Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Nem enged motorozni a felesége...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem enged motorozni a feleségem. Hogyan beszéljem ezt meg vele?

Figyelt kérdés

Amióta az eszemet tudom érdekelnek a motorok és kamasz korom óta motorozom. Egyszer pár éve volt egy komoly balesetem, már jól vagyok. Amikor meggyógyultam szerettem volna újra motorozni de a feleségem folyton lebeszélt róla én meg hallgattam rá és most jutottam oda, hogy nem bírom tovább motor nélkül és vennék egyet. Próbáltam óvatosan elmondani neki, hogy mire gondoltam és ahelyett, hogy normálisan megbeszéltük volna nagyon kiakadt. Tényleg venni szeretnék csak a pénz miatt jó lenne ezt megbeszélni normálisan. Közös kasszán vagyunk. Előre látom, hogy a következő próbálkozásnál mi lesz. Hogy lehetne elkerülni a nagyobb veszekedéseket?

26/F

2013. júl. 24. 23:37
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
16%

Kérdező, ha a férfiasságod alapján választasz motort, akkor gondolom valami robogót néztél ki...

20-as, a feleséged unatkozik. Neki is kellene valami hobbi.

2013. júl. 25. 07:13
 22/38 anonim ***** válasza:
40%
Én se engednén. Amúgy a 8-as jól rta. Aki ilyen marha, hogy szándékosan kockára teszi az életét, tegye, de ne vállaljon családot, ne nősüljön meg. Nem sjanálnád a feleséged, hogy miattad izguljon állandóan? Vagy aztán, ha történik veled valami egyedülmaradjon?
2013. júl. 25. 08:01
 23/38 anonim ***** válasza:
50%

Én mind a kettőtöket megértelek.Rengeteg motoros barátom,ismerősöm van és én is imádom a motorokat.Párom is,de nem motorozik,még szerencse,mert én is 'kiakadnék',de csupán azért,mert 1 ember meghalt 1 másik rokkant lett egy baleset során a közvetlen környezetemben,halálra aggódnám magam.

Nem tudom mi lenne a megoldás,hogy mind a kettőtöknek jó legyen.

2013. júl. 25. 08:07
 24/38 anonim ***** válasza:
50%
A feleséged szemszögéből tudok írni. A párom is imádja a motorokat, szerencsére nem ez a fő hobbi de sokszor feljön a téma. Nem, nem engedném. Pontosabban: megtiltani nem tudom/nem szeretném, de igenis ellene vagyok. Nálunk kicsi gyerek is van, nem szeretném hogy esetlegesen apa nélkül nőjön fel... Szerintem keress magadnak egy másik hobbit, rengeteg közül lehetőséged van választani, szerintem találnál olyat is, ami legalább olyan jó mint a motorozás. Bár ez így eléggé lesarkított megoldás, lényegében te engedsz, de valahol kompromisszum is, hidd el, megéri.
2013. júl. 25. 08:35
 25/38 anonim ***** válasza:
55%
Végülis tényleg jogod van hozzá, hogy motorozz, a feleségednek viszont joga van hozzá, hogy ne aggodalmaskodások közepette kelljen leélnie az életét, úgyhogy ha neked a motorozás olyan fontos, válj el a feleségedtől! Nem értem miért házasodtatok össze, ha ennyire képtelen vagy vele együttműködni.
2013. júl. 25. 09:18
 26/38 anonim ***** válasza:
50%

A mi példánkat tudom leírni: az ismerőseink és barátaink között nagyon sok motoros van, akik már 10-20 éve motoroznak. Párom is kamaszkora körül évekig motorozott, aztán váltott autóra. Nemrég viszont lehetősége adódott, hogy ő is vegyen egy motort. Azt mondta, évek óta vágyik erre. Én viszont féltem még a gondolatától is, hogy úr isten, most mi lesz...., de nem szóltam neki erről. Sokat gondolkodtam ezen. Arra jutottam, hogy nem akarom az örömét elrontani. És azt gondolom, bízom benne annyira, hogy tudom, felelősségteljesen fog motorozni, maximálisan körültekintően. A védőfelszereléshez viszont ragaszkodtam, ez valamelyest megnyugtat. Valaki mondta, hogy a motorosnak az a kasznija:), ez tényleg így van.

