Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit szolnál ha a férjed ilyen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit szolnál ha a férjed ilyen ötlettel állna elő?

Figyelt kérdés

Örökölt a nagyszülei után termőföldet és egy kis tanyát. Azt találta ki, hogy családostul költözzünk oda és foglalkozzunk mezőgazdasággal.

Nem is értünk hozzá. Egyikünk se dolgozott soha a mezőgazdaságban meg szerintem alig lehetne vele pénzt keresni.

Szerintetek? Ti, hogy látjátok? Mit szólnátok, hogyha a Ti férjetek találna ki ilyet?

2013. aug. 21. 16:42
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
82%

jó de azért ne felejtsük el hogy ez nem ilyen egyszerű dolog ennél sokkal több dolog is kell...

Ha nem lennék benne én nem vágnék bele

jelige: "mezőgazdaság isten őrizz"

2013. aug. 21. 17:38
 22/47 anonim ***** válasza:
92%

"Hát de gondolom azért nem lehet olyan nehéz megtanulni.

Meg szerintem olyan sok pénzt se kellene belefektetni. Férjemnek van egy hobbiautója azt eladná és az árából venne egy traktort meg hozzá ekét és ami még kell." Látszik, hogy tényleg semmit nem értesz hozzá! nem olyan egyszerű ahogy te elképzeled. Szerintem ne vágjatok bele, mert utána ha gyk-n kérdezed meg azt is, hogy mivel permetezd a kukoricát, vagy mivel írtsd a rovarokat, akkor ott nagy gond lesz.

2013. aug. 21. 17:43
 23/47 anonim ***** válasza:
92%
Ha nem adjátok fel a munkahelyeteket és szépen, apránként kezdtek bele, akkor jó. Mi is mindig munkahely mellett tartottunk állatokat és úgy volt egy kis földünk is, amíg el nem adtuk. De mindent ne adjatok fel érte, főleg ha nem értetek hozzá és nincs meg a földműveléshez megszerelő felszerelés, gépek, mert akkor mindig fogadni kell valakit. Ha nem hozzáértően és nagyban csináljátok, akkor csak annyira éri meg, hogy esetleg egy kis mellékes bejön belőle.
2013. aug. 21. 17:53
 24/47 A kérdező kommentje:

45 hektár földről lenne szó. Ez nagynak számít úgy tudom. Szóval nagyban tervezi csinálni.

Gépekre meg meg lenne a pénz. Mind mondtam a férjem eladná a hobbi kocsiját és abból venne traktort. A kocsi olyan 2,5 milliót ér abból gondolom lehet venni egy jó gépet és a hozzá tartozó dolgokat.

2013. aug. 21. 17:56
 25/47 anonim ***** válasza:
66%

Én csak akkor mennék bele (sőt, ez a tervünk, de nem tudunk szabadulni a panelből... :-( ) ha ÖNELLÁTÓK lennék, és nem nagyban csinálni, max a plusz terményt adnánk el a piacon. Vennénk napelemeket, egyéb megújuló energiforrást, hogy teljesen megszabaduljunk a "sárga vésztől" azaz a csekkektől, mert az már brutális, hogy mennyi elmegy rezsire...

Mondjunk nálunk munkanélküliség van, még ha akad nagy nehezen valamilyen meló, 60-70 ezer forinttól többet sehol nem adnak, na abból meg se élnénk, a rezsire futná max. Ráadásul van egy gyerekünk, és a gyerekbarát munkahely ritka, mint a fehér holló... Így nekem még reménytelenebb az álláskeresés.

Mi egy-két éve eldöntöttük, hogy a magunk urai akarunk lenni, nem függeni az orosz földgáztól, az EON-tól, és a többi haszonleső, alattomos szolgáltatótól, aki bármikor megvádolhat alaptalanul, hogy lopod a gázt, és rádverhet több százezres bírságot.....

Nem beszélve arról, hogy amit mi termelnénk, bio termesztéssel, és állatokat is tartanánk, a húsuk összehasonlíthatatlan lenne a boltiéval.

Teljes önellátásra készülünk, a ti helyetekben ebbe vágnék bele! :-)

2013. aug. 21. 17:57
 26/47 anonim ***** válasza:
93%
Nem. 2,5 millából nem lehet elkezdeni a semmiből, nagyon nem.
2013. aug. 21. 18:00
 27/47 anonim ***** válasza:
91%

A 2,5 M kimondva soknak tűnik, de egy mezőgazdasági vállalkozás elindításához édeskevés, hogy van egy traktorod, már ha ennyi pénzből tudsz venni egy használhatót.

