Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elfognak ítélni ha Xyné leszek?
"nem derül ki belőle, hogy hogyan szólítsam a t. ügyintézőt? "Kedves Józsefné?""
Egy ügyintézöt alapesetben NEM szólitunk keresztnéven, hanem legfeljebb "Kedves Kovácsné" vagy "Kedves Kovácsné asszony" a normális. Ha késöbb közelebbi ismeretség lesz belöle, akkor az illetö majd megmondja a keresztnevét, meg azt, hogy hogyan szólitsd.
Ugyanis a másik gond amellett, hogy ismeretlenül nem illik a keresztnéven nevezni, hogy ha idegenként "Kedves Marika" néven szólitod, az az, hogy lehet, hogy neki éppen a Marika borzasztó, és inkább Mária-ként szereti használni.
nem hinném hogy elítélnek, ha igen, akkor azzal nem kell foglalkozni, mert ott valami nem stimmel agyilag!
én a kötőjeles verziót választottam egyébként, mert semmilyen né végződés nem tetszett, de a saját nevemet se akartam elhagyni.
amúgy van olyan iskolatársam aki így vette fel a nevét mint ahogy te akarod, de soha senki nem szólt semmi rosszat rá ez miatt.
egyszerűen csak ez a verzió már egyre ritkább és max szokatlan, de normális ember nem néz le emiatt.:)
sok boldogságot:)
27/N
Ne érdekeljen. Lehet, hogy lenéznek, de ez a mi "toleráns" társadalmunk már csak ilyen: mindenkit lenéznek, aki nem úgy gondolkozik, ahogy ők akarják..
Egyébként valószínűleg én is majd így veszem fel az asszonynevemet, és más véleménye meg nem érdekel. Semmi közül a nevemhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!