A statisztika biztos sok mindent elmond, de azt tudom, hogy legalább annyi motoros van az ismerőseim között, mint autós, de egy motoros baleset sem volt közöttük, legfeljebb kisebb esések, horzsolások. De több autós ismerősöm meghalt vagy maradandóan megsérült sajnos autóbalesetben. Megeshet persze, hogy a férjem lesz az, aki így jár, de ez autóval is előfordulhat vele ugyanúgy. Mert veszélyesebb a motor, ez tény, de sok baleset kikerülhető vele, mint autóval, mert azzal nincs erre annyi hely az úton.

2013. júl. 25. 09:28
 27/38 anonim ***** válasza:
49%

A nagyszüleim motorbalesetben haltak meg. Mindketten. Egy ittas sofőr miatt.

Képzelheted, hogy mennyire ujjongtam mikor a férjem kijelentette, hogy motort akar venni. Egyelőre pénzkérdés miatt még nincs, de amúgy már vett volna. Most mit csináljak vele? Nekem úgysem tudja megmagyarázni, hogy nem veszélyes, pedig már ezerszer próbálta olyan hülye indokokkal, hogy ő óvatos meg minden. De mit ér ez, ha csak egy hülye autós is van. Én mindig akkor csapon mi a palávert, mikor meg akar győzni. Utálom ezt a győzködést, mert engem képtelenség erről meggyőzni és felmegy a pumpa, hogy nem érti. Inkább ne győzködjön, vegye meg azt kész, úgyis sejtem, ha lesz pénze rá akkor beújít egyet.

Én értem, hogy neki ez nagy álma, és ettől boldogabb lenne, és akkor az nekem is jó, mert minden nap széles vigyorral virágot és ajándékokat hoz nekem. Ezt az indokot inkább képes vagyok elfogadni, mint hogy nem veszélyes és milyen jó, nem kell aggódni. Szóval azt javaslom valami ilyesmivel próbálkozz, de ne erőltesd, meggyőzni úgysem lehet.

Ha beállítana egy motorral, úgysem hagynám el, nyilván, bár morognék mikor ráül, egy darabig.

Én közöltem, hogy lesz@rom, vegyen, de ha ne adj isten nyaffan, én utána megyek és még a pokolban is megkeserítem az életét. Úgy vigyázzon. Kivéve ha találok valami gazdag jóképű pasit, mert akkor végignézheti odaátról, hogy újra férjhez megyek.

A legjobb az egészben, hogy egy pár hete a munkáját motorral végzi. Kapott szolgálati motort, szóval legalább most venni nem kell. Bár otthon nem használhatja, de a vágyai ki vannak elégítve, és tényleg jobb a közérzete. No meg (kopp, kopp, kopp) ha baja lenne, a cégből a sz@rt is kiperelhetném. :-P

2013. júl. 25. 09:56
 28/38 anonim ***** válasza:

Megáll az eszem egy pár fogalmatlan, buta, primitív hozzászóláson...

Alapvetően az, hogy megtiltunk a párunknak valamit, amiről tudjuk, hogy nagyon fontos neki, nem normális dolog. A feleséged hozzáállását valamilyen szinten lehet a féltéssel magyarázni, de a hiszti meg tiltás már nem fér bele. Szerintem szerezz be rendes védőfelszerelést, ha tudod, vidd el a párodat egy körre valami kölcsönmotoron, és mutasd meg neki, hogy normálisan, biztonságosan is lehet ezt csinálni. És normálisan, de teljesen egyértelműen meg kell neki mondani, hogy ez túl fontos neked ahhoz, hogy bármi miatt lemondjál róla.

