Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Babaváró, Csók Plusz és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Babaváró, Csók Plusz és társai, aki ilyenekbe belemegy annak jobban megérheti a 3 gyerek, nem?

Figyelt kérdés

Csak mert bele gondolok, oké 3 gyerek fel is kell nevelni meg stb.

De tegyük fel 2-2,5 évente csinálnak gyereket, 3. gyerek után teljesen eltörlik a hiteleket, mindegyiket. Nem is kell utána már semmit se fizetni, mármint kölcsönöket egyáltalán nem csak a rezsit meg a gyerekeket felnevelni plusz akkor még az egyik fél azt hiszem adómentes.

Anyagilag nem jobban megéri ez mintha 2 gyereket bevállal valaki és akkor erre is költeni kell meg arra is?

jan. 6. 17:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem 1-2 gyerek is óriási felelősséggel jár, nem vállalnék hármat.
jan. 7. 07:31
 12/20 anonim ***** válasza:
78%
Gyereket felneveni drágább, mint az adómentesség meg az ilyen-olyan hitel. Ha összeadnád, rájönnél, hogy ezek a hitelek azért vannak, hogy gyerekkel kicsit könnyebb legyen az életkezdés, nem azért, hogy aztán a lábad lógasd és szánsájn bícs.
jan. 7. 08:40
 13/20 anonim ***** válasza:
86%

Túl azon, hogy több háromgyerekes családot ismerek és nincs az, amit leírsz..

Számomra huszadrangú dolog, hogy X gyerek anyagilag jobban "megérné". Ez nem a kettőt fizet, hármat vihet dobozos tej akció. Ők emberek. Olyan "keresztényi" ez a fideszes mentalitás, mintha valami termék lenne a gyerek, amihez előnyökhöz (anyagi és egyéb) lehet jutni ezért "gyártsál le minél többet".

Biztos, hogy nem vállalnék be 3 gyereket, mert ez nem arról szól, hogy anyagilag én hogyan járok jobban, hanem arról, hogy mennyi gyereket tudok felelősen felnevelni. Ehhez meg az én felfogásom szerint a nevelés és a gyerekkel töltött minőségi idő nagyon fontos, amit három gyereknél már nem tudnék nekik megadni. Arról nem is beszélve, hogy engem se pucér valaggal indítottak el a szüleim az életre. És mielőtt kiforgatná valaki: nem, nem a legújabb Iphone-t kell minden gyereknek biztosítani, hanem pl. megfelelő oktatást, továbbtanulást. Hogy 18 évesen ne egy egyszobás koszos albérletben kelljen a diákhiteléből vagy az ösztöndíjából napról napra tengődnie valahogy, mert a kedves szülők nulla forintot tudnak rászánni.

jan. 7. 09:20
 14/20 anonim válasza:
77%

Szóval én ezt az egész hozzáállást nem értem. Én már nagyon régóta külföldön élek. És amikor a CSoK és társait behozták azt hittem, hogy ez csak valami rossz vicc. Természetesen szerintem is jó ha társadalmi szinten támogatva vannak a családok. De hogy az e gyerekek számától függjön és mennyi szabályzat övezi ezeket! Mindent meghatároznak. Mennyi gyerek. Mekkora ház. Mennyi szoba. Mennyi fizetés. Meddig kell házasnak lenni. Tehát a pénz érdekében hagyják az emberek, hogy az állam beleszóljon a magánéletükbe. Számomra ez érthetetlen és totálisan felfoghatatlan. Nem az ellen küzdöttünk évtizedeken keresztül, hogy megszabaduljunk az "Állambácsi" felügyeletétől???? Igaz a most gyerekeket szülő generáció már nem a kommunizmus égisze alatt nőtt fel. De a szüleik nem világosították fel őket, hogy mit jelent amikor az állam határozza meg az életünket. Az én szememben az emberek eladták a lelküket....

Szerintem a világ legnehezebb munkája a gyereknevelés....

Az emberek miért támogatásokért "koldulnak"???? Miért nem azért, hogy normális fizetést kapjanak, amiből majd ők, saját maguk eldönthetik, hogy hány gyereket szeretnének.

Annak idején, mások szavaival élve, én "pucér fenékkel" kerültem ki a világba. 22 évesen kikerültem a nagyvilágba és soha semmit senkitől nem kaptam. De egy valamit a szüleim nagyon megtanítottak, hogy hogyan kell dolgozni. Mindent amink van, az én és a párom munkájának gyümölcse. De ami ennél is fontosabb megtanultunk küzdeni és értékelni a döntéseink SZABADSÁGÁT.

