Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek a gyakorlatban az mennyire életszerű, hogy egy kisgyerekes család életében az anyukának ugyanannyi szabadideje van, mint az apukának?
A baráti körömben úgy látom, hogy már csak a férfinak "jár" a szabadidő, a nők nem járnak el otthonról.
Ti hogy látjátok?
Ja!
Meg nem igaz,hogy a nő nem látta a párján,hogy nem az a típus,aki szeret pelenkát cserélni,fel kel a gyerekhez,ha sír,segít a nőnek ha már egyedül nem boldogul.......ez baromság...
ma 14:40
Most mi a f..szt kell szidni a pasit?
Annyira kényelmesek a mai nők,mondom ezt nőként.
Én megszültem a gyereket,otthon voltam vele,a férjem dolgozott,semmi szabadidőm nem volt,mert egy gyerek felelősséggel jár,és ez (nagyobb részt)a nő felelőssége!
A pasi felelőssége,hogy eltartsa a családot,hogy a későbbiekben finanszírozza a gyerek tanulását!
Természetesen a nő is dolgozzon,de a családfenntartó mindig a pasi lesz.
Úgy bírom az ilyen nőket,hogy szórakozást,meg szabadidőt akarnak,komolyan szerintem is az ilyen minek szül akkor gyereket.
Rengeteg ilyen van az ismerőseim között is!
El van ájulva mikor terhes,dicsekszik a fél falunak,hogy anya lesz,aztán mikor rájön hogy a gyerek nem tud magáról gondoskodni,sír hogy szabadidőt,meg szórakozást akar.....
Én 16 évesen szültem, (nem vagyok roma), és azóta, vagyis 20 éve, a család tölti ki a mindennapjaimat.Soha nem volt barátnőm sem, a munkahelyemen jól elvagyok a csajokkal, de ahogy letesszük a lantot, indulok is haza, és nem vágyom sem külön szabadidőre, sem társaságra.A férjemmel eljárunk szórakozni, utazunk, de én még szomszédolni sem voltam sosem, hozzánk sem jár senki, és nincs is erre igényem.A férjem sem jár el itthonról, itthon dolgozik, autószerelő műhelye van, van 3 alkalmazottja, ők a barátai is, ha végez a munkával megisznak egy sört az udvaron, és ennyi.
Én mindig is tipikus anya, háziasszony szerettem volna lenni, nem volt igényem semmi külön elfoglaltságra.
ma 17:24
Persze néha menjen el szórakozni,kikapcsolódni!
De ne csináljon már magából mártírt,ha a gyerekvállalás mellett dönt!
Ezt nem érted?
Ez nem olyan,mint egy aranyhörcsög,teszek neki ételt a tálkába,azt elmegyek nyaralni,bulizni!
Ez családtól függ!
Gyakran előfordul, hogy pl. a nő nem is igényel annyi szabadidőt, mint a férfi, vagy pl. a hobbijából fakadóan a szabadidejét is nagyrészt otthon tölti. Pl. a nőknél gyakori időtöltés a kreatívkodás, kertészkedés, nyelvtanulás, műkörömkészítés, sütés,varrás, egyéb otthon végezhető dolgok, míg a férfiak nagyrésze szívesebben szerel, horgászik, motorozik - amit otthon persze nem tud. Nem azt mondom, hogy ez mindig így van, de szerintem elég sok kapcsolatban ez is szerepet játszik.
Én otthon is azt láttam, hogy ha édesanyám egyedül akart lenni, akkor inkább otthon foglalta el magát, míg édesapám inkább elment úszni vagy hasonlók. A férfiak egyszerűen általánosságban jobban igénylik a kimozdulást.
Ezen túllépve viszont abszolút emberfüggő, hogy kinek mennyire "jár", amíg az igények megegyeznek, nincs ezzel probléma. Azzal van a gond, ha valamelyikőjük nem elégedett a helyzettel, de inkább tűr meg szenved a változtatás helyett, vagy elfogadja, hogy ezt "így illik".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!