Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan rángassam vissza óvatosan a férjemet a földre, ha ő meg van róla győződve, hogy már majdnem tökéletes férj és apa?
Nagyon jó ember, tényleg nagyon rendes, értünk dolgozik, én a gyerekekkel vagyok itthon, mert máshogy nem tudjuk megoldani a logisztikát, fejlesztést, tanulást. Nem jár el sehova, de igazaból ahol csak tudja, kihúzza magát az itthoni dolgokkal kapcsolatban, legyen az gyerekneveles vagy házimunka, sőt már a saját dolgait is előszeretettel vezeti le úgy, hogy valójában az az én feladatom.
Nem viseli jól a sokkot, tehát a hirtelen szembesítés nem lenne jó, én viszont már lehet, hogy kicsit türelmetlenebb vagyok, hogy a lassú, óvatos lépéseket előre megtervezzem.
Ha a gyerekekkel te vagy otthon, miert is várod el a házimunkát?
(Nőkent kerdezem)
Egész nap otthon vagy, kvázi neked ez a munkád. És sajnálom, de ebbn az iparba nincs szabadság és hétvége.
36/N
Én ugyanígy vagyok mint te, Kérdező. Egyedül a két gyerekkel, az én férjem egy hónapban csak 6 napot van velünk, két hetente jár haza. Mindent egyedül csinálok, már megszoktam. Nyáron nehezebb, mert akkor kert+betakás is van. A nehezebb férfi munkák maradnak neki, fűnyírás, szerelés, nagy bevásárlás, néha vág fát a kandallóba a hangulat miatt, főz 1-1 bográcsos ételt. Ennyi!
A gyerekek 2 és 9 évesek. Így élek 2 éve, nekem se tetszik, de nem tudjuk megoldani mert nincs senkik aki segítene. Őt is megértem ha haza jön pihenni szeretne, enni egy jó házi kosztot meg játszana a gyerekekkel.
5 én örülnél ha ennyit lenne távol és hozná a pénzt 😆 (viccelek).
6-os tanácsát próbáld ki.
Emberek, azért álljon már meg a menet. Oké hogy a kérdező otthon van és ez a munkája most, de van azért két fontos tényező amit figyelembe kellene venni.
1. Az otthoni, különösen a gyerek körüli munka nem 8 órás. Nem az van hogy 4 órakor lejar a munkaidod és akkor már nem teszed tisztába, nem eteted, altatod, fürdeted stb. Sőt, hétvégén és éjszaka sincs szünet.
A pasi viszont lehuzza a 8 órát a munkahelyen és akkor már egy fűszálat se kell keresztbe tennie? Ez így nem annyira kiegyenlitett.
Úgy igazságos ha mondjuk a kérdező megcsinalja nap közben a házimunkát, a férj addig dolgozik és ami estére marad feladat az közös. Hiszen nap közben mindketten dolgoztak, akkor miért csak az egyiké lenne az esti munka?
2. Az sem normális hogy a pasi a saját dolgát sem csinálja meg. Gondolom ilyesmit érthet ez alatt a kérdező hogy a használt tányért nem rakja be a mosogatógépbe, vagy a ruhája nem a szennyeskosarba kerül hanem a padlóra stb. Azért ezek nem olyan dolgok amikre 8 ora munka után képtelen az ember, mert ha egyedül élne is meg kellene csinálnia.
Az hogy van otthon egy háztartásbeli még nem azt jelenti hogy van egy házi rabszolgája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!