Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek akkor is be kell segítenie a férfinak a takarításba, ha a nő nem dolgozik?
Ha a nő otthon van, akkor szerintem nem kell besegíteni a takarításba, ami persze nem azt jelenti, hogy mocskot és kupit hagy maga után, amerre csak jár a lakásban, és azt sem, hogy a neje kiskanállal megetesse.
Amúgy a pasi miért ne moshatna fel vagy porszívózhatna ha a felesége is dolgozik? Az izzót pedig minden ember ki tudja cserélni, ha nem tériszonyos, ez nem nemtől függő.
Kérdező!
Bajban vagy. Már megszokta.
Most én is itthon vagyok egész nap. Az alap, hogy nem várom meg a mosással, porszívózással... stb., hanem elvégzek mindent amit tudok napközben,
de onnantól, hogy ő is hazajött, ismét "közös" a háztartással járó közös munka.
Értsd ezalatt:
ha vacsoráztunk, nem az az automatikus, hogy én pattanok mosogatni. Felváltva végezzük.
Ha valamit kiborít, ő kap a rongy után, nem tőlem várja el.
Ha megéhezik és összeüt magának valamit, nem hagy mindent szerteszét. Ha nem is mosogat el rögtön, legalább berámol a mosogatóba és elpakolja, amit kivett.
A szennyesét se nekem kell összeszedegetnem a lakás összes zugából.
Ha nem így lenne, nagyon nem örülnék, mert ez azt jelentené, hogy NEKEM vele ellentétben "soha nem ér véget a munkaidőm".
Ideiglenes háztartásbeliként vállalom, hogy 8 és 4 között rámolok utána, takarítok mindkettőnk után, de ha hazajött legyen felnőtt és csinálja a maga részét maga után.
Fordított helyzetben én is megcsinálnám.
Nem.
Ha valamelyikük nem dolgozik (akár a férfival is előfordulhat, hogy épp nincs munkája), akkor azé a házimunka, aki nem dolgozik.
Ha mindketten dolgoznak, akkor sem kell besegítenie a nő részébe, elég, ha a felét elvégzi, ami az összes házimunka 50%-a. Mert gondolom, a "segít" szót úgy érted, hogy a ráeső felén túl segít, ellenkező esetben nem segítés, hanem a házimunkából ráeső rész.
Én férfi vagyok,dolgozom,a barátnőm munkanélküli,mindent én fizetek (kaja,néha ruha,rezsi,szórakozás) ezt úgy kompenzálja,hogy mindent megcsinál,mire hazaérek!
Ebéddel,tiszta ruhával,tisztasággal vár haza.
Természetesen elmosogatok magam után,és hétvégén én is kiveszem a részemet mindenből ugyanúgy,de munka után általában hulla fáradt vagyok,már nem azért de ebben a nagy melegben szerintem mindenki alig várja,hogy befekhessen a hűvös szobába.....
Baromság hogy majd megszokja,mert én is tudok főzni (bnőm dicséri),takarítani,ha én kerülnék az ő helyzetébe,alap hogy ha otthon vagyok,segítek azzal hogy ezeket megteszem....te csak szimplán sz@rul választottál szerintem..
hát mi együtt végezzük a házimunkát,kis gyerekünk van,terhes vagyok,ő pedig itthonról dolgozik..Csúnya is lenne,ha én rámolnék,meg körbeugrálnám,gyerekkel a kezemben próbálnék porszívózni...
Ha eljárna dolgozni,akkor nyilván más lenne,de tuti kiverné a biztosítékot,ha kiszolgáltatná magát velem..nem a cselédje vagyok,hanem a felesége,gyermeke(i) anyja...Szerencsére ebben ő is hasonlóan gondolkodik..
Én szívesen főzök,mosok,stb...de ha látja,hogy valamivel nem boldogulok,vagy nem végzek,akkor természetes neki,h odajön nem pl. gépezik...
A porszívózás meg nálunk pl. az ő feladata,de már kb. összeköltözésünk óta...
Nem várom el, de jólesik ha segít, szokott is.
De pl ha gyerekkel van a nő otthon akkor igen segítsen be, legalább annyiban, hogy leköti a gyereket, eleinte egy nőnek sem egyszerű helytállnia otthon, ha nem dolgozik munkahelyen akkor sem.
8-as! Semmi bunkóság nincs abban, hogy az 1. válaszoló az általános tapasztalatok alapján levont egy következtetést. Nem életszerű, hogy azért, mert te értesz hozzá, a többi nő is ért hozzá. A női ismerőseimnek a 90%-a azt se tudja, miért kell az autóba az olaj. Nincs is ezzel baj.
A kérdésre válaszolva: csak akkor kell besegítenie a férfinak ilyenkor a takarításba, ha az így a nőre háruló teher meghaladná a férfi kötelességeit. Így az igazságos. Annak a módja már tetszés kérdése, a lényeg, hogy meglegyen az egyensúly.
Feleségem még nem dolgozik, gyes után még nem tudott visszamenni. Én szoktam neki segíteni, bár bevallom a mosogatást én sem kedvelem annyira. :) Vacsorához megterítek, mosatlant beviszem a konyhába, de legszívesebben a szobákban pakolok össze és rakok rendet.
Hétvégén viszont mindent együtt csinálunk, a porszívózást viszont feleségem nem szereti annyira így az az én dolgom :)
Férfimunkának azt tudom elképzelni, amihez fizikai erő kell. Ettől függetlenül akadhatnak olyan nők, akik az átlagnál erősebbek.
De amíg nem nehéz dolgokat kell emelgetni (gondolok itt 30 kg-os akármire, amit egy 50 kg-os nő nem fog megemelni), addig nincs férfi/női munka.
Mindent meg lehet tanulni. Kereket még soha nem kellett cserélnem, de elég gyorsan megtanulnám, ha egyszer megmutatná valaki. Mondjuk a férjem se cserélt, a szervízben megoldják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!