Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A házasságot, vagy a házasság nélküli párkapcsolatot választanád?
Van,aki házasodna,és van aki nem.
Érdekelne hogy,aki házasodna az miért házasodna,vagy aki nem házasodna az miért nem?
Van akinek csak egy papír,ám de van akinek sokkal többet jelent ennél.
Írd meg miért vagy mellette,és miért ellene!
Légyszives írd oda hogy Férfi,vagy Nő vagy!
A házasságot választom. Hogy miért? Mert nem tudom elképzelni úgy az Életem, hogy csak vagyunk a Párommal, és lógunk a levegőbe...és erre be nem fejezett, levegőben lógó kapcsolatra gyereket sem vállalnék. Egyszerűen számunkra az Élet rendje, régimódiak vagyunk, vagy csak merünk felelősséget vállalni egymásért, a kapcsolatunkért. Igen, kockázatos, mert ha egyszer kimondtuk az Igent, akkor örökre szól. Biztosan lesz, hogy meginog a kapcsolatunk, de vállaljuk a rizikót.
Nincs baj azzal, ha valakik együtt élnek házasság nélkül. De ne szólják le azokat, akik mernek tervezni a kapcsolatukkal, és ne áltassák magukat, hogy a kapcsolatuk ugyan olyan, mint a házasoké. Ennyi, a véleményem.
24N
Házasság nélküli. Romantikusabb.
25/L
Mi 7 éve vagyunk együtt, még nem volt házasság, fiatal vagyok, de szeretnénk.
Nem tudom miért, jó érzés lenne ez a láthatatlan plusz, férj és feleség.
23/L és 29/F
Az ember nem az ilyen erőltetett monogámiára van berendezkedve, és általában éppen hogy a nőknek lesz hirtelen valami hülye afférjuk, meg hisztijük mikor pár év alatt ráunnak az épp aktuális farokra, mert nem jöttek be a számításaik vele kapcsolatban, vagy apuci nem cipeli őket már annyira a tenyerén mint az elején, netán nem kúrogatja őket olyan gyakran mint elvárnák, mert szét van hajtva a melóban amiért ki kell tartani a drágalátós asszonyát akinek önálló egzisztenciája egy nulla, mert ugye azt egyből elvárja a párjától meg a karriert és jólétet, aztán akkor jönnek a nagyjelenetek, meg személyes tapasztalat nem is egy hogy könnyedén megkaphattam volna többéves kapcsolatban élő p*csákat csak mert beleuntak hogy a pasijukat lefoglalja a munkájuk és nem ér csapni a szelet nekik úgy mint rég. Aztán ezután csuklóból bedobta volna mindegyik a válópert aztán gyönyörűen lehúzza a balek exét aki görnyedve összegürizte neki a vagyont amibe persze a nőnek semmi szerepvállalása, de felét kapásból viszi a bíróságon.
Hát köszi, ilyet játszon az akinek elment a józan esze, lehet csöpögni a romantikáról, meg hogy útban a gyerek éshát milyen dolog az hogy kapcsolaton kívül születik, meg az elvárások stb, attól még kimondatlanul is ez fordul meg az összes racionális ember fejében, hogy akkor ezzel lényegében mindenét megosztotta a másikkal.
persze van házassági szerződés, de abba nem lehet mindent belevenni, és amikor balhéra kerül sor a bíróság is jellemzően a "szegény" mellőzött gyerekes asszony felé hajlik, nehogy vagyontalanul maradjon, príma befektetésnek tekinti az összes nő a házasságot, nem véletlen hogy nekik a fontosabb.
Én voltam házas,de már nem vagyok az.
8 éves kapcsolat után döntöttünk a házasság mellett, és ez után tervezetten babánk is lett.
A házasság,és gyerek születése után valamiért nagyot fordult az életünk,és nem maradt meg ugyan olyan mint a házasság elött sajnos olyannyira hogy mindössze 2éves házasság után vállás lett a vége.
Ezek után is én még mindig azt gondolom,hogy jó dolog a házasságkötés,és nem ment el a kedvem tőle,csak talán nem a nekem való emberhez mentem hozzá.
Természetesen megértem azokat is akik nem szeretnének házasodni,és így boldogok!
Szíve joga mindenkinek dönteni a saját életéről.
Amúgy meg szerintem a házasság nem csak egy papír.
Eleinte olyan furcsa érzés volt,de közben nagyon jó érzés,mikor a párom úgy hívott kicsi feleségem,én pedig őt,hogy férjem!:)Mikor bemutatott valakinek,hogy ő az Én feleségem,olyan más embernek éreztem magam,olyannak amilyen elötte nem volt.
Többet jelentett mikor még csak barátnőnek nevezett.
Még jobban Éreztem hogy hozzá tartozom.
A házasság elött is éltünk együtt sok ideig,de a házasság után ez is másabb lett.
Régebben a házasság szent dolog volt,mamár csak azt veszem észre hogy szinte minden házasság vállással végződik sajnos.
Vajon mi az oka amiért ez ennyire megváltozott?
Mi volt régen ami ma már nincs?
Szerintetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!