Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
"Értelmiségi körökben nem használják a "párom" szót. Ebből sejthető, hogy kik használják. A diplomás proli nem egyenlő az értelmiségivel."
Ez érdekes, kicsit körülírnád jobban, miért démonizálod a "párom" kifejezést? És hogy kik használják? És ez miből sejthető?
Néhányszor már kifejtettem, hogy ez az "életem párja" szókapcsolat lerövidült formája, és mint ilyen, szerintem szép is, praktikus is. Ráadásul én már hallottam sokadik generációs zsidó értelmiségitől, régi magyar orvoscsaládtól, virágkötőtől, fodrásztól, tanítónőtől, "szittya ősmagyar" mérnök ismerősömtől, tehát nem érzem nagyon egységesnek a használói kört.
legtöbbször páromnak nevezem, de a barát is előfordul (annak ellenére, hogy jegyben járunk).
26/n
Én a keresztnevén szoktam emlegetni. Az egyik barátommal beszélünk róla, mindig "az uramnak" hívja, de csak poénból..
Egymásközt meg több furi becenevet is használunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!