Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az örökölt pénz miért számít külön vagyonnak a házasságban?
"A férj azt nem teheti meg hogy nem ad a feleségnak konyhapénzt mert házastársak!És a fizetés az nem vagyon! Ez a törvényi előírás!"
Ha nem ad pénzt a férj, akkor törvényt sért? Fel lehet jelenteni?
Ha keres havi egymilliót, amiből sok év alatt több milliót rak félre, az nem vagyon? Akkor mi?
Mert nem te örökölted azért.
De látom nagyon a pénzre mentél....
Amit félretesz a házasság alatt a fizujából, annak kérheted a felét.
Az örökség viszont nem az ő munkájából lett.
mert azért egyik fél sem dolgozott meg. egy harmadik személy vagyona, amit megörökölt az utódja.
szerintem ha a másik szemszögből nézzük, akkor senki sem örülne annak, hogy a szülei által összekuporgatott pénz felével lelép az, aki egy garast sem tett hozzá.
A vér szerinti leszármazott örököl, akinek van 2 gyereke, a 2 gyerek örököl és nem azok házastársaival együtt 4-en. Ez nagyon jól van így.
Aki nem akarja megosztani vagyonát, jövedelmét a házastársával, nem az a megoldás, hogy ne házasodjon, hanem az, hogy házassági vagyonjogi nyilatkozatot tegyenek.
Ez most komoly?
Akit annyira érdekel a másik öröksége és még magáénak érzi,azt igenis az érdek vezérelte a kapcsolatban.
Nekem örökölt lakásom van garázzsal együtt (nő vagyok) és csak néztem,mikor az expasim a beköltözése után közölte,hogy akkor jó lenne ha kiállnék a saját garázsomból,ha már ő idejött lakni stb.De ez csak egy allűr volt,mert összeköltözés után jött a többi is.Közben behozni az otthonba semmit sem hozott.
Van egy fogalom: Házastársi vagyonközösség.
Ebbe tartozik mindaz, amit a házasság ideje alatt közösen szereztetek. Ilyen a lakás, a megtakarítás, és még a fizetés is. Mert közös háztartásban élnek, és függetlenül attól, hogy ki mennyit keres, az közös.
És van egy másik: a külön vagyon.
Ide tartozik minden, amit örököl az ember, vagy a házassága előtt szerzett. De az abból származó haszon (jövedelem) már közös vagyonba megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!