Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A nőknek milyen eszközeik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nőknek milyen eszközeik vannak arra, hogy házasságot kezdeményezzenek?

Figyelt kérdés
Elmondom mire gondolok, társadalmilag még mindig az az elvárt, hogy a férfi kérje meg a nő kezét és a nő hiába akarná, hogy legyen esküvő, ha a férfi nem akar házasodni, akkor nem lesz. Ismerkedéskor is ez téma szokott lenni 30 felett, nekem volt olyan randim, ahol a nő kerek perec kijelentette, hogy egy évet kapok eljegyzésre, ami azért sokkoló volt. Én értem, hogy ő szeretne férjhez menni és ezt ki is akarja nyilvánítani, de akkor sem ez a módja, ilyen stílusban taszító. Ha úgy mondta volna, hogy "figyelj, én úgy gondolom, hogy szeretnék házasságot és komoly elköteleződést, te hogy állsz ehhez" akkor még elmegy, de ilyen felszólító módban kösz nem. A sors fintora, hogy amúgy én is szeretnék megházasodni, de mindenképp a saját döntésem kell legyen és ehhez meg is vannak az eszközeim, hogy kommunikáljam. Még anyám is azt mondta, hogy "soha ne házasodjak meg más kedvéért, csak ha úgy érzem, hogy belülről jön az indíttatás".

febr. 16. 12:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ott a szájuk.
febr. 16. 12:34
 2/13 anonim ***** válasza:
24%
Pedig igaza van a parodnak. Mit gondolsz, mi a f*szra fogok várni?
febr. 16. 12:47
 3/13 anonim ***** válasza:
49%
Aki nagyon házasodni akar annak bármi. De egy normális nő nem fog házasságról beszélni se, nemhogy ultimátumot adni, mert a férfinak kell indíttatása legyen hozzá.
febr. 16. 12:49
 4/13 anonim ***** válasza:
51%

Nincs igaza! Nem kell parancsolgatni a másiknak és normálisan kell közölni, hogy mit szeretne majd megkérdezni hogy a párja hogyan képzeli el. 1 év után meg házasságot kötni kész öngyilkosság!

febr. 16. 12:49
 5/13 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem a házasság két ember közös döntése, nem egy kegy, amit a férfi oszthat. Felnőtt párkapcsolatban ez amúgy is szóba kerül néha néha, főleg 25 fölött, ahol már rendszeres egy egy esküvői meghívás. Én például megmondtam kb. 2 és fél év kapcsolat után, hogy én mindenképpen szeretnék esküvőt és utána majd gyereket. Ő azt mondta, hogy a gyerek akár most is oké neki, a házasságra még nem áll készen. Mondtam neki, hogy akkor majd ha készen áll a házasságra, akkor jelezze, mert addig a gyerek szóba se jöhet. Ő ezt elfogadta. Ezután már nem nagyon beszéltünk erről és neki ezt sosem mondtam, de azért volt egy belső határom, ha a kapcsolat 5. évfordulójáig nem történt volna semmi, akkor választást ajánlottam volna, hogy velem, vagy nélkülem. Szerencsére végül a 4. évforduló előtt megkérte a kezem és bőven az 5. előtt már házasok voltunk.
febr. 16. 13:05
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, de szerintem ha "nyaggatni" kell a férfit megette az egészet a fene. Az én párom már a kapcsolat elején ( második év felé tapostunk) magától mondta, hogy feleségül szeretne venni és a közös gyermeket is emlegette. Aztán meg is történt, nem kellett mondanom neki, hogy mit akarok egyáltalán.
febr. 16. 13:08
 7/13 anonim ***** válasza:
89%
Az erőlteti a házasságot aki gyereket akar. A gyerek az egy sürgősebb téma szokott lenni, viszont sokan nem akarnak házasság nélkül gyereket. Ez 30 fölött az idővel való versenyfutás. Nem tartom normálisnak 1 éven belül ezeket erőltetni, sokan inkább pánikból teszik mert úgy érzik kifutnak az időből. Van akinek nincs 5 éve kivárni.
febr. 16. 13:18
 8/13 A kérdező kommentje:

