Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A házasságot, vagy a házasság...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A házasságot, vagy a házasság nélküli párkapcsolatot választanád?

Figyelt kérdés

Van,aki házasodna,és van aki nem.

Érdekelne hogy,aki házasodna az miért házasodna,vagy aki nem házasodna az miért nem?

Van akinek csak egy papír,ám de van akinek sokkal többet jelent ennél.

Írd meg miért vagy mellette,és miért ellene!

Légyszives írd oda hogy Férfi,vagy Nő vagy!

2012. dec. 28. 20:48
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:

"Régebben a házasság szent dolog volt,mamár csak azt veszem észre hogy szinte minden házasság vállással végződik sajnos."

Ez nem így van. Mindenki olyan romantikusan tekint vissza a régi időkre, mintha csak tökéletes nők és férfiak éltek volna tökéletes házasságban.

Régen szégyen volt a válás, így inkább együtt maradtak. Pedig sokan tudtak arról, hogy épp ki kivel kavar.

Azelőtt meg gazdasági döntés volt a házasság. Jómódú jómódúval.

Ma azért van több válás, mert már nem súgnak össze a hátad mögött, ha elvált vagy. Régen milyen élet lehetett? Akár nőként, akár férfiként? Együtt kellett maradnod egy olyan emberrel, akit nem is szeretsz, mikor esélyed lett volna a boldogságra. A gyerekek meg megtanultak hazudni és érzelmeket színlelni.

2012. dec. 29. 12:43
 32/53 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyon érdekes a 30-as idáig egyetlen kommented,már vártam,hogy írj.Én az 1. válaszadód vagyok.

Elgondolkodtam a kérdéseden,mi volt régen más.Egyrészt olvastam már máshol is olyat,mint amit 31-es ír,hogy régen nem volt módi a válás.De szerintem azért is,mert elkötelezettebbek és ragaszkodóbbak voltak illetve lehettek az emberek a dolgok iránt, legyen az akár egy munkahely vagy tárgy is.Ma már sok a lehetőség,az ember már nem mindig éli le 1 munkahelyen az életét mint régen(sőt), nem mindig javíttat tv-t,hanem inkább vesz egy másikat (ezt a javíttatás nem saját gondolat,olvastam valahol,de jó). Régen a választási lehetőség sem volt sok és megalapozottabbak voltak a kapcsolatok,de még a tárgyak is (lásd:régi autók is hosszú távra voltak tervezve).

Egyszerűen nem voltak ilyen "ugrálósak" az emberek...még ételféle se volt ennyi...na szóval Én valahol ebben látom a dolgok miértjét...

Én,aki szintén ragaszkodó és állhatatos típus vagyok (mindenben), már régimódinak számítok (mindenkor). Mert a mai világ már sajnos nem erről szól.

Egyébként,biztos töprengtél már rajta,hogy mi változott meg Nálatok a házasságkötés után,mire jutottál? Ezt nagyon érdekesnek találom,hogy 8 év után már mi az,ami romba tud dönteni egy kapcsolatot? Persze ez csak mellékes érdeklődés, nem várok választ,csak ha diskurálni szeretnél erről!:)

2012. dec. 29. 13:15
 33/53 anonim ***** válasza:

32-es, tehát azért voltak elkötelezettek és ragaszkodók az emberek, mert nem volt más választásuk?

(Nem kötekedés, érdekes, amit írsz.)

2012. dec. 29. 13:30
 34/53 anonim ***** válasza:
0%
óó én gyanítom hogy miért lett az a látványos hátraarc 10 év után amiből 2 gyerekkel volt, a kiscsajtól elhidegült a férje,ez nem ritka eset szülés után, nem kefélte meg elég gyakran, netán nem is volt mellette minden nap, mert 2 emberre keresett eztán és nem ilyen apának képzelte, ergó gyorsan le kellett lépni egy olyan mellé aki gyakrabban dönti meg.
2012. dec. 29. 17:16
 35/53 anonim ***** válasza:
64%

33, nem. Hanem akkor az volt a módi,hogy "csináljuk egyet,de azt örök Életre" nem pedig az,mint manapság,hogy "csináljunk sokat,rövidtávra". De ezt szerintem le lehet vezetni egy egyszerű agyagedény-műanyagedény példával is. Meg akkor jövök azzal,hogy mennyivel jobbak voltak azok a cipők,amiket a suszter csinált méretre,lábra szabva,egy életre...mint manapság a cipők sokasága,amik jó ha egy idényt kibírnak.

