Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elfognak ítélni ha Xyné leszek?
Nem fognak lenézni, de mint mondtad, ez nem is érdekel. Amíg nem láttak, azt gondolják, hogy az idősebb generációhoz tartozol.
Én biztosan nem venném így fel a nevem, de ez a Te döntésed.
Igen, el fognak ítélni, életfogytiglani gályarabságra:)))
Kérdező, áruld már el, ki és miért ítélne el, nézne le azért, mert te a szóba jövő 3-4 lehetőség közül pont ezt választod???? Jó, nekem férfiként abszolút nem szimpatikus ez a variáció, de nyilván azért szerepel a lehetőségek között, mert másoknak meg ez jön be, és ez az ő dolguk, magánügyük.
(inkább a férjed tarthat szerintem némi piszkatúrától, mert sokaknak reflexből az ugrik be inkább, hogy "biztos a férj ragaszkodott ehhez" - de az meg kb 3 nap alatt lecseng)
Ki ítélne el?
Ja, hát gondolom itt többen kifejtik a véleményüket, de átlagban az életben szerintem nem törődnek ilyenekkel. Pl. bemegyek valahová, eladónak biléta a mellén "Kovács Józsefné", kb. bevillan, hogy férjezett és ennyi.
Na, az ilyen biléta engem kifejezetten stresszel, mert nem derül ki belőle, hogy hogyan szólítsam a t. ügyintézőt? "Kedves Józsefné?" - brrrr...
Ezért lehet az, hogy akiknek a személyiükben a "Kovács Józsefné" áll, a munkahelyeken többnyire "Kovácsné Eta"-ként ismerik őket...
"Nem igazán érdekelnek a vélemények ezzel kapcsolatban" .. nno akkor maradjunk ennyiben és a többivel ne foglalkozz. :)
Itt volt(ak) olyan kérdés(ek), hogy a leendő feleség tanácsot kért, hogy vegye fel a férje nevét... mivel ez kérdés, ezért az emberek válaszolnak; de az még nem jelenti, hogy kérdés nélkül is "leordítják" mindenki fejét aki így veszi fel.
Amúgy én se venném így fel semmi pénzért, de ez ugyanúgy magánügy, mint az, hogy Te felveszed.
Az, ha valaki elítél valakit ilyen miatt az jobban minősíti az illetőt mint téged a névválasztás.
Jó ég, míg rá nem klikkeltem a kérdésre, azt hittem a párod valami büntető törvénykönyvbe ütközőt követett el. De ha nem érdekelnek a vélemények, nem is tudom miért kérdezed. Tudod mit? Gratulálok, hogy vissza mered hozni a régi hagyományokat, lehet ezzel elindítottál valamit és sok boldogságot kívánok Nektek. :-) Aki az miatt lenéz, mert nem követed a divatod, az meg le van s.....
sajnálva.
A legtöbben szerintem egy idős nőre fognak asszociálni, ahogy én is, egy Kovács Józsefné inkább nénis név, de akadnak fiatalok is, akik így veszik fel a férj nevét.
Munkahelyemen is az emberekből én a papírt látom, amin sokszor csak a Kovács Józsefné van, így vagy Kovács néni, vagy Józsi néni lesz, ha megszólítanám, akkor csak Kovács néninek tudom.
Sőt, még kollégák is vannak akiknek nem tudom a nevét, jelenlétin, névtáblán férjezett név, én meg mivel nem vagyok annyit köztük azt se hallom, hogy szólítják meg, én ha odamegyek hozzá általában úgyis felnéz, vagy a kérdéssel kezdem, fél év után meg ciki lenne megkérdezni, hogy hogy is hívnak... mellesleg mások is neveznek úgy embereket, hogy Szabóné a munkaügyről.
Ha ezek nem zavarnak, vagy mellette kiírod magadra a keresztneved, akkor olyan nevet választasz, amit akarsz, semmi köze hozzá másnak.
Itt valóban most azt dívik, hogy a vezetéknevet kötőjellel kötik össze, majd elmúlik, sima divathóbort. És aki ettől el mer térni, azt leszavazzák.
Aki ilyen miatt lenéz, az szűklátókörű.
Egyébként régen én is megmosolyogtam azokat, akik így vennék fel a nevüket, de megmondom őszintén, már alig várom, hogy a párom nevét viseljem, bár a keresztnevem marad (külföldi a párom).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!