Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak! Ti hazaadjátok (a feleségeteknek) a fizut?
A feleségem követeli hogy adjam oda neki és majd ö kezeli a pénzünket, de eznekem q.vàra nem tetszik. Ha nem adom oda akkor mehet vilàggà. Mit csinàljak?
1 éve vagyunk hàzasok.
Nálunk úgy van, hogy párom bankszámlára kapja a pénzt, azt kivesszük és itthon lerakjuk. Mivel sajnos én jelenleg itthon vagyok én megyek bevásárolni, csekket fizetni stb.
Nálunk soha nem volt vita belőle, hogy ki kezeli a pénzt, valahogy úgy adódott, ahogy imént leírtam.
Kedves kérdező!
Egyszer kaptam egy bölcs tanácsot és továbbadom neked, ill. aki még akarja.
Ha valaki menni akar, ne tartsd vissza.
Ne engedj semmilyen fenyegetésnek. Ha feleséged azzal próbál manipulálni, hogy elmegy világgá, akkor közöld vele, hogy persze-persze...menjen nyugodtan. Kérdezd meg tőle, hogy egyedül akar összepakolni, vagy kéri a segítséged? :)
Úgy vélem, ettől hirtelen máshogy fogja látni a világot.
Hát nem tudom, de a kérdésből nem az jön le, hogy a feleséged túl sok ésszel megáldott személy lenne.
A közös kassza gondolatát meg nem úgy szokás felvetni, hogy "add ide", meg "világgá megyek."
Nálunk még közös bankszámla sincs, de mindig megbeszéljük, ki mire költött, mennyit és mire fog. Így mindig tudjuk mennyi pénzünk van még. A közös számla csak egy lehetséges technikai megoldás. Még két számlán is lehet közös a pénz. És legalább ha szülinapi ajándékot veszek, akkor nem értesül róla azonnal a másik.
Lehet hogy van mögötte valaki
Nő vagyok, de azért válaszolok, mivel tisztában vagyok vele, ez nálunk hogy van:D
A férjem nem adja haza a fizetését úgy, hogy tessék, itt van, ennyit kerestem, gazdálkodj belőle. Nem is várnám el tőle! Bár hozzáteszem, több pénzünk lenne, mert én spórolósabb vagyok, ő meg sokat elkölt kávézókban, étkezdékben napközben.....
Összeszámolom a havi csekkeket, azt az összeget odaadja, én pedig befizetem. A lakáshitelt pedig elutalja ő. A többi pénze mindig nála van. Én állom a kaját a fizetésemből, meg a saját tankolásom, a bölcsődét kifizetem, továbbá ha kell valami a gyerekeknek, akkor megveszem abból, ami nálam van. Ha elfogy a pénzem, akkor viszont kérhetek tőle, ha van neki, akkor mindig ad. Nem csak a havi fix fizuja van, hanem majdnem napi szinten vannak bevételei. Ha kirándulunk vagy szórakozni megyünk, nagyrészt ő fizet, csak akkor én, ha neki épp elfogyott a pénze. 13 éve vagyunk házasok, és ez így bevált. Ő 2 helyen dolgozik, a gyerekeknek is és nekem is megad mindent, tehát nem gondolom, hogy nekem kellene kezelnem azt a pénzt, amiért ő dolgozik meg. Igaz, ő többet megengedhet magának, mint én, pl munkaidőben azt eszik, amit megkíván, én meg azt, ami olcsó...., de hát ez van, én sokkal kevesebbet keresek. Neki nem dolga engem eltartani, csak a gyerekeket.
# 16
Nem a te férjed vagyok, nekem nincs telefonszàmlàm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!