Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feleségként miért nincs jogom intézkedni a férjem nevében? Hiszen a felesége vagyok, megtagadhatják törvényesen az adatátadást?
Nem tudok, vagyis inkább nem vagyok benne biztos, hogy elfogadják. Ha meg mégis, nem akarom minden alkalommal megtenni.
Ráadásul simán el tudom képzelni, hogy mást várnak egy meghatalmazás tartalmaként a bankban meg mást a főgáznál, mást az elműnél stb. Gondolom mindenhol külön szabály van, hogy mit lehet elfogadni.
Nézzük a FIKTÍV szituációt:
Besétáltok, például az OTP bank X fiókjába, a férjed mondja, hogy ezentúl a kis feleségem Katika teljes körűen eljárhat. OK, bemész fél évvel később ugyancsak az OTP Y fiókjába ügyet intézni. Elvárható, hogy ott majd tudják, hogy 1231233442 szerződésszámú akármivel kapcsolatban eljárhatsz? Vagy szerinted hogy néz ki egy olyan rendszer amiben a bank, biztosító mobilszolgáltató dolgozik?
Van olyan rublika, hogy a felesége azt csinál amit akar, majd, ha válnak egyesével visszamondja ezeket a férj, közben az asszony szerződhet,meg módosítgathat a férj tudta nélkül?????
Igen, gondolom van olyan státusz, hogy meghatalmazott vagy hasonló.
Barátnőm gond nélkül tud intézkedni a párja számlája felett, aki külföldön dolgozik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!