Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A házasságot, vagy a házasság...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A házasságot, vagy a házasság nélküli párkapcsolatot választanád?

Figyelt kérdés

Van,aki házasodna,és van aki nem.

Érdekelne hogy,aki házasodna az miért házasodna,vagy aki nem házasodna az miért nem?

Van akinek csak egy papír,ám de van akinek sokkal többet jelent ennél.

Írd meg miért vagy mellette,és miért ellene!

Légyszives írd oda hogy Férfi,vagy Nő vagy!

2012. dec. 28. 20:48
1 2 3 4 5 6
 41/53 Dynki válasza:
Szia! Én nem házasodnék! Ezt mondjuk mindig is így gondoltam, mert szerintem a házasság csak amolyan formalitás. De úgy gondolom, hogy ez személyiségfüggő is, mert én például a nagy felhajtás, sok ember miatt sem szimpatizálok a házassággal, mert egyszerűen nem szeretem, ha mindenki engem néz, stb. 18 éves Nő vagyok. :)
2013. jan. 10. 17:34
 42/53 anonim ***** válasza:
NEM szeretnék férjhez menni,sosem vonzott ez az egész..pláne a nagy felhajtás..ruha...nem az én vilgom..és nő vagyok:)
2013. jan. 14. 17:49
 43/53 anonim ***** válasza:
es ha holnap megkerik a kezed? nemet mondasz nem hinnem
2013. jan. 14. 18:32
 44/53 anonim ***** válasza:
Eljegyzés még oké..viszont házasságot NEM akarok,ezt a barátom is tudja+elég kicsi rá az esély h holnap megkérnék a kezem!:)
2013. jan. 14. 18:37
 45/53 anonim ***** válasza:
41%
Eljegyzésnek mi értelme házasság nélkül? Az lóg a levegőben csak. Majd 90 évesen is elmondod, hogy menyasszony vagy, mert megkértek, csak sose vettek el (mert te nem akartad)? Akkor már inkább el se jegyezzen, mert csak nevetségessé váltok vele.
2013. jan. 14. 19:13
 46/53 anonim ***** válasza:
37%
Majd mindenki eldönti mit akar!azért nem kell leszólni senkit,mert házasságot nem akar!1 papír nem biztosíték semmire....nekem nem kell..papír nélkül is lehet boldog valaki!!
2013. jan. 14. 19:27
 47/53 anonim ***** válasza:
60%
Nem is azért szóllak le, mert nem akarsz házasodni. Ez a te dolgod teljes mértékben, én ezért nem szóltam még meg senkit, ha nem akar, hát nem akar (engem már többen szóltak meg azért, mert én meg nem tudnék házasság nélkül élni egy "csak kapcsolatban", de mindegy). Én azt nem tudom, mi értelme akkor jegyezgetni a másikat, ha úgyse lesz házasság. A jegyességnek akkor van értelme, ha azt házasság követi, hisz az eljegyzés a házasságra való szándék. A ti kapcsolatotok nem lesz erősebb attól, mert eljegyeztek (bár tudom, a házasságtól sem), de még csak jogilag sem változtat semmit. Maximum magyarázkodhatsz fűnek-fának a gyűrűd miatt, hogy hát kaptad, szép és jó, de ne is számítsanak esküvői meghívóra. Szóval ha már ennyire házasságellenes vagy, akkor mondd meg a barátodnak, hogy a jegyességből sem kérsz, mert nem akarsz nevetség tárgya lenni.
2013. jan. 14. 19:37
 48/53 anonim ***** válasza:

#47 - hát nem tudom, én nem nevetnék ki egy párt azért, mert karikagyűrűt hordanak, ha terveznek esküvőt, ha nem. Ha ők úgy érzik, hogy ezen a módon kívánják kimutatni az összetartozásukat, ki vagyok én, hogy ezt a jogukat kétségbe vonjam?

Másfelől a gondolatisággal még egyet is értek, a karikagyűrűvel az emberek az egymáshoz tartozásukat fejezik ki, és nem szól egy felsőbb hatalom elismeréséről a kapcsolatuk felett, mint akár az állami, akár egyházi esküvő.

2013. jan. 14. 20:36
 49/53 anonim ***** válasza:

Én azért szeretnék házasodni, mert szerintem fontos.

Vannak az életnek nagy fordulópontjai hagyományosan ezek köré nagy ünnepeket szervezünk. Kerek szülinapok, ballagások, diplomaosztók,évfordulók...stb.

A házasság a közös élet kezdetének szimbóluma. Sokkal több egy papírnál. Számomra a házasság azt jelenti, hogy nemcsak szeretnek, hanem megígérik, ha úgy tetszik megesküsznek, a felek, hogy a kapcsolat nemcsak olyan mint az előző 5-6-9-12, akivel együtt éltünk, jártunk, vagy egy ideig boldogok voltunk, hanem ez egy olyan kapcsolat, amibe mindkét fél 100%osan beleteszi magát, ha kell megjavítja, és nem eldobja.

Számomra ezt jelenti. MEgesküdni sokkal nagyobb elköteleződés mint nem megesküdni, ez egyszerű logika. Lehet papír nélkül is boldogan élni, de a házasság ad egy biztonságot, hogy igen ez a ffi engem választott élete párjának és nem csak üres szavakkal, hanem tetekkel és esküvel, ha úgy tetszik, szerződéssel pecsételte meg.

Minden szir-szarról szerződünk manapság, pont ettől lett divat óckodni? NEm értem.

2013. márc. 8. 21:22
 50/53 anonim ***** válasza:
Talán, mert ez nem "mindenféle szir-szar" - erre gondoltál már?:))
2013. márc. 8. 21:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!