Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért sértődik meg az akire azt mondják hogy vadházasságban él ha tényleg abban él?
Várom a lepontozókat ehhez a kérdéshez! :D
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__hazassag_..
Szegénykém... mennyit sírsz és imádkozol ezekért az elveszett lelkekért???
-.-
Ja, most olvastam a kommentedet.
1) Nem mindenki vallásos.
2) Aki hívő, annak sem feltétlenül kell az összes dologgal egyet értenie, amit a pap mond. Nem attól hívő vki, hogy gondolkodás nélkül issza a szavait a papnak.
3) Az elég röhejes gondolkodásmód, hogy minden nő házasságra vágyik, meg hogy tuti szórakoznak vele, amiért nem veszik el.
22:05
Marhára nem érdekelne, hogy egy ember mit csinál. Sajátos hitem van, az biztos, ezért nem is álszenteskednék egy templomban. De az emberek 90% tuti, hogy nem vallásos, és templomban házasodik. Na ez nem bűn?
A "vad" jelző olyan, mintha állatok szintjére csökkentenéd az embereket velük. Akik szerinted vadházasságban élnek, nem házasok. Azért nem, mert ők ezt így akarták, nem kell rájuk mindenféle jelzőt aggatni.
Én kikérném magamnak, hogy házzasságban élek, mikor nem is.
A belinkelt kérdéshez írott válaszomat ide is beteszem:
"Szerény véleményem szerint mindkettőnek van létjogosultsága. A törvényes házasságnak is és az élettársi kapcsolatnak is. Szerintem mindenki úgy élje meg a párkapcsolatát, ahogy AZ NEKI JÓ és nem aszerint, hogy mit mondanak a mások.
Ami lényeges azonban: hogy mindkét fél azonos, egyező akarata szerint történjen.
Ugyanis ha egy nő vágyik arra, hogy feleség legyen, ellenben a pasi ezt egy felesleges hurcahercének tartja, nem jó, de ugyanez visszafelé sem jó. Sőt, az sem jó, ha egy nő kizárólag emiatt hagyja el a férfit, mert az nem vette el, holott mindet tekintetben jó lenne a kapcsolatuk."
Kiegészítés: a "vadházasság" szó nagyon pejoratív kicsengésű, ítélkező, lenéző. Szerintem azért illetlen olyanoknak mondani, akik egyébként nagyon jól elvannak, csak nem esküdtek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!