Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit szolnál ha a férjed ilyen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit szolnál ha a férjed ilyen ötlettel állna elő?

Figyelt kérdés

Örökölt a nagyszülei után termőföldet és egy kis tanyát. Azt találta ki, hogy családostul költözzünk oda és foglalkozzunk mezőgazdasággal.

Nem is értünk hozzá. Egyikünk se dolgozott soha a mezőgazdaságban meg szerintem alig lehetne vele pénzt keresni.

Szerintetek? Ti, hogy látjátok? Mit szólnátok, hogyha a Ti férjetek találna ki ilyet?

2013. aug. 21. 16:42
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
45%
Adjátok a ki a földet bérbe!
2013. aug. 21. 17:01
 12/47 anonim ***** válasza:
20%

a mai időjárási körülményeket figyelembe véve engem ember rá ne beszélne ilyesmire. Bakker azért sírnátok meg tavasszal elveri a jégeső a terményt, aztán kiszárad aztán elönti a víz. Hát idegeskedjen a nagykállói tenyészcsődör édesanyja emiatt. Ha fizetnének se csinálnám és a férjemnek is megmondanám.

Mezőgazdaság??? Isten őrizz...

2013. aug. 21. 17:03
 13/47 anonim ***** válasza:
92%
Nézd, az én szüleim 180 ha-on gazdálkodnak, jószágnak termelik a takarmányt, az a végtermék. Így megéri. Viszont most az aszály miatt minimum 10 millió (!) forint veszteség éri őket, mert a kukorica teljesen felégett. Van biztosításuk, de ilyen mértékű kárra nem fizet, mert lesz valamennyi termésünk. Én nem javaslom, hogy traktort vegyetek, inkább béreljetek fel valakit, akinek van gépe, megcsinálja a munkálatokat. A gázolaj, a vetőmag is drága. Nem tudom, hogy hány ha földről van szó, de én képzetlenül biztos nem vágnék bele a helyetekben. Ha annyira tetszik az ötlet, bérműveléssel próbáljátok ki, hogy lássátok, mekkora küszködés ez az egész, aztán vagy megtetszik, vagy nem.
2013. aug. 21. 17:08
 14/47 anonim ***** válasza:
89%

Aki szerint nem lehet a mezőgazdasággal pénzt keresni olvassa el ezt a kérdést:

http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__45958..

Meg mondjuk abban a 29-es választ mindenképpen!

De itt is egy szép nagy család akik multi milliárdosok lettek a mezőgazdaságból:

[link]

Tanulságos történet!

12-es!

"Mezőgazdaság??? Isten őrizz..."

Biztos vagy ebben?:)

2013. aug. 21. 17:09
 15/47 anonim ***** válasza:
82%
14, a szüleim is így csinálták. Csakhogy kárpótlással kaptak egy csomó földet, és 20 évvel ezelőtt, amikor belevágtak, sokkal olcsóbb volt földet venni, és a hitel is jóval kedvezőbb volt. Ugyanakkor apukám pontosan tudta, hogy mit akar, mit és hogyan kell csinálni, megvolt hozzá a végzettsége és a tapasztalata is, mert mezőgazdasági cégnél dolgozott. Nekik bejött, szerencséjük volt. Viszont több ismerősének nem jött be! Ráadásul ahogy már írták többen is, kiszámíthatatlan az időjárás miatt és csak nagyban éri meg csinálni.
2013. aug. 21. 17:13
 16/47 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem megfelelő szaktudás híján elég rizikós belevágni.

A munkagépek vetéshez, betakarításhoz, növényvédő, permetező, mindenféle föld kezelésére alkalmas vegyszer, műtrágya, vetőmag.

Mit vessünk, hova, mennyit, mikor, hogy takarítsuk be, mikor, hol lehet eladni, szállítani, tárolni...

Nagyon összetett, esetleg valami segítségetek van ezzel kapcsolatban, hozzáértő ember?

Egy hobbiautó áránál szerintem többet kellene beruházni, a tanya milyen állapotban van?

Lakható, vagy arra is kellene költeni?

2013. aug. 21. 17:14
 17/47 anonim ***** válasza:
68%
Ja, és apukám 63 éves, és mostanra járódott be a gazdaság. Viszont úgy széthajtotta magát, hogy már menni is alig tud, de minden reggel 5-kor kel így is, és ha kell, este 10-ig arat. A testvéremmel és édesanyámmal csinálják, valamin van két alkalmazott, de teljes embert kíván, valamint szakértelmet és még több kitartást. Amikor kicsi voltam, emlékszem, a nagyszüleim adtak pénzt, hogy anyám meg tudja venni iskolakezdéshez a tanszereket, és szemüveget kaptam karácsonyra, mert az kellett, másra nem volt pénzünk. Szóval hosszú távon megérheti, de a mai gazdasági helyzet valamint föld/vetőmag/gázolajárak mellett a nulláról még apám se kezdene bele.
2013. aug. 21. 17:17
 18/47 anonim ***** válasza:
88%
bődületes mennyiségű pénz van a mezőgazdaságban, csak hosszú távra kell tervezni. Én most kint dolgozok egy hagymaföldön...egy zsák hagymát a főnök 1000ft-ért ad el. Megcsináltunk pl ma 1200 zsákot. Ha ezt mindet eladja, akkor több mint 1 milla felett van. Ebből lejön a fizetésünk,a mai napra 400 ezer ft fizetést osztott szét. plusz adók, stb. de ha már megvannak a szükséges gépek, hozzáértés, akkor rengeteg a bevétel.
2013. aug. 21. 17:18
 19/47 anonim ***** válasza:
91%
Miért van mindenki lepontozva, aki óvatosságra inti a kérdezőt ?
2013. aug. 21. 17:24
 20/47 anonim ***** válasza:
100%

Amit a 14-es linkelt az brutális!

Nem volt kérdéses, hogy a mezőgazdaságban van pénz, de szerintem csak annak aki ért hozzá, vagy beleszületik.

Az első link válaszai között olyan komoly géppark szántó, tó, legelő stb van felsorolva, hogy huuu, azt igazgatni, irányítani kell, pályázni amire lehet (már ha tudod, hogy mire lehet és hogy, merre meddig)

Szerintem ez nem hasonlítható össze egy olyan szituációval, "h örököltem egy földet tanyával, költözzünk oda és éljünk a mezőgazdaságból, eladom a hobbiautót és veszek egy traktort."

Már ne is haragudj kedves Kérdező!

2013. aug. 21. 17:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!