Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A nőknek milyen eszközeik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nőknek milyen eszközeik vannak arra, hogy házasságot kezdeményezzenek?

Figyelt kérdés
Elmondom mire gondolok, társadalmilag még mindig az az elvárt, hogy a férfi kérje meg a nő kezét és a nő hiába akarná, hogy legyen esküvő, ha a férfi nem akar házasodni, akkor nem lesz. Ismerkedéskor is ez téma szokott lenni 30 felett, nekem volt olyan randim, ahol a nő kerek perec kijelentette, hogy egy évet kapok eljegyzésre, ami azért sokkoló volt. Én értem, hogy ő szeretne férjhez menni és ezt ki is akarja nyilvánítani, de akkor sem ez a módja, ilyen stílusban taszító. Ha úgy mondta volna, hogy "figyelj, én úgy gondolom, hogy szeretnék házasságot és komoly elköteleződést, te hogy állsz ehhez" akkor még elmegy, de ilyen felszólító módban kösz nem. A sors fintora, hogy amúgy én is szeretnék megházasodni, de mindenképp a saját döntésem kell legyen és ehhez meg is vannak az eszközeim, hogy kommunikáljam. Még anyám is azt mondta, hogy "soha ne házasodjak meg más kedvéért, csak ha úgy érzem, hogy belülről jön az indíttatás".

febr. 16. 12:32
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Nem, ezzel amúgy én is egyetértek, hogy egy év után azért le kell ülni komolyan beszélni, hogy akkor hogyan tovább, hogyan látjuk a kapcsolat jövőjét. Engem az zavart, hogy ez a nő pont egy ilyen intimebb pillanatban mondta ezt így, hogy "egy évet kapsz", ami szerintem érzelmi zsarolás és rohadtul nem illett a helyzethez. Szét is mentünk pár hónap után után és ebből a szempontból korrekt voltam, mert megmondtam, hogy nem összeegyeztethető az életvitelünk és inkább korábban, mint később. Nem azzal van a baj, ha valaki szeretne házasságot, gyereket, de nem mindegy ezt hogyan kommunikálja és ha már az elején ilyen stílusban beszél, akkor kényszeredett lesz az egész ismerkedés, elveszti az organikus jellegét.

febr. 16. 21:45
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Kutatások szerint egy férfi 6 hónapon belül tudja, hogy el akarja venni a nőt vagy nem. Sokszor akkor is vele marad ha nem a válasz. Miért? Mert van kit dugni, sok esetben van aki fizeti a kiadások felét.

Persze lehet gyereket vállalni 40+ évesen is, sőt akár 50 felett is. Volt "szerencsém" hallani 32 év körül nők terhességi és szülés élményeit, ahol megjelentek a terhességi cukorbetegség, több alkalommal visszatartáson kellett részt venni, 4-5 napig indított szülés, volt akinek program császár vagy sürgősségi császár volt és a rengeteg trauma után nem is akart már szoptatni.

Szerintem valamilyen szinten fair volt a nőtől, hogy rögtön megmondta mit szeretne. Lehet nem volt udvarias, de tisztességes volt.

Ha lesz alkalmad beszélgetni vele kérdezd az előző kapcsolatairól. Valószínű ki fog derülni, hogy több férfire is évei mentek rá ezért akarta rögtön tisztázni, hogy ő házasságot és gyereket akar.

febr. 16. 22:01
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az sokkal szörnyűbb, amikor valaki 5-8 évet vár egy gyűrűre, de persze nem szól semmit, mert folyton azt kapja meg a társadalomtól, hogy jajj, ha nyaggatni kell, akkor megette a fene. Aztán szakítanak, a csávó meg elveszi a következőt 1 éven belül, a csaj meg ott marad 30 fölött, a legtermékenyebb évei meg kuka. Akkor eskü inkább a nyaggatás, de mnimum egy korrekt megbeszélés a pár között.

Mondjuk én ezzel fokozottan így voltam, mivel kamaszkorom óta vannak hormon problémáim, közel sem biztos hogy olyan jó esélyekkel indulok 30 fölött, szóval nekem ez számított, és ezt a párom tudomására is adtam. Nyugodtan mondhatta volna, hogy neki ez nem oké és akkor keresek mást. De azt nem hagytam volna, hogy évekig hitegessen.

febr. 16. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!