Házasság/összeköltözés után hogy oldottátok ezt meg?
Jelenleg nincs kapcsolatom,de ugye előbb-utóbb szeretnék én is családot.Az ünnepek közeledtével merült fel bennem a következő kérdés:
Nálunk a karácsony igazi szűk családi körben zajlik,soha nem mentünk senkihez.A három napot együtt töltöttük,szülők,gyerekek otthon,meghitten,nyugiban. Pont ezért számomra ilyen a karácsony. De ugye tudom jól,hogy sokan rokonlátogatással töltik az ünnepet,ezért előfordulhat,hogy majd a jövendőbelimnek a rokonlátogatással lesz az igazi az ünnep. El sem tudom képzelni,hogy én így ünnepeljek.
A kérdésem az lenne,hogy azok,akik hasonló helyzetben vannak/voltak hogy hozták össze az ünnepet?
Mindkettőtöknek engedni kell.
Egyik évben úgy karácsonyoztok majd, ahogy te szeretnéd, másik évben úgy, ahogy ő.
Természetesen tudom,hogy ők lesznek a családom,nem úgy gondoltam,hogy majd a szüleimmel,testvéreimmel ünnepelek.
Úgy értettem,hogy számomra olyan az igazi ünnep,hogy otthon leszek a férjemmel és a gyerkőcökkel ezen a pár napon.
Kedves Kérdező :)
Én is így gondoltam a dolgokat, ah most leírtad :) Aztán már az ötödik éve :D hogy sosem sikerül együtt lenünk a férjemmel :D Mindig a család, mamák, anyós stb. Eldöntjük minden évben, hogy nah majd most kettecskén aztán sosm jön össze. Nem szerettem ezt, de mára már meg pont, hogy ezt igénylem :) Napi szinten, a hét minden napján, éveken át a párommal vagyok :) Mára már kicsit örülök, is, hogy láthatom a családom, a mamákat, rokonokat. mi minden nap itt vagyunk egymásnak, és ez az egy alkalom amikor sikerül összejönni mindenkivel, ez akárhogy gondoltam anno, egy kis plusz, nem csak nekem öröm, de a szeretteimnek is, hogy végre együtt vagyunk. Nekem tök jó érzés. Sose ajándékozzuk meg egymást azt igaz :D de ha nem ez a nap szóljn a szeretetről a családról akkor mi?(Persze más nap is, de nehéz összehozni, ha mindenki melózik, és a közelben sincs :( )
Én úgy nőttem fel, hogy szenteste, 25.-én és 26.-án otthon voltunk, csak a szülők, a testvérem és én. A két ünnep között pedig jöttek a rokonok, vagy mi mentünk.
Most, hogy a párommal élek, úgy néz ki a karácsonyunk, hogy a szentestét az ő szüleinél szoktuk tölteni, 25.-én reggel pedig már indulunk is az én szüleimhez, ahol 26.-a reggelig maradunk, ezen a napon pedig a testvéremhez szoktunk menni(a páromnak nincs testvére).
Párommal ez a második közös karácsonyunk. Tavaly 24-én az ő szüleinél voltunk 25-én pedig az én szüleimnél plusz a nagymamáméknál voltunk. 26-án pedig az ő nagyszüleinél és keresztapjánál voltunk.
Idén az én szüleimnél leszünk szenteste 25-én korán reggel autóval leutazunk az ő szüleihez és olyan 29-30 áig ottmaradunk. Mivel csak olyan 1 óra az út, így akkor mindent végig járunk,. barátaihoz, egyéb rokonaihoz is megyünk. Az én családomnál nem volt ilyen rokoni látogatás. Ha ez megvan akkor szilveszter előtti napon hazamegyünk a saját lakásunkba ott kipihenjük magunkat, és szilveszterkor pedig a közös barátainkhoz megyünk buliba aztán 2-án mehetek dolgozni, barátnőm meg még 1 hétig szabadságon lesz, ő akkor visszamegy a szüleihez pár napra kicsit "nyaralni" mert az ő szülei is otthon lesznek.
Nekünk ez az ünnepi program, jelenleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!