Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A férjem kölcsön adta a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjem kölcsön adta a kocsimat a tudtom nélkül a barátjának! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Totál kivagyok bukva:(

A férjem barátja tegnap balesetezett és teljesen összetörte a kocsiját. Erre ma a férjem az én tudtom és beleegyezésem nélkül oda adta neki az enyémet, hogy használja azt egészen addig míg vagy nem vesz másik kocsit vagy pedig míg megjavítják az övét.

Ma bringával voltam a barátnőmnél aztán mikor hazaértem láttam, hogy nincs otthon a kocsim. Azonnal kérdeztem a férjemet, hogy hol van. És akkor közölte ezt. Amikor számonkértem, hogy ezt mégis, hogy képzelte akkor azt mondta én úgy is alig használom. Addig míg nem kapom vissza járjak gyalog meg biciklivel. Veszekedtünk egy sort aztán ő elment itthonról.

Most mégis mit csináljak?:( Kérjem vissza a kocsit? Vagy várjam ki míg vissza hozza?

Meg, hogy lehet valaki ekkora tuskó mint a férjem, hogy ilyet csinál?:(

2013. júl. 22. 18:27
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg tőle, hogy neki hogy esett volna, ha te az ő tudta nélkül odaadtad volna a kocsiját a barátnődnek.
2013. júl. 22. 19:10
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

A férjeddel mindenképpen meg kell értetni, hogy amit tett, az sok.

A barátjával viszont ha nem is kéred vissza, legalább egy kölcsönszerződést írj. Egyrészt mert az a tiszta (ha mondjuk összetöri és mégse fizeti ki, ugrott a barátság), másrészt mert ha szabálytalanságot követ el vele, szerződés nélkül tudtommal automatikusan rád verik. Szóval csak jobb a tiszta helyzet.

2013. júl. 22. 19:13
 13/33 anonim ***** válasza:
78%
egymás között kell rendezni, nem a haverral, mert ő nem tehet róla, amúgy ki a tulajdonos, üzembentartó?
2013. júl. 22. 19:14
 14/33 anonim ***** válasza:
87%
Azért a haver is hibás, ha elvisz egy autót úgy, hogy a forgalmiban nem annak a neve szerepel, aki odaadja neki. Vagy ha tudja, hogy nem a barátja használja.
2013. júl. 22. 19:17
 15/33 anonim ***** válasza:
64%

En is visszakernem a havertol,es hozzatennem,hogy legkozelebb a te autodat toled kerje.

Masik valtozat,hogy a ferjed autojat hasznalod amig o meg nem oldja a helyzetet amit okozott,es jarjon o bringaval ha szerinte a masik auto ugyis felesleges.En egyszeruen elvennem a kulcsat es addig nem adnam vissza,amig az enyemet vissza nem kapom cserebe.

2013. júl. 22. 19:21
 16/33 anonim ***** válasza:
3%

Mi nem hordjuk egymás fehérneműjét.Azért az totál más mint egy autó.Sok családban csak egy kocsi van és sokban nincs is.Nekünk sincs,és képzeld lehet nélküle teljes életet élni.Kicsit irigyellek.No nem az autód miatt.Azért mert neked ez a legnagyobb gondod.

Gondolj csk bele milyen jelentéktelen dolog is mondjuk ahoz képest,mintha meghalt volna valakid.

2013. júl. 22. 19:22
 17/33 anonim ***** válasza:
8%
Nezd, ha nem hasznalod surun, nem ertem mi a problemad. Ha osszetori, majd kifizeti. Illo lett volna megkerdeznie ugyan a ferjednek, de nem akkora katasztrofa, hogy nem tette.
2013. júl. 22. 19:27
 18/33 anonim ***** válasza:
17%
Attól függ, hogy a tiéd. Ha te vetted, a te neveden van, te fizeted bele a benzint, te javíttatod, stb., akkor kérd vissza. Ha viszont a tiétek, és közösen vettétek, úgy is fizetitek, esetleg nem is a te neveden van, csak te használod, akkor az nem a te autód és nem csak neked van jogod dönteni afelől, hogy kölcsön adjátok-e, vagy sem. Ettől függetlenül a férjed egy hatalmas nagy barom, amiért a megkérdezésed nélkül tette, amit tett, ebben egyetértünk.
2013. júl. 22. 19:30
 19/33 anonim ***** válasza:
73%
Én elmennék és visszakérném a haverjától. Ennyi.
2013. júl. 22. 20:06
 20/33 anonim ***** válasza:
94%

Először is megpróbálnám vele megértetni, hogy más cuccait nem adjuk kölcsön engedély nélkül. Ez akkor is bunkóság lenne, ha nem ilyen nagy értékről lenne szó. Pár 1000 forintos tételnél is az lenne a normális, hogy gyorsan rád csörög és megkérdezi, de autónál már inkább személyesen kéne elkérnie. ez egyszerűen tisztelet kérdése, ahogy már írta valaki.

Az, hogy mennyire húznám fel magad a helyedben, attól függ, hogy milyen ott a tömegközlekedés és hogy mennyit használom a kocsit. Ha csak heti 1-2 alkalommal kell, akkor kisebb balhé után lenyelném, utána meg mindig fognám és elvinném akkor a férjem kocsiját a heti bevásárlásra. Ha viszont napi szinten fontos, mert különben egy órát rostokolsz a megállóban hazafelé, amire végre megjön az a napi 1 darab busz, akkor keményebben lépnék fel. Mindenképp meg kell értetned a férjeddel, hogy miért nem adjuk kölcsön más cuccait. A további reakció pedig attól függ, hogy mennyire tudsz meglenni kocsi nélkül és mennyire tudnád használni a férjedét, esetleg ha csak heti 1-2 alkalommal kell a kocsi, akkor mondd meg férjed haverjának, hogy nagyon sajnálod, de például csütörtökön neked is kell a kocsi. Ha normális, akkor vissza fogja adni aznapra. Ha meg napi szinten használod, akkor akármilyen kínos is, de vissza kell kérned.

2013. júl. 22. 20:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!