De visszatérve a gyerekekre. Tényleg belegondol a legtöbb ember, hogy mekkora felelőség egy gyereket felnevelni???

És egy történet a végére. Édesanyám az idén vett egy házat egy 5 gyerekes házaspártól. A gyerekek apja már nem élt velük egy ideje, de elvállni nem tudtak a csok miatt. Most végre meg tudtak szabadulni a háztól. Csakhogy az eset pikantériája. Miért is került sor a válásra? Az utolsó két gyereke már nem az apától van, hanem a szomszéd férfitól, akinek szintén van 3 másik gyereke a saját feleségével. Akik szintén nem vállnak a csók miatt. Esküszöm ez már komédiába illene, ha nem lenne ilyen tragikus, hogy 4 felelőtlen ember 8 kis "emberpalánta" életének tett már ilyen korán keresztbe. Mert amint láttam, ezt a cirkuszt a gyerekek szenvedik meg.....

jan. 8. 06:15
 15/20 anonim ***** válasza:
77%

A sztoridhoz kapcsolódóan... Szerintem az emberek felelőtlenségéről és butaságáról nem a CSOK tehet. Ők ugyanígy elbszták volna az életüket támogatás nélkül is. Egyszerűen egyébként nem vagyunk felnőve ezekhez társadalmi szinten. Hiszen ezek csak lehetőségek, mint az akciók pl a boltokban - már elnézést a hasonlatért. De ugye ott is, attól, hogy pl a kilós sertésmájas olcsóbb egységárban, mint a 15 dekás, még nem kötelező azt venni, főleg ha csak 2 fős háztartásom van, és tudom hogy nem fog elfogyni. Ilyenkor ha mégis a nagyobbat veszem, mert a matek miatt jobban járok, de rámrohad a végén a fele... akkor nyilván nem a bolt volt a hülye az akciója miatt, hanem én. A komcsi időkben nem voltak lehetőségek. Most vannak, csak az emberek egyszerűen nem tudnak felelősen dönteni az életükről, és ilyen ócska kampányokkal hagyják, hogy befolyásolják őket. Egy normális polgári társadalomban ezzel azok élnének javarészt, akik egyébként is akartak gyereket, nem pedig akik ingyenpénzt akarnak belőle kihozni anélkül, hogy a következményekre is gondolnának.

Még egy gondolat egyébként a kérdéshez is. A gyerek csak és kizárólag anyagi szempontokat figyelembe véve mindig egy "deficites" üzlet. Akárcsak házikedvencet tartani. Egy normális értékrendű ember szeretetből vállalja ezt, holott tudja, hogy anyagilag nem fogja megérni. Viszont felelős felnőtt emberként azt is nézi, hogy hogyan fogja felnevelni, ellátni, ezért addig fog nyújtózni ameddig a takarója ér.

2 dolgot kéne ezért szerintem fejleszteni elsősorban. A felelős gyermekvállalást elősegíteni, minden lehetséges eszközzel, felvilágosítással, stb. Illetve olyan gazdasági környezetet teremteni, hogy aki akar, munkával is megkereshesse azt a pénzt, amivel kényelmesen eltarthat egy/több gyereket. Aztán ha szeretne, úgyis fog vállalni anyagi biztonság mellett. Ha nem, akkor tök mindegy, mennyit ajánlanának érte, akkor se fog szülni.

jan. 8. 11:56
 16/20 gergelice16 ***** válasza:

#7 Nem gondoltam volna, hogy egy kb. fél évvel ezelőtti kommentem ennyire megmarad neked, hogy még a felhasználónevemre is emlékszel. Jelenleg egy 8 hónapos fiam van, már netto 700 felett keresek + gyed (200 valamennyi), továbbra is tart a tendenciánk, hogy ebből durván fél milliót félre tudunk rakni havonta, szóval nem lesz gond 3 gyereknél sem az anyagi, ha esetleg oda jutnánk (egyszerre mindig csak a következő gyerekről döntünk, a 3 csak egy reális tipp volt). Egyébként nagyon tetszik a valláskárosult szó, mégha nagy szűklátókörűségre is utal, mert mutatja, mennyire felületes képed van a vallásokról.

