Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fél tőlem a feleségem. Most mit csináljk?
Végre bevallotta, hogy miért viselkedek velem másképp de erre pont nem számítottam mert sose adtam rá okot. Világ életemben picit agresszívabb voltam mint kellene de egy pár éve tudom fékezni magam mondjuk néha még most is elborul az agyam. EGYSZER emeltem kezet a feleségemre de NEM ütöttem meg és már megbántam. Mostanában egyre türelmetlenebb, feszültebb vagyok csak az okát nem tudom és ilyenkor jól esik kiadni magamból, ezzel az a baj, hogy néha kijön belőlem itthon és akkor robbanok. Ezzel csak azt érem el, hogy fél tőlem a saját feleségem. Vele és a gyerekeinkkel teljesen más vagyok mert nagyon szeretem őket. Már külön is alszunk meg észrevettem, hogy nappal is távolságot tart, eddig nem értettem hogy miért aztán végre kimondta. Szeretnék megváltozni de attól tartok, hogy alapból ilyen vagyok. Egyébként rendszeresen járok futni, bokszolni és focizni, hogy kicsit levezessem az energiámat. Nem akarom, hogy a saját családom féljen tőlem.
29/F
Ez a baj,tudod,hogy egyszer kezet emeltél rá.Onnantól szegénynek mi lett volna a reakciója?Szerintem elkellene mondanod neki,hogy mennyire sajnálod,és rajta vagy a változáson.
DE!Nem merlek megnyugtatni,mert lehet,hogy igazad van,és alapból agresszív vagy.Lehet,hogy nem is tehetsz a dolog ellen semmit,főleg,ha az alaptermészeted ez.
De mégis amúgy?Mi volt a múltadban,vagy most a jelenedben,ami feszélyezhet?Érzed azt,hogy félnek tőled?Biztos,hogy ettől is van egyébként,mert ezt már én is éreztem magamon,nőként,hogyha félek,akkor azt észreveszik,és még agresszívabbak velem.Nagyon durva!
Aztán ugye az emberről alapjában véve LESÜT,hogy milyen.Ha elkönyvelnek olyannak,akkor nagyon nehéz ezt megváltoztatni.
Szurkolok,hogy neked sikerüljön megváltozni,és hidd el,hogy sikerülni is fog,ha ténylegesen,nagyon akarod!Tedd meg a feleségedért,a gyerekeidért.
Ha nem teszel eleget,akkor sajnos elfogod veszteni ezt a játszmát,amit később nagyon megbánhatsz!Úgyhogy harcra fel,most sikerülhet,miután rájöttél,hogy te AKARSZ változtatni!
Sok sikert és szerencsét az életben!
5-ös vagyok, még valami eszembe jutott. Miért hisszük azt, hogy a dühöt el lehet raktározni későbbre, és akkor kiadni? Ilyen egyszerűen nem létezik. A düh ugyanolyan érzelem, mint a boldogság, fájdalom, szomorúság. Ha most hallanék egy viccet, azonnal nevetnék, nem mondanám azt, hogy á, ezt a nevetést benntartom, holnap úgyis találkozom a barátokkal, majd akkor nevetek azon, ami most vicces.
Ugyanúgy a méreggel sem lehet azt csinálni, hogy na, van fél órád, püföld ezt a zsákot, és kijön minden. Ez olyan, mintha leültetnének egy csomag zsepivel, hogy nesze, most fél órád van mindent kisírni, így később nem kell majd.
Egyszer minden elmúlik, erre kell gondolnod. A düh is elszáll. Tudom, miről beszélek, már kötöttem ki a sebészeten üvegszilánkokkal teli karokkal, mert dühömben szanaszét vertem a berendezést.
Ebben viszont a feleséged segítsége is kell. Találd ki, mi a neked legmegfelelőbb megnyugvási módszer, és beszéld meg vele, hogy ilyenkor ne szóljon hozzád. Ez lehet pl. hogy leülsz egy sarokban és Mozartot hallgatsz, vagy leülsz pasziánszozni a géphez. (Csak ne legyen agresszív dolog, ne legyen lövöldözős.)
Mondd meg neki, hogy tudod, hogy te agresszívabb vagy a kelleténél, de szeretnéd megtanulni, hogy kezeld ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!