Igen, azt hiszem ez a legtalálóbb megfogalmazás, hogy a sürgető idő a legfőbb mozgatórugója, ez valóban egy nehéz élethelyzet, hogy egyrészt meg kellene adni az időt annak, hogy megismerd azt, aki iránt tényleg eltudnál köteleződni, másrészt meg a biológiai óra ketyeg és ha elmegy 1-2 év egy olyan kapcsolattal, amiből nem lesz végül házasság, az hatványozottan fájó tud lenni.

febr. 16. 13:26
 9/13 anonim ***** válasza:
43%
Hol ketyeg a biológiai óra? 40 felett is képesek vállalni gyermeket emberek. Az már más téma, hogy jó dolog, vagy se. Nem kötelező 25-35 évesen baba projektbe fogni egyáltalán! Amúgy se segít a kapcsolaton a gyermek soha ha marhára nem szeretik egymást, egyik a másikat, vagy nem egyeznek meg hiszen nem illenek össze. A házasságot is túlságosan könnyelműen veszik sokan fel, de amikor válni kéne akkor meg nem akarnak a közös vagyon miatt. És ki szenved a legjobban? Az utód ha van!
febr. 16. 13:32
 10/13 anonim ***** válasza:
52%

Értem hogy saját elhatározásból kell jönnie annak, ha te feleségül vennéd a párodat, ez teljesen rendben van. De itt azért arra is gondolnod kellene, hogy egy kapcsolatban nem csak te létezel, és a te igényeid, hanem egy másik ember is, akinek szintén vannak vágyai, elképzelései. Ezeknek kellene valahogy kapcsolódni egymással, ha mindketten szeretnétek, és kompromisszumra jutni.

Nyilván ez a kijelentés így ebben a stílusban elég necces.

De abba is gondolj bele, hogy mégis meddig kellene egy nőnek arra várni csöndben, amíg te méltóztatsz eldönteni, hogy szeretnéd e vele tervezni a jövődet és elköteleződni mellette házasságban, vagy sem. 2 évig? 5? 10 évig?

Ha rád vár és még 5 év után sem érzed késznek magad, elvesztegetett 5 évet az életéből a semmiért. Mondjuk lenne egy új kapcsolata, az is váratja 5-6 évet, aztán az is megy a kukába, és mondjuk már 30 elmúlt, lenne egy újabb kapcsolata , ha még 5 évet vár a semmiért már mondjuk 35 éves és így tovább.

Őszintén szólva Én sem vártam volna éveket egy pasira sem a semmiért, mire a párom esetleg eldönti mit akar, vagy addigra sem.

Mert számomra az, aki 1 éven belül nem tud állást foglalni, hogy velem vagy nélkülem, akkor az számomra azt jelenti hogy nélkülem, és lezárnám a dolgot, mert nincs vesztegetni való időm egy számomra jövőtlen kapcsolatban. Nálam az örökös pasim-csajom kapcsolatos együtt éldegélés nem játszik.

A 2. kapcsolatomban ugyan volt eljegyzés, de valami 10 év utáni házasságról kezdett beszélni, meg majd ha gyerekünk lesz akkor elvesz. 😂😂😂 Hát mondtam neki, hogy ez teljesen kizárt részemről. Egyrészt nem akarok gyereket, másrészt, ha akarnék sem vállalnék házasságon kívül, csak több éves, min. 5-6 éves stabil házasságba. Már ha akarnék gyereket, de nem akarok. Szóval én vele ilyen kilátások, és más dolgok miatt is, 1 év után szakítottam. Akkor 20 éves voltam.

A férjemmel 24 évesen jöttem össze, fél év után kért meg, 1 évre rá volt az esküvőnk. Most már 15 éve vagyunk együtt. 😊

Nem kapott ultimátumot soha, ha valakinek az kell, az már rég rossz. Csak őszinte beszélgetés volt, annyit mondtam mikor beszélgettünk a házasságról ( amit ő hozott fel mint témát először, hogy szeretnék e, és ha igen akkor kb mikor, milyen formában) hogy nem szeretnék 2-max3 évnél többet várni, illetve hogy nagyon szeretnék decemberi esküvőt, ha lehet akkor szűk körben, lagzi nélkül. Mint kiderült, az elképzeléseink egyeztek. Azt leszámítva, hogy neki a konkrét hónap mindegy volt.

Szóval nálunk úgy alakult, hogy fél év együttjárás után megkért, rá fél évre befejeztük a sulit, munkát kerestünk és összeköltöztünk, és plusz fél év együttélés után össze is házasodtunk.

febr. 16. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!