Csak hogy a kérdésre is válaszoljak: bár előttem sokan leírták, a gyerek nagyon nem éri meg anyagilag. Csinálhat bármit a kormány, ez nem fog változni. Örülök, hogy vannak ezek a kedvezmémyek, támogatások, mert valamennyit tényleg segítenek, de egyre inkább úgy érzem, hogy ez az egész csak egy politikai húzás a népszerűség növelésére, egyébként nem csinálják következetesen (a családi pótlék évek óta 12 200 ft, családi adókedvezmény kb 10 000 ft, ezek semmire sem elegek...). Egyedül a gyed számít valamit, a Csok meg a Babaváró is csak akkor, ha ésszel veszik fel. Szóval ne az anyagiak miatt akarjatok gyereket vállalni.

Egy gyerek nagyon sok lemondással jár, és csak akkor szabad vállalni, ha készen álltok rá. A gyerekneveléshez már szükség van arra, hogy felnőttként tudj nézni a világra. Manapság minden arról szól, hogy csak te számítasz, valósítsd meg önző vágyaidat, és ne törődj másokkal. Amíg ilyen gyerekesen gondolkodsz, nem lehetsz boldog. A szülőséghez szükséged van egy érett gondolkodásra, hogy ne a saját egód miatt foglalkozz a gyerekkel, hanem szeretetből. Csak így tudsz boldog életet élni, ha másokért élsz, és biztos vannak olyanok, akik ezt csak a gyerekvállaláskor tanulják meg. Több gyerek még több lemondással jár, ami kívülről nézve az olyan felületes embereknek mint #7 csak egy elbénázott élet, belülről megtapasztalhatod, hogy hogyan lehet a szürke hétköznapokat is másokért dolgozva igazán boldogan megélni.

jan. 18. 08:45
 17/20 anonim ***** válasza:

Kedves gergelice16, szevasz! :D

# 7 vagyok. Csak annyit fűznék hozzá, hogy remélem jó alaposan elolvastad a 9. és 10. választ mert mintha csak neked címezték volna. Magam sem tudtam volna tökéletesebben megfogalmazni, milyen az amikor egy férfi kijelenti, hogy "3 gyereket akarunk".

Az önzőségről meg már kifejtettem korábban a véleményem, ha esetleg elfelejtetted volna, dióhéjban: Annál nincs önzőbb ember, aki egy ilyen ország körülményei közé, egy pusztuló bolygóra pusztán hobbiból, szórakozásból, esetleg valamiféle vallási fanatizmusból, vagy anyagi haszon miatt lekényszerít 3! életet. Az meg kifejezetten nevetséges, hogy úgy állítod be, mintha ez milyen nemes küldetés lenne, mintha legalább Nobel díjat érdemelnél, hogy 3-ig meg sem állsz. A rengeteg tudós, feltaláló, orvos meg elbújhatna mögötted :D Te gyártod problémát, tényleg tapsot vársz érte, mert kezeled a helyzeted és vállalod érte a felelősséget? Alapvető minimumokról beszélsz...ha már megcsináltad, semmi különös nincs abban, hogy gondoskodsz is róla. Egyéni hobbi.

jan. 18. 17:43
 18/20 gergelice16 ***** válasza:
46%

#17 Nekem címezték? :D

Ezekkel pontosan tisztában vagyok, nekem is van gyerekem. Sőt, ugyanezeket én is leírtam, és hibának tartom, ha valakik úgy vállalnak gyereket, hogy még nem állnak készen rá (ahogy leírtam korábban). Pont ezért megy tönkre sok házasság, mert egyesek nem bírják ki, hogy a gyerek születése után nem körülöttük forog a világ. Mondjuk azt nem tartom normálisnak, hogy #9-est ennyire nem támogatta a férje. Ilyen körülmények között pláne nem ajánlom a gyerekvállalást.

Az elméleteddel, hogy mivel a természeti körülmények nem lesznek tökéletesek, ezért hiba az emberiség fennmaradása, továbbra sem értek egyet. Akkor leírtam az érveimet, de láthatóan meg se próbáltad értelmezni, így nem írom le újra. De legalább azon elgondolkodhattál volna, hogy valamiért senki sem értett veled. Már ha azon sem gondolkodtál el, hogy hiába szerzel meg bármi anyagi dolgot, amire vágysz, nem találod meg a boldogságot, akkor egyáltalán nem fogod megérteni a szellemi értékek jelentőségét. Egy dologban teljesen egyetértünk: amíg így gondolkozol, rendkívül nagy hiba lenne gyereket vállalnod.

jan. 18. 20:13
 19/20 anonim ***** válasza:
23%

az emberiség fennmaradása miatt koránt sem kell aggódnod, már rég túl léptük azt a mennyiséget, amit még a bolygó elbír, és ez a szám rohamosan növekszik, és amíg az elmaradottabb térségekbe nem érkezik el mondjuk a feminizmus, elérhető fogamzásgátlás, megfelelő oktatás, ez így is marad. Évszázadok kérdése, hogy olyan mértékű kulturális változások végbe menjenek az ilyen helyeken, ahol a szaporodás a legfőbb érték és a nő egy két lábon járó keltetőgép. Milyen érdekes, hogy mindez szoros összefüggésben van a vallással is...hm. Elgondolkodtató.