Beleolvastál abba amit a 14es belinkelt?

2013. aug. 21. 18:12
 28/47 anonim ***** válasza:
100%

Az autó árából nem fog egy traktor kijönni, egy lepusztult trakesz is többe kerül, mint amire jelenleg számítotok, hogy eladjátok a kocsit. Ezt csak úgy mondom.

A szakértelem hiánya lehet gond, a megfelelő időben végzett talajmunka, a téli nedvesség megőrzése a földben, az időben végzett gyomirtás, mind mind olyan tényező, hogy hatalmasat lehet bukni rajta. Viszont, ha belejöttök, akkor hasznot fog hozni. Én a helyetekben amit tennék:

- ha van olyan családtag, rokon ismerős, aki segítségévél, tudásával lehet számolni, akkor belevágnék

- ha nincs háttérismeret, segítség, akkor bérbe adni a földet - addig sem gyomosodik, gondozva van - és egy okj-s képzést elvégezne valamelyikőnk. Mikor ez megvan, akkor lehet gondolkodni ezen.

Nincs abban semmi gond, ha teljesen önellátóak vagytok, sokan csinálják, sokan próbálkoznak, de ehhez kell rengeteg tanulás, akarat és a föld szeretete.

Én belevágnék, de először csak kicsiben. Egy 4000 négyzetméteres terület egy 4 fős családnak gyümölcsfákkal, veteménnyel, krumplival, kukoricával, mindennel együtt bőven elég munkát és hasznot ad, amiért már megéri kézbe venni a kapát. Ha ez bejött, ha ebbe már belejöttetek, akkor lehet két-három irányba belevágni. Mondjuk ilyen a fokhagyma, aminek van kereslete, van ára, van piaca. Viszonylag kevés a munka vele. A kísérleti szakaszban ki lehet tanulni a fokhagyma csínját-bínját.

Ha megijedtetek a feladattól, még mindig ott van a bérbeadás lehetősége, akár legelőnek is használva, állattartásra. Vagy bármi, amire a hely lehetőséget ad. Menjetek le, nézzetek körül, érdeklődjetek, mérlegeljetek.

2013. aug. 21. 18:16
 29/47 anonim ***** válasza:
100%

2,5 milla r.ohadt kevés! Abból ne kezdjetek bele! Vagy tényleg apránként, munka mellett, aztán ha belejöttök és jól alakulnak a dolgok, megpróbálhattok áttérni rá. De a mezőgazdaság elég kiszámíthatatlan dolog. Pláne ilyen aszályos nyarakkal.

A munkahelyeteket, ismétlem, semmiképp ne adjátok fel. Nem értetek hozzá, fogalmatok sincs semmiről. Először szerintem tarthatnátok néhány állatot, tyúkokat, libákat, kacsákat, gyöngyöst, stb., malacot, esetleg egy-két fejős kecskét, csak azt aztán azt minden nap kell fejni. Eladhatjátok a tojást, a kecsketejet, ha kelnek. Ezt munka kiscsirkék, kiskacsát azokat is. Ezeket munka mellett is el lehet látni. Földterületből meg egyelőre elég annyit befogni,hogy egy kis takarmányt termeljetek nekik, aztán majd látjátok, hogy megy. Arra figyeljetek oda, hogy két év sem egyforma. Lehet, egyik évben nagyon jó a termés, a másikban, meg sz.ar.

Mindenesetre mielőtt bármibe belekezdenétek nagyon járjatok utána mit és hogy kell csinálni, mert egyáltalán nem olyan egyszerű, mint ahogy laikus szemmel elképzelné az ember.

2013. aug. 21. 18:27
 30/47 anonim ***** válasza:
93%
2,5 millóért nem kapsz traktort. Arra minimum 5 millio kell. Ezen felül jönnenek még a traktorhoz szükséges eszközök, a vetőmag, a trágya...stb. Arra számíts, hogy minimum 15 millió kell az induláshoz. Szakértelem nélkül pedig felesleges belekezdeni, mert ha valamit elszúrtok oda az egész éves bevételetek.
2013. aug. 21. 18:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!