése kész logisztikai kihívás (mindkettőnk munkaideje miatt), este fáradtan érünk haza mindannyian. Nem keresek annyit, hogy ez pillanatnyilag sokat lendítene a családi költségvetésen.

Én otthon maradnék, és keresnék valami értelmes elfoglaltságot, tanulnék stb., amivel megalapozhatom azt az időt, amikor esetleg muszáj lesz visszamenni dolgozni (mert ugye sohase tudhatjuk).

De ez a saját példám, nyilván mindenki másképp éli ezt meg.

2013. szept. 9. 14:12
 24/41 anonim ***** válasza:
100%

Én ismerek olyan házaspárt, ahol 3 gyermek van és az anyuka soha nem dolgozott. Emlékszem, mikor panaszolta, hogy 40 évesen tökéletesen rutintalanul most már nem kell a munkaerőpiacon. A lányaik kirepültek, így a nő ott áll a maga bizonytalanságával a nagyvilágban.

Én magam miatt és a családom miatt is vállalnék munkát, szerintem sosem lehet tudni, mit hoz az élet, a férjem meg is betegedhet, lehet, hogy nekem kell a 3 gyermekem mellett családfenntartóvá válnom. Nem szeretném, ha egy ilyen helyzt felkészületlenül érne.

2013. szept. 9. 14:26
 25/41 anonim ***** válasza:
83%
Mi olyan anyagi színvonalon élünk, hogy megtehetném, hogy a gyerekek után nem megyek vissza dolgozni, de _soha_ nem kérne ilyesmire a férjem! Terhesség alatt még tanultam is, hogy jobb lehetőségekkel induljak neki a munkának, ha visszatérek. Eszem ágában sincs otthon ücsörögni. Ha a gyerekek már nagyok, eljárnak oviba, utána meg suli, egyre kevésbé igénylik, hogy otthon legyek, hisz ők sincsenek ott, délután meg már mindenki hazaér munkából, oviból. Szerintem az élet értelme nem az, hogy pénzért dolgozzunk, hanem az, hogy megtaláljuk a helyünket a világban,és én úgy érzem, az én helyem nem a tv előtt van, vagy sétálgatva vásárolgatni napközben. Szeretek dolgozni, világ életemben csináltam, jól csináltam. Ezután is szeretnék, anyagiaktól függetlenül. Mert szeretem, mert hasznos, és teljessé teszi az életem. Egyszerre vagyok nő, feleség, hasznos munkaerő és édesanya.
2013. szept. 9. 14:31
 26/41 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyértelmű, hogy miért bántja a nőt ez a kijelentés. Egyszerű leblamálása a 100 000-es fizetésnek és a munkának, amit azért végez. Kb. "mi a fenéért mennél el te dolgozni, ha ÉN 5-ször többet hozok haza?" Persze, ez is egy érv, de vannak nők, akik ezt nem nyelik le, élvezik a munkájukat, másképp képzelik az életüket. Szerintem nincs ebben semmi rossz. meg abban sem, hogy ezáltal nő a szakmai tapasztalata, keresettebb lehet a munkaerőpiacon, arra az esetre, ha a vállalkozás/házasság odalesz. Nem árt az, ha egy nő a saját lábán is megállna, ha hirtelen szükség lenne rá.
2013. szept. 9. 14:55
 27/41 anonim ***** válasza:
100%

"ne dolgozz nincs értelme. "

Én magát a kijelentést érzem sértőnek. Mintha csak a pénzkeresésének lenne értelme. Persze nyilván fontos, hiszen mindenki pénzből él, de emellett a munkavégzésnek más szempontjai is vannak.

Amúgy én ilyen helyzetben nem a válástól félnék, hanem attól, hogy ha valami történik a férjemmel vagy a vállalkozással, akkor hogyan fogok megélni. Ha valaki akárcsak néhány évre kiesik a munkából, utána nagyon nehéz visszakerülnie.

az meg, hogy 100.000 Ft-ot keres? Én sem keresek többet egyetemi diplomával, és 15 év munkaviszonnyal a közszférában. (Nem vagyok tanár, úgyhogy ezután sem fogok többet.)

2013. szept. 9. 14:59
 28/41 anonim ***** válasza:
100%
Nos én szeretek dolgozni,jó a munkám.,tehát én biztosan közöltem volna,hogy már pedig fogok.De az én párom nem mondana ilyet mert ismer,és én megőrülök a folytonos otthonléttől.
2013. szept. 9. 15:05
 29/41 anonim ***** válasza:
17%

Én a Kérdezővel értek egyet. Örülnék ha a mai világban megtehetném,hogy valami fontosnak szenteljem az időmet,nem pedig a pénzhajhászásnak.

Viszont azt nem igazán értem,miért írtad ki ezt a kérdést!?

2013. szept. 9. 15:31
 30/41 anonim ***** válasza:
77%
Utolsó, te is úgy beszélsz, mint ha a gyermeknevelés és a munka egymást kizáró okok lennének, pedig a legtöbb embernek jól megy egyszerre mindkettő.
2013. szept. 9. 15:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!