Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Elfognak ítélni ha Xyné leszek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elfognak ítélni ha Xyné leszek?

Figyelt kérdés
Nemsokára tervezzük az esküvőnket és én "Kovács Józsefné" szeretnék lenni. Vagyis az leszek. Azt olvasom itt, hogy szinte gyülőlködve beszélnek erről, ha valaki így veszi fel a nevét a férjének. Nem igazán érdekelnek a vélemények ezzel kapcsolatban, ezt úgy értem hogy nem fogom megváltoztatni a döntésemet mert 10ből 10 embernek nem tetszik, csak kíváncsi vagyok, hogy lefognak-e nézni emiatt?!
2013. jún. 7. 15:36
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Köszönőm a válaszokat. Bemutatkozásnál én is gondban vagyok ezzel a formációval, pont ezért fogom mondani a keresztnevemet is, hogy ne legyen kellemetlen senkinek.
2013. jún. 7. 16:14
 12/22 anonim ***** válasza:
54%
Elég nagy baj van azzal, aki már emiatt is elítél valakit! :D
2013. jún. 7. 16:17
 13/22 anonim ***** válasza:
68%
12es: sajnos az emberek már csak ilyenek. Elítélik, aki XYné, aki kövér, aki túl sovány, aki öt gyereket nevel, stb stb....
2013. jún. 7. 16:20
 14/22 anonim ***** válasza:
50%
Mert lehet úgy fölvenni nevet, hogy csak ennyi, vagy mi? Nem úgy működik, hogy Kovács Józsefné Szabó Mária?
2013. jún. 7. 16:30
 15/22 anonim ***** válasza:
53%

"nem derül ki belőle, hogy hogyan szólítsam a t. ügyintézőt? "Kedves Józsefné?""

Egy ügyintézöt alapesetben NEM szólitunk keresztnéven, hanem legfeljebb "Kedves Kovácsné" vagy "Kedves Kovácsné asszony" a normális. Ha késöbb közelebbi ismeretség lesz belöle, akkor az illetö majd megmondja a keresztnevét, meg azt, hogy hogyan szólitsd.

Ugyanis a másik gond amellett, hogy ismeretlenül nem illik a keresztnéven nevezni, hogy ha idegenként "Kedves Marika" néven szólitod, az az, hogy lehet, hogy neki éppen a Marika borzasztó, és inkább Mária-ként szereti használni.

2013. jún. 7. 17:34
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

nem hinném hogy elítélnek, ha igen, akkor azzal nem kell foglalkozni, mert ott valami nem stimmel agyilag!

én a kötőjeles verziót választottam egyébként, mert semmilyen né végződés nem tetszett, de a saját nevemet se akartam elhagyni.

amúgy van olyan iskolatársam aki így vette fel a nevét mint ahogy te akarod, de soha senki nem szólt semmi rosszat rá ez miatt.

egyszerűen csak ez a verzió már egyre ritkább és max szokatlan, de normális ember nem néz le emiatt.:)

sok boldogságot:)

27/N

2013. jún. 7. 18:37
 17/22 anonim ***** válasza:
És? Érdekel? Ha igen, akkor ne vedd fel így a nevet, mert akkor nem magadnak, hanem másoknak akarsz megfelelni.
2013. jún. 7. 19:06
 18/22 anonim ***** válasza:

Ne érdekeljen. Lehet, hogy lenéznek, de ez a mi "toleráns" társadalmunk már csak ilyen: mindenkit lenéznek, aki nem úgy gondolkozik, ahogy ők akarják..

Egyébként valószínűleg én is majd így veszem fel az asszonynevemet, és más véleménye meg nem érdekel. Semmi közül a nevemhez.

2013. jún. 7. 20:07
 19/22 anonim ***** válasza:
81%
Arra készülj fel, hogy aki nem ismer, az feltételezi majd, hogy 50 fölötti vagy, és meg fog lepődni.
2013. jún. 7. 21:29
 20/22 anonim ***** válasza:
6%
Milyen érdekes, nekem soha nem jutna eszembe, hogy úgy állapítsam meg valaki korát, vagy az alapján ítéljem meg, hogy vette fel a nevét, azt hittem, ilyen a világon nincs. De úgy tűnik, tévedtem. Nekem több húszas, harmincas éveiben járó ismerősöm van, aki az XY-né nevet választotta, nemcsak az 50 felettiekre jellemző. Úgyhogy ne aggódj emiatt! Ha meg valaki tényleg lenéz ezért, az olyan emberrel nem is érdemes foglalkozni.
2013. jún. 7. 22:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!