Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek a diplomás nő, szakmunkás férfi kapcsolatáról/házasságáról?
Az okozhat problémát, ha valaki túldimenzionálja a végzettséget.
Volt olyan, akivel pont ezért esett kútba a kapcsolat. Főiskolára jártam, neki vendéglátóipari végzettsége volt. A szakítás után egyszer rákérdeztem, hogy mi volt az ok (akkor és ott kifogásokat mondott). Akkor kiszakadt belőle, hogy de hát én diplomás leszek, ő nem az és...
Néztem, mint boci a moziban, hogy ezzel mi a gond? Engem soha nem zavart, sőt, felnéztem rá a munkabírása miatt (napi 14-16 órát is képes volt dolgozni).
A poén, hogy a férjemnek ugyanez a végzettsége (becsszó, nem a vendéglátóipari előtt pasiztam), őt soha nem zavarta.
Egyáltalán nem lenézendô dolog szerintem.
Nem aszerint választom a leendô férjem, hogy diplomája van-e mint nekem, vagy csupán egy szakmunkás. A megértés, az összhang a fontos, lehet-e vele egy életre szóló kapcsolatom? Ez a fontos.
Egy szakmunkás ember is lehet okos, illetve egy diplomás is bunkó!
Apám "csak" érettségizett szakmunkás, anyám meg diplomás, mégis apám a dolgos, mintaszülő immár közel 30 éve, míg anyám egy lecsúszott alkoholista, dologtalan munkakerülő.
Szóval akkor itt ki alacsonyodott le?
Diplomám számvitel szakos. Azért lesz mert az odavágó tárgyakat megtanulom, alkalmazom. Az élethez semmi köze annak amit tanulok-tanultam. És kinek hogyan sikerül tanulni-puskázni úgy halad előre.
Ha sghüle vagyok, akkor azért mert nem veszek a kezembe könyvet, nem olvasok újságot, nem nem bulvárt, mezei fekete-fehér újságot, nem tanultam művtörit, törit, irodalmat, és nem is olvasok utána másnak.
Ami meg az okos élelmes szakmunkást- lehet fog az agya, és baromira ügyes, de qvára utál suliba járni, mi a fenének koptassa a seggét, ha a szakmájában többre viszi, attól még ő is olvashat Merlét, és értheti is....
én is diplomás vagyok, a férjem is az: nekünk fontos volt a "suba subához, guba gubához". egy konfliktusforrással kevesebb.
viszont itt minden szakmunkás férj szuperművelt az ő diplomás asszonykája mellett, de olyat egy feleség sem írt, hogy "a férjem egy buta szakmunkás, én meg egy butácska orvos vagyok, és remekül megvagyunk."
itt miért mindig a - mondjuk ki - tanulatlan férjek a nagyon okosak?:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!