Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Hogyan segítsek egy megromlott...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan segítsek egy megromlott házasságon?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem a barátnőmet, és a párját is, de nagyon megromlott a házasságuk! 10 éve úgy házasodtak össze, mint az igazi álompárok! Óriási szerelem, és mindent megtettek egymásért! Most meg úgy szenvednek egymás mellett, hogy én ilyet még nem is láttam!

A férj hajnaltól estig (5-6) dolgozik, a Nő 3 gyerekkel van otthon egyedül ( a legkisebb még nincs 2 éves). Amikor a férj hazajön, állandóan megy a veszekedés, ordibálás, ami tettlegességig még nem fajult, de a gyerekek sokszor kapnak kisebb rángatásokat, pofonokat idegből. Nagyon sajnálom a gyerekeket. A férj semmit nem csinál otthon (értem ezalatt a férfi dolgait), mondván a Nő egész nap otthon van, elég ideje van ellátni a házi és ház körüli munkákat. A Nő meg már ki van készülve attól, hogy mióta megszületett az első gyerek (8 éve), a 4 fal között éli az életét mint "cseléd", sehova nem megy azóta. A Nő 1 éve minden este mikor a gyerekek elalszanak, előrántja a piát, és abba fojtja a bánatát. Ez nagyon gáz! De sírva meséli, hogyha ezt nem tenné, a diliházban kötne ki! És tudom, hogy tényleg sík idegbeteg, van, hogy már nem lehet hozzá szólni, meg mindenbe beleköt. A férj detto ilyen idegroncs, de Ő inkább nem jön haza a munkahelyéről, mondván, hogy utál otthon lenni (ezt a saját szavaival mondta nekem). Lehet hogy jár egy szeretőhöz, nem tudom... Nem is ez a lényeg! Szexuális életük zéró, a feleség undorodik a férjétől a sok lelki terror miatt. A férj viszont követeli tőle az együttléteket, épp ezért ha vissza van utasítva, ugye a büszkesége csorbul. Legutóbb az utcán hordta el mindennek a férj a feleséget ( a házuk előtt a szomszédokkal való beszélgetés közben), hogy mekkora egy lusta, buta alkoholista! Mindig megalázza mindenki előtt. Mert nem képes értékelni a női otthoni munkát (gyerekek+háztartás), szerinte az semmi. A férjnek nagyon jó állása van, rengeteget pénzt visz haza, viszont ezért a családját áldozta fel. Nem tudják egymást tisztelni, becsülni, csak alázni és szidni. Amikor elmegyek hozzájuk, a levegőben érzem a negatív hullámokat, az agressziót és a feszültséget, ami bármelyik percben vihart kavarhat! Hogyan segíthetnék nekik? Kérlek írjatok jó tanácsokat, mert nem szeretném, hogy így éljék le az életüket, nagyon bánt, hogy boldogtalanok, pedig nagyon boldogok lehetnének! Ja, és válni nem fognak, ezt már megbeszélték, mert nagyon gyerek centrikusak, és miattuk biztos egybemarad a család! (35 évesekről volt szó a történetben). Köszönöm a válaszokat, és hogy végigolvastátok!

2013. júl. 24. 09:35
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Olvasom a válaszaid meg az alap kérdésed. Nincs mese, válni kell. Ez nem megoldás hogy minden pár napig jó. Én így élni nem tudnék a férjemmel...

2013. júl. 24. 10:01
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Semmit nem lehet tenni.A házasságnak semmi értelme ebben az esetben,de mivel válni nem akarnak igy leélik igy az életüket,a nő még lelyebb sülyed a férfi elkezd más nőkhöz járni ha otthon nem kapja meg amit akar, a gyerekek meg felnőnek két idegbeteg közt,sérülnek lelkileg nem is kicsit,feltehetőleg soha nem fognak tudni normális kapcsolatokat kialakitai,mert az otthonról hozott példa rosz.Ha nekik igy jó tegyék,te semmit nem tudsz velük kezdeni.
2013. júl. 24. 10:02
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Ja gyerekek miatt nem válnak. Ha a férjem rángatni a gyerekeket, otthagynám a francba!
2013. júl. 24. 10:05
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Persze, leülhetsz beszélgetni a nővel, de ha tényleg alkoholista lett, valószínűleg semmi értelme, max adsz a sz.rnak egy pofont. De próba cseresznye, szóval nyugodtan.
2013. júl. 24. 10:05
 15/24 anonim ***** válasza:
Miért T/3-ban írsz a családodról és magadról?:D
2013. júl. 24. 10:06
 16/24 A kérdező kommentje:
Ez az, hogy én sem tudnék így élni, az Ő életüket látva egyszerűen már taszít az elkötelezettség, és a gyerekvállalás. Köszönöm mindenkinek a válaszát, mondjuk nem adom fel, még megpróbálok segíteni nekik, egyszerűen nem tudnám azt tanácsolni, hogy "váljatok el"!! Már a gondolattól is sírok! (a gyerekeket nézve)
2013. júl. 24. 10:06
 17/24 anonim ***** válasza:
Ja hisz sokkal a gyerekeknek egy ilyen békés családi légkörben. Apuka nyugodt, anyuka nem iszik :) igaz?
2013. júl. 24. 10:07
 18/24 A kérdező kommentje:

"Miért T/3-ban írsz a családodról és magadról?:D"

Köszönöm szépen a fenti eddig "legértelmesebb" választ! :D

2013. júl. 24. 10:13
 19/24 anonim ***** válasza:
72%
kedves kérdező! A barátnőd depressziós, és sajnos nem túl sokat segít a helyzeten, hogy a férje sem túl empatikus ember. A házasságuk romokban van, te sajnos nem tudsz ezen segíteni, pedig a megoldás nagyon egyszerű lenne, és nyilván a barátnőd meg a férje pontosan tisztában is vannak vele, hogy mit kellene tenniük. Ha nem teszik, ha nem akarják, akkor te a világot a négy sarkából kifordíthatod, akkor sem fog történni semmi. A barátnődnek először is azonnal le kéne tenni a piát, és keresni egy jó pszichológust. Aztán ha ő rendbe jött, akkor jöhet egy párterapeuta, hogy amit ketten, közös erővel szétromboltak, még helyre lehet e hozni. De első lépés a pia letétele és a pszichológus, ezzel párhuzamosan meg elmenni dolgozni, emberek között lenni, kimozdulni. Ahogy már írták előttem is, a gyerekvállalás sok lemondással jár, de már a kicsi sem olyan kicsi, h ne lehessen bölcsibe íratni. A férjnek meg el kéne gondolkodni azon, h vajon ő mit rontott el, ő mennyiben felelős a kialakult helyzet miatt. mert nincs igaza annak, aki azt mondja, h csak a barátnőd a hibás. Nekem 4 gyerekem van, sokszor nekem is nagyon nehéz, néha én is összeomlok(aki azt állítja, h ő nem, az hazudik), de mellettem mindig itt áll a férjem, mindig segít, támogat, figyel rám. Így túllendülök hamar a problémákon, érzem, h nem vagyok egyedül, nem szakad a nyakamba minden. Ha a férjem nem ilyen lenne, hanem olyan, mint a barátnődé, lehet, már én is innék:) Szóval hajrá, fel a fejjel, de az biztos, segíteni csak annak lehet, aki maga is akarja a változást. Ellenkező esetben sajnos tényleg a válás az egyetlen megoldás. de nem vagyok biztos benne, hogy az jobb lenne nekik.
2013. júl. 24. 10:19
 20/24 anonim ***** válasza:

Azzal nyomorítják meg legjobban a gyereket, hogy ÍGY együtt maradnak. Hajlamosak a szülők azt hinni, hogy azzal hogy a 2 szülő együtt marad teljesül is az álomcsalád modellkép és mindenki boldog. De a gyerek sem hülye. A szívűk nem fog megszakadni, de abba ők is belegajdulhatnak, hogy érzik az otthoni negatív energiákat. Az egyik régi szomszédom azért kezdett el lecsúszni a lejtőn. Tini korában a barátai többet jelentettek neki mint a saját családja. Ivott és cigizett és nagyon könnyen kiborult mindenen. Már 26 is elmúlt mire volt egy nő aki segített neki. Fel sem fogta, hogy ez mind azért van mert a "drága" szülei "jót" akartak neki és inkább ment minden nap a terror.

Tehát az a szülő aki azzal takarózik, hogy megszakad a csemete szíve ha... ott inkább arról van szó, hogy a kedves szülő tökéletes családról alkotott képe fog darabokra szakadni és elkönyveli élete sikertelenségének ha ezt hagyja. A gyerek az hidd el nyugodtan bele fog rokkanni a szülők hülyeségében, mert míg egy felnőtt többé-kevésbé fel van vértezve ilyen esetekben addig a gyerek gyakorlatilag védelem nélkül nélkül szenvedi el ezt és felnőtt korára kineveltek egy lelki sérült önbizalom hiányos felnőttet. Csak gratulálni lehet nekik!

De hogy ne csak a válás mellett kampányoljak: én kiszakítanám mindkét felet ebből a pokolból. Pár napra. Anyukát elküldeném valahova nyaralni. És aztán apukát is. Mivel minden napjuk ezzel telik így mindig mindent ugyan úgy látnak és csak a saját igazukat képesek meglátni.

Igen sz@r az anyának... igen sz@r az apának... és IGEN sz@r MINDENKINEK aki benne van közvetve vagy közvetlenül! Kezdve a szomszédoktól a jó barátokon át a gyerkőcökig!

Kéne pár nap amikor nincs semmi dolguk kötelezettségük, csak pihi egy távoli helyen jó barátnál, vagy épp egy szállodában. És tessék azt a napot élvezni, majd gondolkodni. Elmélyedni a saját belső kis világunkban és átgondolni az egészet! Az a pár nap aranyat fog érni! Mert végre nem a hétköznapokba fog főni mindkét fél. Ha pihentek, ha nincs macera, minden más megvilágításban lesz. Akkor talán maguk helyett tudnak gondolni a másokra is. Nekem ez a tanácsom.

ui: kérdező: te vagy az anyuka. ez tisztán látszik arról, ahogy a gyerekekről írsz.

2013. júl. 24. 10:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!