Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mennyi idő számit normálisnak,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi idő számit normálisnak, mire a két félből mindkettő eldönti, hogy akar-e házasodni? VAgy inkább: már mi nem számit normálisnak?

Figyelt kérdés

A barátommal beszélgettünk erről. Én nyilván szeretném hogy feleségül vegyen, ezt nem is titkolom előtte. Én hiszek az ilyen összetartozás dologban, hogy ha úgy érezzük, hogy összeillünk, akkor miért ne házasodnánk össze, végülis nem tök mindegy hogy mikor? Már úgy értem akkor minek várni még két három évet, nem az ókorban élünk. Ő viszont úgy látja, hogy senkiről nem derül ki azonnal hogy ő-e az igazi, és hogy várni kell pár évet, mire az ember azt mondhatja, hogy le tudom/akarom vele élni az életemet. Ez is logikusnak hangzik, csakhogy szerintem emögött inkább a fiúk bizonytalansága rejlik, hogy igazából nem is biztosak abban hogy akarnak-e házasodni, vagy hogy kivel, vagy hogy mikor? Szerintem egyáltalán nem céltudatosak ebben a mai fiúk, csak ilyen foszlányok vannak a fejükben, és biztos ami biztos alapon inkább nem csinálnak semmit. Ott van pl egy ismerős pár, ők már 6 éve vannak együtt. A barátom elmondta, hogy azért nem kéri meg a srác a lány kezét, mert igazából nem biztos benne hogy a lány az igazi neki, amikor ...hát... annyi csinos nő szaladgál az utcán (ez a kb mind megb...nám) Ezzel viszont a lány éveit rabolja, veszi el, ami még ilyenkor a lánynak fel sem tűnik, csak majd évekkel később, amikor 38 lesz, hogy jól elcseszte a fiatalságát.

Tehát, mi számit még jónak? Más hogy gondolkodik erről? hogy senki ne érezze magát becsapva? Túl elhamarkodtuk vs. túl sokat vártunk, és kifutottam az időből a végén meg kirakott, és most kezdhetek mindent előről.

Én azért félek hogy ő bizonytalan, csak nem mondja meg, mert nekem nagy a tét, hogy tudok-e majd még gyreket szülni, ha még őrá is várnom kell 2-3 évet hogy eldöntse mit akar? Most meg nem támadhatom le azzal, hogy mit akarsz, mik a terveid, megfelelőnek tartasz-e feleségnek, mert ha nem, akkor sajnos lépnem kell, mert én családot szeretnék, nem csak együtt járni.

De pl tesómék úgy jöttek össze, hogy ők kifejezetten házastársat kerestek maguknak, találkoztak, tetszettek egymásnak, és össze is házasodtak, most meg már babájuk is van. szép kis család.

Mit tegyek, hogy ne járjak pórul? Kérdezzem meg, hogy most ő mit gondol erről az egészről? azt hiszem ehhez amúgy még kicsit éretlen, pedig már 31 éves.

2013. aug. 6. 14:24
1 2 3
 21/25 málna_ válasza:

Ha fél év után már a házassággal traktálod, ne várj sok jót, menekülni fog.

A férfiak máshogy működnek.. 30-as éveik elején még nem nagyon gondolnak erre...a legtöbbjük ilyen idős korra teremti meg az egzisztenciáját (biztos munka, jó kereset, külön lakás), normális, hogy élvezni akarják.

Az én férjem 3 év után kérte meg a kezem, rá 1 évre volt az esküvőnk.

Utólag elmondta, hogy neki ez egy nagyon nagy és komoly döntés volt, mert ő bizony nem akar elvált lenni.

Pár hónap után (pláne, ha nem éltek együtt) mégis hogy várhatsz tőle ekkora döntést?

2013. aug. 7. 12:33
 22/25 A kérdező kommentje:

úgy, hogy igy beszéltük meg valamilyen szinten az elején. Meg amúgy is olyan akivel meg lehet beszélni ezeket a dolgokat felnőtt ember módjára. Legalábbis remélem.

Hát ez a gáz, hogy a mai férfiak 30 éves korban még igy vannak ezzel.

2013. aug. 7. 12:36
 23/25 málna_ válasza:

Nincs ezzel semmi gáz, nem értem, hova sietsz ennyire :)

Fél év után te stabilan ki tudod jelenteni, hogy igen, Ő az akivel a következő 60 évet leakarod élni?

Rengeteg olyan szituáció jöhet még, amiben máshogy reagál a párod, mint ahogyan te..

2013. aug. 7. 13:19
 24/25 anonim ***** válasza:
Egyébként együtt éltek?
2013. aug. 8. 11:15
 25/25 anonim ***** válasza:

Szerintem ha egy pár, tegyük fel, nem tizenévesen jönnek össze, hanem kicsit később. Akkor 1 év alatt már el kell tudni dönteni, hogy tervezünk e közös jövőt egymással.

Mi a férjemmel másfél év után házasodtunk össze. 1 hónap után kérte meg a kezem, 1 évig jártunk, majd fél év együtt élés után házasodtunk.

Soha nem volt kérdés, hogy együtt akarjuk leélni az életünket. Nagyon hamar szóba kerültek ezek a dolgok.

Sajnos úgy alakult, hogy gyerekünk nem lesz, de kettesben is boldogok vagyunk.

27/N

2013. szept. 26. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!