Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom szeretne esküvőt én azonban nem. Mit lehetne ilyenkor tenni úgy, hogy mindkettőnknek jó legyen?
Nem a klasszikus felállású a "nő lagzit akar, a férfi meg nem" szituáció alakult ki nálunk, hanem pont fordítva.
Én vagyok a nő, ő a férfi. Nekem kiskorom óta szörnyű a kapcsolatom a családommal, anyuval meg apuval talán félévente egyszer beszélek, az egyik nagyszülő párosomból a nagypapa nem él, a nagymama alkoholista lett; a másik párosban pedig naponta összevesznek-kibékülnek, veszekednek-verekednek stb. Az egyik nagybátyám nem szörnyen balhés, mindent és mindenkit kritizál, a másik pedig magának való, ő el sem jönne. Egyedül a húgommal van jó kapcsolatom.
Ezzel ellentétben a páromnak hatalmas és összetartó családja van, sok unokatestvérrel + nagy baráti körrel. Éppen ezért ő nagy esküvőt szeretne és nem érti meg hogy én miért nem akarok.
Nem magáról az összeházasodásról van szó, szívesen hozzámegyek egy egyszerű és gyors szertartás keretein belül, de nem akarok hajnalig szóló lakodalmat úgy, hogy az én családomból 3 ember lenne ott, az övéből kb 100 + a barátai, akivel amúgy sem rózsás a kapcsolatunk (nem vagyunk rosszban, nem haragszunk egymásra, de nem is vagyunk olyan kapcsolatban hogy végigtomboljunk egy egész napot és éjszakát).
Mit lehetne ilyen helyzetben tenni? Én semmiképp nem akarom, ő semmiképp nem enged, pedig ebben a helyzetben igenis neki kellene engednie, vagy rosszul gondolom?
Ti hogyan oldanátok meg?
#8, mondtam már neki persze, de nem változott a véleménye..
#9, felvetettem már a szűk családi körben történő szertartást és utána egy vacsorát de számára ez nem opció.
Ugyan, csak egy nap az életedből, ennyit csak kibírsz.
Vágj jó képet a dologhoz, még az is lehet, hogy tetszeni fog. Ha meg mégsem, akkor így járt, ő erőltette.
De menj bele, én azt mondom, ne lógjon ki miattad a családból. Hogy a többi rokonának igazi lagzija volt, neki meg nem.
Nem volt nagy lagzija a többi rokonának sem..
És ez az, nem azt mondom hogy nem szeretem a hozzátartozóit, barátait, de olyan teljesen semlegesek. Egyszerűen nincs kedvem végig bájvigyorral jópofizni a napot, mikor amúgy van olyan pl akivel eddig életemben nem is találkoztam még.
És szerintem is, ez kettőnkről kellene hogy szóljon, nem pedig arról, hogy dáridót csapjunk és mindenki spicces állapotban táncoljon az asztal tetején éjfélkor.. A menyecsketáncért sem rajongok, ugyanis nem szeretek táncolni, arról meg nem is beszélve hogy a feleslegesen kidobott pénzt mennyi minden másra költhetnénk.
Valakinek márpedig engednie kell.
A férfinak meg a kis esküvő lagzi nélkül nem lenne jó. Neki meg azért lenne egy szomorú nap, mert nem teljesült a vágya a lagzival kapcsolatban. Ebben az esetben meg ő nem emlékezne rá vissza szívesen.
Most vagy nem házasodnak össze, de ekkor megint csak ott lesz a boldogtalan "férj", vagy összeházasodnak. Én azt mondom engedjen az, aki kisebbségben van a véleményével.
Nemcsak a vőlegény, hanem a családja is szeretne nagy esküvőt, tehát engedjen a kérdező.
Rám nem lehet mondani, hogy nem értem a problémád, mert hasonlóan vagyok, nem akadnék senkit ott látni az enyéim közül az esküvőmön, max a húgomat és mamámat, ha még élni fog akkor.
Emiatt akarnék én is kis esküvőt majd. Mondjuk abból a szempontból más a szitu, hogy nálunk párom is szívesen otthon hagyná a családját. :D
Én azt tudom ajánlani, legyen kompromisszum: legyen egy közepes méretű. Ahol a te meghívottjaid száma nem ilyen durván kevesebb, mint az övéi.
Én pánikbeteg vagyok így nem bírom a nagy tömeget, a férjem szintén nagy lagzit akart, hosszú-hosszú veszekedés után belementem, úgy gondoltam hogy majd kibírom. Több mint 100-an voltak, nagyon rosszul voltam, a templomban már nem bírtam tovább a szertartás közepén nemes egyszerűséggel elájultam és mentővel kellett kórházba vinni.
Valóban, roppant emlékezetes nap maradt mindenki számára és a férjemnek azóta is lelkiismeretfurdalása van hogy rámerőltetett valamit amit egyáltalán nem akartam.
Nem lehet ilyen önző a párod, de komolyan! Ne hagyd magad zsarolgatni! Szerintem egy kapcsolatban nem kell mindig a nőnek engednie és ha te valamit ennyire nem szeretnél, akkor hiába mész bele, úgysem lesz jó vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!