Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A házasságot, vagy a házasság nélküli párkapcsolatot választanád?
Van,aki házasodna,és van aki nem.
Érdekelne hogy,aki házasodna az miért házasodna,vagy aki nem házasodna az miért nem?
Van akinek csak egy papír,ám de van akinek sokkal többet jelent ennél.
Írd meg miért vagy mellette,és miért ellene!
Légyszives írd oda hogy Férfi,vagy Nő vagy!
Nekem mindegy, csak Vele lehessek. :)
A kérdés csak addig érdekelt igazán, amíg nem voltam ennyire tökéletesen boldog. Tudom, tök fura, mert mások pont ilyenkor kezdenek el őrülten vágyni rá, de én már így is annyira jól érzem magam, hogy nem hiszem, hogy ezt a hivatalosítás fokozhatná. Ezzel együtt a leendő gyerek érkezése előtt össze fogunk házasodni, ezt egyszer szépen megbeszéltük, aztán ennyi. Nem kattogok a témán, csak élvezek minden napot. Tudom, hogy nem véletlen vagyunk együtt, mindketten tudjuk ezt, a bizalom, szeretet, szerelem bőven elég egyelőre. A házasság majd a családalapítás rituáléjának része lesz, de nem a kapcsolatunk célja és végállomása.
Házasság. Az nem csak egy papír. Jogilag is tiszta dolog.
A házassággal mindketten felelősséget vállalunk a kapcsolatért, és életünk végéig együtt akarunk maradni.
Akik nem akarnak összeházasodni, azok tudva-vagy tudat alatt nem bíznak abban, hogy tartós lesz a kapcsolatuk.
Az együttélést könnyen meg lehet szüntetni, de a házasságot nem.
Általában a férfiak nem akar kötöttséget, a nők igen. Akkor is, ha ezt nem vallják be maguknak.
"tudva-vagy tudat alatt nem bíznak abban, hogy tartós lesz a kapcsolatuk"
Ez azonban legföljebb az európai kultúrkörre lehet igaz, bár személyes véleményem szerint arra sem.
A világ jelentős része nem házasságra van berendezkedve.
Én már házasodtam egyszer, mert az akkori barátom nagyon-nagyon akarta. Belementem, mert akkor úgy gondoltam, hogy vele fogom leélni az életemet, neki fontos, legyen hát.
Aztán szépen elkezdtek a dolgok megváltozni, ő elkényelmesedett, meghízott, ellustult, volt, hogy évekig nem dolgozott. Én ugyan testileg nem változtam, de mivel elég fiatal voltam az esküvőnk idején, kezdett benőni a fejem lágya (8 év van közöttünk).
Viszonylagos békével váltunk el és azt kell, hogy mondjam, mindkettőnkek jobb lett.
Továbbra sem vagyok házasságpárti, a jelenlegi barátom sem az. Úgy fogalmaznék, hogy nem akarunk csak azért együtt maradni, ha véletlenül nem működik, mert nehéz kilépni a papír miatt. Tökéletesnek érezzük a kapcsolatunkat így is, úgy érzem, hogy mellette le lehet élni egy életet.
házasság..előtte is együtt éltünk,tulajdonképpen semmi nem változott,de mégis..ez olyan megfoghatatlan..talán a neveltetesunkbol adódóan,talán az előttük lévő pozitív minták miatt lett "több" a kapcsolatunk tőle,nem tudom,többet akarunk bele látni,jobban dolgozunk érte/egymásért,hiszen így már "hivatalos" egy életre tervezünk...
26n
nem vagyok házasságpárti. de meg tudom érteni azokat is, akiknek ez valamiért fontos.
maximálisan bízom a páromban, a kapcsolatunkban, nem kell hozzá semmilyen megerősítés. nem adna sokkal többet ha aláírnánk egy papírt. nekem ez olyan fura, h valaki attól érzi jól magát, ha az állam előtt bejegyezteti, h hivatalosan együtt van a párjával. ez két emberre tartozik.
25N
Nekem teljesen mindegy. Még nem beszéltünk róla, de hagyom, hogy a párom döntse el.
35/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!