Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Házasság/összeköltözés után...

Házasság/összeköltözés után hogy oldottátok ezt meg?

Figyelt kérdés

Jelenleg nincs kapcsolatom,de ugye előbb-utóbb szeretnék én is családot.Az ünnepek közeledtével merült fel bennem a következő kérdés:

Nálunk a karácsony igazi szűk családi körben zajlik,soha nem mentünk senkihez.A három napot együtt töltöttük,szülők,gyerekek otthon,meghitten,nyugiban. Pont ezért számomra ilyen a karácsony. De ugye tudom jól,hogy sokan rokonlátogatással töltik az ünnepet,ezért előfordulhat,hogy majd a jövendőbelimnek a rokonlátogatással lesz az igazi az ünnep. El sem tudom képzelni,hogy én így ünnepeljek.

A kérdésem az lenne,hogy azok,akik hasonló helyzetben vannak/voltak hogy hozták össze az ünnepet?

2012. dec. 20. 19:21
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Szerintem karácsony előtt is lehet látogatni. Már az adventi készülődés idején. Nem muszáj pont ünnepekkor, mikor mindenki pihenni szeretne.
2012. dec. 21. 00:12
 22/24 anonim ***** válasza:
Jó kérdés, ezen én is gondolkodtam már. Mi még nem élünk együtt a barátommal, ezért 24-én mindenki a saját családjával van, aztán 25-én találkozunk. Aznap valószínűleg az én szüleimhez megyünk majd együtt, 26-án pedig az ő édesanyjához. Azt viszont el sem tudom képzelni, hogy az ő karácsonyi hagyományaikba én hogy tudok majd illeszkedni, ha mondjuk összeházasodunk, és esetleg gyermekünk is lesz. Számomra az lenne a természetes, hogy onnan kezdve mi ketten-hárman-akárhányan vagyunk egy CSALÁD, ezért otthon töltjük a szentestét, és az utána való 2 napon megyünk előbb egyik, majd másik nagyszülőkhöz. Viszont a párom tesója minden évben felpakolja a párját és a gyereküket, és megy haza anyukához szentestére - így nyilván ugyanezt várnák el tőlem is. Semmi bajom az anyukájukkal, de vagy a sajátommal tölteném a karácsonyt, vagy -leginkább- az új családommal, amit alapítottam... Szerintem ebből nálunk még lesz konfliktus, ha eljutunk odáig.
2012. dec. 22. 19:41
 23/24 anonim ***** válasza:
Nálunk ez úgy volt, h elvileg idén kettesben vagyunk 24-én, de párom anyuja kb 15 percre lakik gyalog, úh átugrunk vacsira, meg ajándék csere, de ennyi, jövünk haza. Másnap én szüleimhez megyünk. Két ünnep között pedig az ország másik végébe mama látogatóba, de pl párom oda nem jön, mert most vettünk kutyát és itthon marad vele. JAnuárban meg még el kell ugrani a másik mamához is.
2012. dec. 23. 03:26
 24/24 anonim ***** válasza:

Hát az én párom igazi Grincs :) Szóval állítottam egy fát, míg nem volt itthon, és megbeszéltük, h nem csinálunk semmi karácsonyost, de mivel anyukája 15 percre lakik tőlünk gyalog meghívott minket vacsira, szóval ott vacsiztunk, majd hazajöttünk, másnap én anyumék, aztán én mentem Debrecenbe mamámékhoz, ő meg itthon maradt a kutyánkkal- az már sok lett volna a Grincs szívének :D :D

De nálunk a KArácsony mindig őrültek háza mert szüleim elváltak minden nagymama messze lakik, úh mi folyton úton vagyunk ünnepekkor, így nem lényeg, h konkrétan szenteste nem anyáékkal voltam hanem a párommal.

2013. márc. 8. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!