2013. júl. 25. 11:00
 29/38 anonim ***** válasza:

#27: Az óvatosság nem hülye indok. Persze, lehet, hogy a kanyar után szembejönnek és nem tud mit tenni, de azért a motoros balesetek jelentős része elkerülhető lett volna óvatossággal, sokkal nagyobb veszélyben van egy forrófejű ifjonc, mint egy érettebb ember, aki legalább rutintalan korszakában nem játssza az eszét. Ahogy valaki írta, százalékok, esélyek... Azok egy része rajtunk múlik.

Abban a kérdezőnek és másoknak is igaza van, hogy igenis, élni eleve veszélyes. A motorozás veszélyesebbé teszi valamivel, de akik itt pörögnek azon, hogy a motorosoknak ne legyen párkapcsolata, vajon mindent megtesznek, hogy egészségesen, sokáig éljenek, sosem dohányoztak, egészségesen táplálkoznak, ésatöbbi?

Nem tudom, hogy oldja meg a helyzetet a kérdező, ő ismeri a nőt, valahogyan mindenképpen meg kéne ezt beszélni, ha már egy párról van szó... Nagyon szerencsétlen helyzet, ha az egyik nem tud motor nélkül élni, a másik pedig azzal nem :(

Mi motorozunk a párommal (ilyen évi pár tízezer km-t, ő sokszor sötétben, őzektől látogatott helyeken, éjszakázásból hazajőve, na oda kell az óvatossága, de neki bőven van is), mindkettőnknek volt csonttöréses balesete és sok esése (többnyire igen lassan, a rossz terep miatt), az élet már csak ilyen. Amíg lesz motor (ha benzin nem is) s legalább 3 végtagunk, csinálni fogjuk, azt hiszem ;) Személy szerint nem is érzem különösebben veszélyesnek, mi kifejezetten vigyázunk, a forgalom többi résztvevője is csak ritkán közveszélyes, s megfelelő figyelemmel s távolságtartással a mások miatti veszélyből is lehet valamit csökkenteni. Esély persze van, hogyne, ahogy az élet más területén is, néha bejön, de akkor sem bizonyos a komoly sérülés. Azt hiszem, senki nem ismer konkrét százalékokat, de senki ne mondja, hogy mondjuk egy gyöngébb kisautóban veszekedve vagy fáradtan vezetve akkora rohadt nagy biztonságban van az ember. Bocs, nem vagyok formában, szerintem csak az fog teljesen megérteni, aki hasonlóan gondolkodik, az ellentábor nem, de hát ez van. Én mindenesetre simán bevállalom a veszélyeket, mert nekem megéri. Olyan fajta vagyok, hogy semmiféle extrém sportot nem űzhetek, de még bele se merek ugrani egy medencébe és biciklivel is lassítok egy murvás kanyar előtt. A motor az egyetlen, ahol még túl óvatosan, de azért merek ellenni egy picit, ha ezt is elvennék, mi maradna nekem? :D Szerencsére felnőtt ember vagyok és senki nem szólhat bele, hogy motorozok-e.

2013. júl. 25. 11:39
 30/38 anonim ***** válasza:

29. Az én nagyszüleim a FALU (tehát nem a városi forgalom) legóvatosabb motorosai voltak, gondolhatod, hogy az MZ-vel szelték a kanyarokat 130-al. Oszt mégis elég volt egy részeg autós. Nagyanyám a helyszínen meghalt, nagyapámnak amputálták lábát, és eztán a kórházban hunyt el relatíve fiatalon. Most szerinted nem hülye indok az óvatosság. De nekem az.

Persze az élet halálos, ha végig olvastad volna az írásomat, akkor látnád, hogy semmit nem tiltottam meg a férjemnek, csak nekem ne győzködjön, hogy óvatos lesz stb stb. Erre jössz TE is, és magyarázod, hogy motorozni nem gáz. Ajh. Miért vagy ilyen értetlen??? Rettenetes.

Motorozzál, megmondom őszintén, hogy veled mi van/volt, az nem igazán érdekel. Mások nem igazán foglalkoztatnak. a kérdés tekintetében.

2013. júl. 25. 11:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!