Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Külföldön egyedül egy problémá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Külföldön egyedül egy problémás házasságban, ti mit csinálnátok? Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Külföldön élek, már egy ideje, 10 éve jöttem ki Olaszországba egy irodai munkára úgy, hogy nem igazán voltak terveim ezzel, csak ki akartam magam próbálni. Megismertem egy külföldi lányt a melóhelyen, ő finn, én magyar vagyok és házasság lett a vége, de már akkor is sokat veszekedtünk. Azóta is folyamatosan. Ő beszél olaszul, mivel nem úgy terveztem, hogy itt akarom leélni az életem és nem nagyon rajongok az olaszokért, sőt igazából túlságosan jól sem érzem magam az országban, sosem éreztem kéztetést a nyelvtanulásra, de a feleségem megtanult és ráadásul ő maradni szeretne az országban, még én nem. A vicc az egészben, hogy az ő szülei Németországban élnek, ahová én is szivesen átköltöznék, ő hallani sem akar róla.

Folyamtosan veszekszünk, mindenen, ha valami olyan van, hogy nyelvi segitség kell, kb a haját húzza, hogy ő márpedig nem segit nekem többet, tanuljam meg a nyelvet, ha már 10 éve itt élek és ebből sokszor komoly problémáink vannak. Viszont ő jótékonykodik egy csomót, karitativ szervezeteknek segit, de, ha nekem kell valamiben segitség -mikor próbálok magamtól a lehető legtöbb dologban független lenni-, akkor húzza a száját.

Tavasztól ráadásul lejár a cégemmel a szerződésem és fogalmam sincs, hogy mi lesz utána. Baromira stresszes és ideges vagyok, rohadt sokat veszekszünk a feleségemmel, már a válás is szóba jött.

Ti mit tennétek egy ilyen helyzetben?

tegnap 16:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötekedésből, de mit melózol és a hétköznapokban, hogy élsz, ha 10 ÉV alatt sem tanultál meg olaszul???
tegnap 19:08
 12/13 A kérdező kommentje:
Irodázok, pontosabban, irodáztam, ma már itthon dolgozunk mindketten pénzüggyel foglalkozunk és az angol bőven elég hozzá. Illetve én magyarral dolgozok, most már a sokadik melóhelyemen.
tegnap 20:30
 13/13 anonim ***** válasza:

Tíz év alatt nem sikerült elsajátítani a világ egyik legkönnyebb nyelvét, ez igen..

Németet, hogy akarod? Ezerszer nehezebb, ráadásul a németek nem is annyira nyitottak az angol nyelv felé.

Egyszer egy terméket akartam visszaváltani, és amikor angolul próbálkoztam, szó szerint legyintettek és hátat fordítottak nekem. Na mondom oké, próbáljuk meg németül (akkor még döcögve ment): egyből széles mosoly és azonnali kiszolgálás.

A feleséged egy talpraesett nő, aki szereti a független életet. Látszik, hogy szeret élni és hasznos dolgokkal foglalkozni. Erre ott vagy te a negativitasoddal, a lustaságoddal. Szerintem váljatok el, had találjon egy normális pasit, aki hozzá hasonló. Te pedig szedd a sátorfádat és irány Németország! Hidd el, a magad fajta ott sem fogja jól érezni magát. Ráadásul az olaszokhoz képest, a németek jóval barátságtalanabbak és , ne is várd, hogy ott majd neked mindenki mindent tolmácsol vagy egy csettintésre ugrik! Az ügyintézésről nem beszélve!

ma 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!