Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek a gyakorlatban az mennyire életszerű, hogy egy kisgyerekes család életében az anyukának ugyanannyi szabadideje van, mint az apukának?
A baráti körömben úgy látom, hogy már csak a férfinak "jár" a szabadidő, a nők nem járnak el otthonról.
Ti hogy látjátok?
Ennyiből ezt nem lehet megmondani.
Mindketten dolgoznak? Vagy csak az egyikük? Mennyire kicsi a gyerek? stb...
Ha mindketten dolgoznak és anyuka végzi az összes házimunkát akkor nyilván kevesebb a szabadideje.
Ha anyuka a gyerekkel van otthon, míg apuka 2 műszakban melózik akkor meg nyilvánvalóan az anyukának.
Én úgy látom, hogy a férfiaknak könnyebb. Kézenfekvő a kifogás, hogy dolga van, sokáig dolgozik, túlórázik.... Tehát kimenekül az otthoni pelenka-korszakos helyzetből. Így megszokottá válik, hogy az anyára hárul minden, ami a gyerekkel kapcsolatos. Így az apa már szabadságot nyert. Könnyebb szívvel mondja, hogy elmegy a haverokkal sörözni, vagy horgászni, mert a gyerek ilyenkor ugyanúgy el van látva. Persze mondja az anyának, menjen ő is bármikor. De az anya tudja, hogy ilyenkor a gyerek vagy alszik ebéd után, vagy nem például, és mire hazaérne a szórakozásból, ötször annyi dolga lenne, mint előtte, mert a mosogató tele, a játékok szanaszét, a gyerek tele energiával, mert az apa egész délután a kanapén ült vele, és a tévét bámulták...., így a lelkiismerete nem engedi, hogy túl sűrűn elmenjen szórakozni, meg a szórakozást igencsak el tudja rontani, ha utána este 10-ig a család után pakol.Tehát igaz a mondás, a nő mindig saját magának szül! Az apa csak akkor fürdet, pelenkáz, játszik, ha kedve van hozzá, az anyának meg mindig kötelessége.
Tudom, mindig van kivétel, tőlük elnézést és minden tiszteletem az övék! De én ezt látom a környezetemben.
Nálunk speciel messze fordítva volt, majd anyukánk lelépett, és apu nevelt fel minket egyedül, munka mellett.
Ilyen is van!
28/N
Ez családi megbeszélés és munkabeosztás kérdése...
Tételezzük fel, hogy a munkahelyi feladatokban kb ugyanannyira fáradnak el, tehát ez a rész egyenlő energiát vesz el tőlük. Ezután intelligencia kérdése, hogy ki mit végez otthon.
-Ha a nő mindent magára vállal, és nem is engedi a férjét beleszólni se az otthoniakban, akkor arról ő tehet, ha még panaszkodik is...
-Ha a pasi azt látta, hogy a htb. anyukája dolga a házimunka, és így az női dolog, és ő nem hajlandó rá a saját családjában sem, akkor szintén a nő magánügye, hogy ezt tűri-e... Ha van esze hozzá se megy, nem hogy gyereket szül neki...
-Értelmes nő hagyja a férfit is érvényesülni otthon, értelems férfi pedig nem hagy minden munkát a nőre...
Úgy látom, hogy ez mindenkinek magánügye.
Ez neveltetés, kommunikáció, emberség és intelligencia kérdés. Ha valakinek egyik sem volt és most sincs meg akkor megette a fene. Amúgy hiába van mindenki lepontozva, hogy a pasik milyenek, én a környezetembe csak 1 pasit ismerek aki nem a nőt használja házicselédnek, hanem igenis elmossa a poharát, tányérját, ha kell főz magára. Mikor a gyerekek kicsik voltak fürdette, etette, fektette, oviba vitte őket. És ma is sokat dolgozik a melóhelyen és otthon is. Ha kell akkor még másoknak is besegít. És csak ezt az egyet ismerem. A másik más tészta, Ő egyedül van, kénytelen megcsinálni, ha nem akarja, hogy megegye a kosz és ha nem akar éhen halni. Ennyi.
Lusta pasik, piros pacsit!
ma 13:55
Hát igen,csak tudod igazából a gyereket a nők akarják(sokszor)jobban,mint a férfiak.
Lehet nem általános,aláírom,de ismerek egy párt,ahol a nőci teherbe esett,összehozott egy gyereket a pasinak,az láthatóan nem akarta,nem örült neki,de a nő sírt,hogy ne vetessék el,ő meg akarja tartani mindenképp (19 éves volt).
Most nekem sír,hogy a pasi mennyire nem törődik a gyerekkel,illetve mennyire nincs ideje szórakozni.
De szabályosan megsértődött,mikor azt mondtam,hogy "de hát te akartad annyira a gyereket,látod?"
Sokan sajnos nem tudnak felelősségteljesen viselkedni!
Senkit sem akarok megsérteni,és tisztelet tényleg a kivételnek,ahol mindketten akarták a gyereket!
De sok az olyan álszent nő,aki a párjára erőlteti a gyereket,vagy látja rajta hogy annyira nem akarja ezt az egészet mint ő, aztán sír,hogy nincs szabadideje,hogy nem tud szórakozni,hogy kivan fizikailag,ki van szellemileg....
Hát bakker!
Akkor minek szültél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!