Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek a diplomás nő, szakmunkás férfi kapcsolatáról/házasságáról?
- Professzor úr igaz hogy maga veri a feleségét?
- Tévedés, még csak tanársegéd vagyok.
45!
Nem hiszem, hogy nehéz lesz házasodnom, mivel most tervezzük az esküvőt a vőlegényemmel. :D
Aki egyébként rezidens, de ez nem volt releváns a kérdés szempontjából, maximum annyiból, hogy legalább e miatt nem lesz vita.
Változatlanul nem nézek le senkit, nekem egyszerűen nem így jött össze, de szerintem az pár hónap után úgyis kiderül, hogy hogyan viszonyulnak a felek a másik munkájához valójában. Ha meg nem illenek össze, nem kell erőltetni.
33-mas
Szakmunkás végzettségű a férjem, soha nem volt gond műveltségi különbségekből. Sőt, őt nagyon érdekli a történelem, abból szerintem műveltebb nálam.
Amit látok általában az az, hogy egy megszerzett végzettség misztikusnak számít azoknak, akik ezt nem szerezték meg.
Nyelveket jól beszélek, mert ez erős érdeklődési kör nálam. A férjem nem beszél idegennyelveket, egyszer vágyakozva mondta, hogy én mennyivel okosabb vagyok, mert közel anyanyelvi szinten beszélek angolul. Mondtam, hogy köszi, ez vicces volt, nem okosabb vagyok, csak én 15 éve ezzel foglalkozom napi szinten, te meg nem foglalkoztál vele.
De pattints fel egy motorháztetőt, mutass rá valamire és kerek szemekkel fogok nézni, mert lövésem se lesz mi micsoda.
Nyelvet amúgy elkezdett tanulni, ő is pont olyan ütemben fejlődik, mint anno én. Pár év és ebből egy szinten leszünk.
Vagy a végzettségem: közgazdász. Lehet, hogy ő nem érti a cash-flow-t, mert soha nem kellett megtanulnia. De ha elmagyaráztam neki, akkor már megértette, tudta.
Tehát a diploma nem jelent többet, egyszerűen az adott témával többet foglalkozott a diplomás.
De én is leülhetnék egy fizikussal és nem sokat érteném a munkájából. Volt fizikus barátom, ő két hét után adta fel, hogy a munkájáról meséljen, mert nem értettem hozzá, nem értettem az összefüggéseket. Ha tanultam volna, érteném.
Vagy ha szakmunkás: nekiállhatnék villanyt szerelni, mert az áram működését értem (gimis fizika), de a gyakorlatban elszenesednék a drót végén, mert magához a villanyszereléshez nem értek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!