Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feleségként miért nincs jogom intézkedni a férjem nevében? Hiszen a felesége vagyok, megtagadhatják törvényesen az adatátadást?
Akkor mindenhová be kell menni együtt, és onnantól én is intézkedhetek? Azt is lehet, hogy mind a kettőnk nevén vannak?
A meghatalmazással az a baj, hogy ha nem jól írjuk meg beleköthetnek. Nem akarok több plusz kört futni.
A bank meg azért érdekes, mert van kártyám, amivel jogom is a pénz felett rendelkezni. Na mindegy.
Még mindig nem érted? Nem, attól, hogy valahová besétáltok édes kettesben, még nem intézhetsz a férjed nevében semmit. Ha ír egy MEGHATALMAZÁST, akkor mehetsz.
Banyek, nem gondoltam volna, hogy 2013-ban Magyarországon ilyen ... kevéssé világos gondolkodású lehet egy felnőtt nő.
Hogy a pénz felett rendelkezel, az egy dolog, a személyes adatok más kategória és törvény szabályozza az intézményeket, ki férhet hozzá. A házastárs nem. Kezes sem intézkedhet az adós nevében például.
A férjed akkor ne álljon sorba, hanem intézze telefonon a csomagváltást, ügyfélszolgálaton keresztül lehetséges szerintem. Ne akarj mindent intézni, úgy jársz majd, mint én, ma már az összes intéznivaló a nyakamban van és úgy kell "rugdosni" a férjem, hogy intézze már el azt, amit csak ő tud.
És ha épp tegnap raktam ki a szűrét? Vagy ha már fél éve külön vagyunk, csak épp folyamatban van a válásunk? Még jó, hogy nem intézkedhet az én nevemben!
Szép is lenne!
Persze, de gondolom mindenhol van erre formanyomtatvány. Bemegyünk, elmondjuk mit akarunk, az ügyintéző kinyomtatja, a férjem aláírja. Vagy ilyen nincs? Az jobb, ha én itthon írok egyet? Azt sem látják, ki írja alá, talán csak aláhamisítom.
(Ha meg válunk, bemegy és egy olyat ír alá, ahol visszavonja ezt a meghatalmazást)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!