Én megmaradok a régimódi suszter effektnél,inkább csiszolódok Valakihez egy Életre,mint idényenként váltok.

Lehet,hogy már túl elvont és a kereskedelmi piactól elkezdve a médián keresztül mindent belevett a filozofálásom,de a lényeg,hogy nem arra céloztam,hogy a választékhiány miatt voltak ragaszkodóak.Inkább a ragaszkodásuk alkotta a választékhiányt.

De ezzel egyidejűleg elismerem azt is,amit írtál,hogy régen is sokminden megtörtént egy házasságban,ami ma válóok lenne.De kérdem Én,a válás lenézésében megintcsak nem az nyilvánul meg,hogy régebben komolyabbra vették azt az egyet?

Vagy szerinted az a holtomiglan-holtodiglan felszínes volt?

...

2012. dec. 29. 17:51
 36/53 anonim ***** válasza:
Valakihez ->nem bárkihez,de ha Valaki,valami mellett elkötelezem Magam,akkor az nem rajtam fog múlni az biztos.:)
2012. dec. 29. 17:58
 37/53 anonim ***** válasza:

#32 - ezt hívják úgy, hogy fogyasztói társadalomra szocializálás... használd, dobd el, és fogyassz újat... legyél teljesítménycentrikus és keresd az instant örömöket... ilyesmi...

Ebben a dologban én se vagyok a mai kor gyermeke, én is a tartós dolgokat szeretem, és ragaszkodom hozzájuk... és a páromat is igyekszem élethosszanra választani, annak tudatában, hogy a kapcsolat olyasmi, amiben vannak hullámhegyek és hullámvölgyek, és amiért folyamatosan tenni kell.

Viszont szerintem a házasság mint intézmény egy tök más dolog, az egy norma, rend felvállalása, egy hatalomnak alárendeltség elismerése (isteni vagy állami, tök mindegy) és hát mivel számomra a norma, rend, hatalom voltak mindig is a leggyűlöltebb fogalmak, azt gondolom, hogy pont egy szeretetteljes kapcsolatomban ezeknek semmi helye...

2012. dec. 29. 19:31
 38/53 anonim ***** válasza:
54%

"Mikor bemutatott valakinek,hogy ő az Én feleségem,olyan más embernek éreztem magam,olyannak amilyen elötte nem volt.

Többet jelentett mikor még csak barátnőnek nevezett. "

Ja. Azóta meg az exneje vagy. Ha ezen múlik, én inkább kihagyom a "kicsi feleségem" fázist, aztán a "válófélben lévő feleségem" fázist is, és maradok "boldog barátnő".

2012. dec. 31. 10:06
 39/53 anonim ***** válasza:
Valaszoljon valaki oszinten Mi a kulonbseg ha x ev elettarsi kapcsolatbol lepsz ki vagy x ev hazassagbol.Szerintem ua foleg ha gyerekek is vannak.Alssent dolog azt hinni egy ET kapcsolatbol a valas kevesbe faj vagy rossz.De sok ember ezzel huliti magat ez a escap lehetoseg nekik.
2012. dec. 31. 15:33
 40/53 anonim ***** válasza:
Utolsó, a világon semmi különbség nincs, leszámítva, hogy a házasságból talán könnyebb, mert bejáratott útja van, becsöngetsz egy ügyvédhez, megírjátok a beadványt és megy minden a maga útján, amíg egy élettársi kapcsolatban kénytelenek vagytok egymással kommunikálni. Azzal, hogy az élettársi kapcsolatból könnyebb kilépni, meg hogy ezt azok választják akik nem hosszútávra terveznek, zömmel a házasság-pártiak szokták áltatni magukat valami megmagyarázhatatlan okból kifolyólag... mert ez legfeljebb az 1 évnél rövidebb, közös gyerekkel, közös ingatlannal, közös vállalkozással nem rendelkező élettársi kapcsolatokra igaz... onnantól már a házasságból könnyebb a télak, mert att a szálakat az állami intézmények elvarrják helyetted...
2012. dec. 31. 19:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!