Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogos elvárás egy nőtől, hogy szüljön gyereket mert a férje és a család szeretné?
Van már 2 gyerekük, a nő nem szeretne többet, a férj és a család szerint viszont semmi akadálya és a nő nagyon önző.
Mit gondoltok erről?
Hát így röviden: NEM!
Egy gyereket az égvilágon senkinek sincs joga elvárni senkitől. Ha a férfi tisztában volt a kapcsolatuk kezdetén azzal, hogy a nő nem szeretne többet, akkor bele kell törődni vagy új után néznie. Ha időközben változott meg a helyzet, az más.
Nem igazán értem mi az önzőség azon, hogy nem vágyik valaki több gyerekre!
"Két gyereket terveztek, de mind a kettő lány lett és apuka szeretne egy fiút is."
Ha ez volt a terv, akkor csend legyen az apukának. Tisztában volt vele mik a tervek...
Aztán ha a 3. is lány lesz? Akkor abortusz? Vagy akkor negyedszerre is próbálkoznak majd? A két lánygyerek az nem elég jó neki? Istenem, az ilyennek minek gyerek, aki nem szerint különbséget tesz már az elejétől... szörnyű.
19-re Igen, a férfié is. De azért nézzük már reálisan, kinek az életére van nagyobb hatással egy gyerek érkezése. Terhesség, szülés, szoptatás, ki marad otthon a gyerekkel x ideig, kerül eltartott helyzetbe, ami egyáltalán nem egy jó dolog, kiesik a munkából, csökken az "értéke" a munkaerőpiacon, ha a gyerek beteg tuti neki kell otthon maradnia...stb. Ezért azt gondolom, hogy neki ebben igenis nagyobb joga van nemet mondani, mert az ő testéről és életéről van szó. Azt is mérlegelni kell, hogy a valami történik a férfival vagy szétmennek, hány gyerek az, akit fel tud nevelni egyedül. Inkább 2 mint 3.
Amennyiben a férfi vállalja, hogy ő marad otthon a gyerekkel x ideig. Hogy a betegállományt felesbe oldják meg. Hogy a nőnek nem 3 gyereket kell napi szinten hozni/vinni az intézményekbe, hanem a férfi is részt vállal. Esetleg akkor el tudom képzelni, hogy kompromisszumot kössenek.
Azt gondolom, hogy a nő azért szüljön mert Ő MAGA akarja, más kedvéért soha, semmiképp. A jogos meg az elvárás meg két külön kategória, és az az elvárás, hogy dolgozzon a nő, gondoskodjon a gyerekeiről a legjobb tehetsége szerint, de ugyanez vonatkozik a fickóra is.
A család meg nem tudom kicsoda, (anyós, após, vagy gyerekek) de senki ne várjon el semmit, akinek kell gyerek szüljön magának, de ne mástól várják el. Semmi közük hozzá.
15:24!
"De azért nézzük már reálisan, kinek az életére van nagyobb hatással egy gyerek érkezése. [...] Ezért azt gondolom, hogy neki ebben igenis nagyobb joga van nemet mondani, mert az ő testéről és életéről van szó."
Nem, nincs több joga. Egy ilyen párkapcsolatban mindkét fél egyenlő, nincs senkinek se több joga a másiknál. Mert a te elved szerint akkor a férj meg azt mondja, hogy ő keresi a pénzt, neki több melója volt vele, így ő többet költhet el? Hát nem... Egy gyerek nem lehet jobban az egyik félé vagy a másiké - mindkét félé egyaránt. Ez van, a férfi akármit csinálhat, nem szülhet vagy szoptathat a nő helyett, ez a természet rendje, de emiatt ne vegyük már másodrangúnak az emberek felét a gyerekek kérdésében.
"Amennyiben a férfi vállalja, hogy ő marad otthon a gyerekkel x ideig. Hogy a betegállományt felesbe oldják meg. Hogy a nőnek nem 3 gyereket kell napi szinten hozni/vinni az intézményekbe, hanem a férfi is részt vállal. Esetleg akkor el tudom képzelni, hogy kompromisszumot kössenek."
Bevallom, igen liberális vagyok a nemektől elvárt szerepek terén, és igen, én maradtam otthon a gyerekemmel, pedig én kerestem többet, én tudtam nehezebben elszakadni a munkától a munka jellege miatt, de ez van, a gyerek kompromisszumokkal jár. Nem az anya dolga a gyerek nevelése, hanem a szülőké közösen. Nekem ez természetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!