Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehet a legjobban kezelni egy távházasságot?
3 hónap távollét, most telik le az első hónap belőle. Még két hónapig legfeljebb fényképen látjuk egymást, de egymás hangját halljuk Skype-on naponta. Mindkettőnknek igénye van arra, hogy naponta beszéljünk, de ez sokszor problémákat szül. A férjem minden délután nagyon fáradt, nincs elég lehetősége a kikapcsolódásra, emiatt pedig néha türelmetlen és ingerült. Nekem pedig kétségeim vannak, hogy vajon amikor letelik ez az idő, akkor is ugyanannyira fogjuk-e egymást szeretni... Közben pedig haszontalannak érzem magam, mert most munka nélkül vagyok, és nem tudom őt úgy támogatni, ahogy szeretném. Nagyon hiányzik és időről időre elővesz egy kicsit a depresszió. Nem tudom, mivel töltsem ki ezt a rengeteg üres időt.
A beszélgetéseink is kezdenek kiüresedni. Nem szoktunk ennyit ilyen aktívan beszélgetni egyébként, de most nincsen más "közös programunk". Félek, hogy megunjuk egymást. Van valakinek valami tanácsa?
Igen, itt kiütközik az, hogy valószínűleg azért nem szoktatok "ennyit ilyen aktívan beszélgetni", mert nem is tudtok, nincs közös téma a "milyen volt a napod"-on kívül. Így aztán semmi nem marad, ami miatt lelkileg közel maradhatnátok egymáshoz. Nincs szex, nincs bújás, nincs program. Persze, hogy ingerült, mert beszélgetni sem tudtok, időpazarlás a Skype előtt ülni..
2 év távkapcs. után is napi 1,5-2 óra beszélgetéssel jelentem, nem untuk meg egymást.
Félreértés ne essék, imádjuk egymást, oda vagyunk egymásért. És persze, szoktunk beszélgetni, habár akkor is sok a napi két óra, két introvertált emberről lévén szó. És most nem tudunk művelődni sem, mert azt is együtt szoktuk végezni. Neki már nincs mit olvasnia, filmeket sem tud nézni, sem ideje, sem lehetősége nincsen rá. Amilyen könyveket kivitt, már kibújta.
Ha nem túl fáradt, szórakoztatóan társalgunk, mert én folyamatosan művelem magam és szeretjük egymás humorérzékét is. Ettől függetlenül a kapcsolat 85%-a hiányzik.
És attól függetlenül, hogy szeretjük egymást és csak három hónapról van szó, ezt a dolgot el lehet rontani és eszem ágában sincs valami hülyeséget csinálni azért, mert nincsen rutinom a távkapcsolatokban. Akár hiányzik a szex, akár nem.
Van itt valaki, aki hasznos tanácsokkal tud szolgálni?
*eszem ágában sincs valami hülyeséget csinálni
Mi rosszat tudnál tenni? Gondolom, nem akarod megcsalni!? Én, amikor nincs mellettem a párom és nagyon kívánom, akkor segítek magamon. Három hónap nem a világ vége, szerintem.
Úgy értem a hülyeséget csinálást, hogy mondok valami rosszat, amin összeveszünk mert mindketten ingerültek vagyunk, és úgy érzem, jelen helyzetben esélytelen lenne jóvá tenni a dolgokat... Persze, eszünk ágában sincsen megcsalni senkit sem senkivel. Csak labilis vagyok érzelmileg.
Most komolyan nekem kellene kitalálnom, hogy milyen tanácsokat szeretnék hallani? Pont ezért kértem segítséget ilyen téren tapasztaltabb emberektől. Csak sajnos azt kaptam, hogy szexmániás vagyok, meg "bezzeg mi szeretjük egymást".
Köszönöm a válaszokat!
Azta, heti hét napon át 12-16 óra? És még én keveselltem azt, hogy csak vasárnap van hétvégéje...
Igazából egyszeri alkalom, és én fogok utána költözni. Ő csak előkészíti a terepet és így tud elég pénzt összeszedni kaucióra, hogy külön tudjunk költözni onnan, ahol most lakik. Valószínűleg én is kapok munkát utána, és egyenesbe jövünk.
Igen, holtomiglan-holtodiglan:) Sokszor emlékeztetem magam arra, kinek mondtam igent többedszerre is, esténként a közös emlékekkel takarózom.
Köszönöm a tanácsokat! Annak meg, aki hasonló helyzetben van: Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!