Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Külföldön egyedül egy problémás házasságban, ti mit csinálnátok? Hogyan tovább?
Külföldön élek, már egy ideje, 10 éve jöttem ki Olaszországba egy irodai munkára úgy, hogy nem igazán voltak terveim ezzel, csak ki akartam magam próbálni. Megismertem egy külföldi lányt a melóhelyen, ő finn, én magyar vagyok és házasság lett a vége, de már akkor is sokat veszekedtünk. Azóta is folyamatosan. Ő beszél olaszul, mivel nem úgy terveztem, hogy itt akarom leélni az életem és nem nagyon rajongok az olaszokért, sőt igazából túlságosan jól sem érzem magam az országban, sosem éreztem kéztetést a nyelvtanulásra, de a feleségem megtanult és ráadásul ő maradni szeretne az országban, még én nem. A vicc az egészben, hogy az ő szülei Németországban élnek, ahová én is szivesen átköltöznék, ő hallani sem akar róla.
Folyamtosan veszekszünk, mindenen, ha valami olyan van, hogy nyelvi segitség kell, kb a haját húzza, hogy ő márpedig nem segit nekem többet, tanuljam meg a nyelvet, ha már 10 éve itt élek és ebből sokszor komoly problémáink vannak. Viszont ő jótékonykodik egy csomót, karitativ szervezeteknek segit, de, ha nekem kell valamiben segitség -mikor próbálok magamtól a lehető legtöbb dologban független lenni-, akkor húzza a száját.
Tavasztól ráadásul lejár a cégemmel a szerződésem és fogalmam sincs, hogy mi lesz utána. Baromira stresszes és ideges vagyok, rohadt sokat veszekszünk a feleségemmel, már a válás is szóba jött.
Ti mit tennétek egy ilyen helyzetben?
Azt még hozzátenném, hogy mivel nem beszélek olaszul és egyébként sem vagyok túl szociális tipus, nem igazán alakultak ki hosszútávú kapcsolataim, nincs, akitől segitséget tudnék kérni.
A feleségemmel ketten vagyunk egy idegen országban.
Válasz és ki mész Németországba.
Abba igaza van, hogy 10 év alatt azért már megtanulhattad volna a nyelvet.
Nem akartam itt maradni, nem is terveztem, ő miatta maradtam, ő szerett volna.
Azt elismerem, hogy lustaság és részben lusta vagyok, de ő rajta kivül, semmilyen kötődésem sincs ehhez az országhoz, ráadásul ő sem olasz.
Az a kötődés hogy van egy külföldi nő akivel naphosszat veszekszel? Gratulálok...
Válj el és költözz oda ahol jól érzed magad. A szerződést én tuti nem hosszabbítanám meg.
Én nagyon is megértem a feleséged. Mi úgy jöttünk ki Németországba, hogy én jól beszélem a nyelvet, a volt férjem alapfokon, meg kicsit angolul, de tanulni fog.
Évek teltek el úgy, hogy csak megjelent a nyelvtanfolyamon, de otthon úgy kellett vele kínlódni a lecke felett, mint egy kisgyerekkel. Mindenhol én tolmácsoltam, mindenhová kísérni kellett. Egy idő után egyszerűen nem tudtam rá férfiként tekinteni, inkább voltam az anyja. El is váltunk.
Nektek is jobb lenne külön. Aztán egyedül már oda mész, ahová akarsz. De Németországot is inkább akkor válaszd, ha beszélsz annyira, hogy boldogulj egyedül. Angollal a hétköznapi életben nem mész semmire, csak fújni fognak rád, hogy nem vagy hajlandó tanulni a nyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!