"Nem lesz tökéletes" ...konkrétan élhetetlen lesz. De lényeg hogy a házikó meglegyen most ugye? Vagy hogy kielégíts valamilyen önző vágyat, hogy te jól járj.

A vallási agymosott dogmatikus szöveged meg nem érdekel.

Ja igen persze nyilván nagyon okos vagy, ha én nem akarok gyereket ( mert egyébként egyet sem szeretnék szülni by the way soha semmikor) akkor nyilván csak az anyagi dolgok érdekelhetnek :D nyilván!!!

Annál a kérdésnél nagyrészt olyan csokkerek voltak, mint te. És te jössz azzal, hogy én hajtom az anyagi javakat, mikor nagy részetek, ahogy a kérdező is egyértelműen bizonyította, az azonnali haszonért vállaltok minél több gyereket. "Megéri"

A kérdező egy tökéletes mintapéldánya ennek a rétegnek, akik így gondolkodnak. Az más kérdés, hogy ugyanez a része nem tudja, hogy egyáltalán nem jön ki a matek, hanem csak azt látja, hogy most azonnal jár érte a házikó, meg a kocsi, meg az adómentesség, meg anyámkínja, amit más mondjuk hasznos munkával szeretne elérni, szeretne érte megdolgozni, de ez esélytelen. Az 1 bites csokika meg bemegy a bankba, azt mondja, hogy 3 gyereket szeretnék, és megkap mindent. Az felvert ingatlanárakról nem is beszélve, konkrétan belekényszerítik az embereket, hogy ne is legyen más választásuk. Mert mindössze munkával konkrétan elérhetetlen a saját ingatlan. És te meg a magadfajták mind ezt a rendszert támogatjátok. Mindenki jól ismeri ezt a réteget, szerinted miért nyilatkozik mindenki erről a rétegről a lehető legmegvetőbb hangnemben: "csokosok" . Bónuszként általában fideszes mélykeresztény főleg ha 3-4, több gyerekes.

Reméljük, hogy a kormányváltással együtt végetek lesz nektek is. De valószínűleg a hitelben fuldokolva egymás mellett fogtok szenvedni kényszerből pár év múlva, mert általában mindegyikőtöknek ez lesz a sorsa. Önként váltok rabszolgává és önként feküdtök le a rendszernek. Szégyen!

jan. 18. 20:54
 20/20 gergelice16 ***** válasza:

#20 Mintha el se olvastad volna, hogy mit írtam. Semmit nem írtam, ami vallásos lett volna, mégis szídod a vallásokat, miközben teljesen egyértelmű, hogy az ég világon semmit nem tudsz róluk. Amit leírtam, az inkább életbölcsesség, amit minden ember tud, aki megtapasztalta a boldogságot, még akkor is ha nem vallásos. Ezt normális esetben mindenki tudja. Mondd csak, te valaha is megtapasztaltad a boldogságot abban, hogy szídod a kormányt, a vallásosokat és gondolom mindenkit aki nem ért egyet veled? Ezek mögött én inkább az önbecsülés teljes hiányát érzem, hogy attól érzed értékesnek magad, ha másokat szídsz, de ez már a te dolgod, hogy mit kezdesz az életeddel.

És valószínűleg meg sem próbálod majd megérteni, de azért leírom: az ember élete a legnagyobb nyomorban, a legnagyobb nélkülözésben is értékes. Nyílvánvalóan nem akarom, hogy a gyermekem nélkülözzön, de én nem is gondolom, hogy ez a nyomor annyira egyértelmű lenne, mint gondolod. Ha úgyis meghalunk, akkor már nincs is értelme az életnek? Ennyi erővel mindenki öngyilkos lehetne. Célok nélkül nem élet az élet. A halál ad értelmet az életnek, hogy tudod egyszer vége lesz. Lehet el sem olvasod idáig a válaszomat, de ha még akarsz valami jót az élettől, az előző mondatomon kicsit gondolkodj el.

jan. 19. 08:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!