Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért tulajdonítanak a házasságnak az emberek akkora jelentőséget? Miért tartják fontos dolognak?
Semmi értelmét nem látom igazából a pénzpocsékoláson kívül.
Akik szeretik egymást, nem attól szeretik egymást hogy elvernek több millió ft-ot egy napra amit előtte legalább fél évig szerveznek és mindenki lerészegedik körülöttük és kimondanak mindketten egy "igen"-t, mintha ezen múlna az, hogy együtt is maradnak és kitartanak egymás mellett.
Nem lesz finomabb az asszony által főzőtt töltött káposzta, ahogy a fű sem lesz szebben lenyírva mert viselnek egy gyűrűt.. feltéve ha viselik.
Az, hogy mondhatják mindketten sznob módon, hogy "feleségem, férjem" még nem fogják jobban szeretni egymást, ha így lenne, nem lenne annyi házasságtörés, megcsalás, válás.
Valamikor régen kitalálhatta ezt valami fontoskodó barom, hogy akkor legyen "hivatalos" formája annak, hogy valakik együtt vannak és örökké szeretik egymást... aztán piócamód rácuppant erre a paptól, az anyakönyveztetőtől, a szabótol, cukrásztól, fotóstól és virágkötőtől és lufigyártótól mindenki, hogy eladhassanak hozzá szolgáltatást, amire az ember ilyenkor egy vagyont költ, mert egy életben ilyen ugye egyszer van csak... aztán jön a második... majd a harmadik, mintha az elsőből nem lehetett volna tanulni eleve.
Miért nem jönnek rá az emberek, hogy az egész ugy f*szág ahogy van, és nem ettől lesz jobb az életük, párkapcsolatuk?
Mert ezt nevelik belénk. A házasság előtt gyerekkoromtól kezdve az volt bennem, hogy majd ha nagy leszek én is megházasodom. Mert ezt láttam a szüleimtől, rokonoktól stb. A válás szinte tabunak számít(ott).
Most, hogy házas vagyok és vannak hullámvölgyek, már én sem látom lényegét igazán a házasságnak.
De látok még 50+ éveseket is, akik házasodnak. Meg 18 éves lányokat is eljegyezve. Na ilyenkor nem értem, hogy mi van? Miért remeg mindenki a házasságért? Ha szereted vele vagy és kész. A másik kedvencem az, amikor azért vesznek össze, hagyják ott egymást mert a másik nem akart lánykérést, nem akart házasodni ...
Hogy mások mit éreznek/gondolnak erről, azt ők tudják. Mindenkinek a magánügye.
Mi nem így gondolkodtunk mint te, hogy minek? az biztos. Úgy voltunk vele, hogy miért ne?
Semmi okunk nem volt rá, hogy ne házasodjunk. Hogy mások elválnak, az minket nem érdekel. Ez is magánügy. Mi úgy voltunk vele, hogy szeretjük egymást, együtt akarjuk leélni az életünket, és volt rá igényünk, hogy meglépjük ezt, hivatalos-törvényes módon is össze akartunk tartozni. És igen is jobb érzés ( nekünk) azt mondani, azt érezni, hogy férj és feleség vagyunk, nem egy szimpla pasim- csajom kapcsolatban éldegélünk össszecuccolva. Jó érzés viselni a nevünket, ami addig csak az ő az neve volt, most már az enyém is, és szeretjük hordani a karikagyűrűt is.
Az esküvőnk 13 éve volt, kemény 95 ezer forintba került, megesküdtünk, aztán a közeli családtagokkal és barátokkal ebédeltünk, majd tortáztunk és ennyi. Nem került milliókba, viszont egy fontos, jó hangulatú nap volt és örök emlék marad mindkettőnknek. Ráadásul decemberben, karácsony előtt történt, ami mindkettőnknek a kedvenc ünnepe, így még a dekoráció is szép ünnepi volt🥰🎄🧑🎄
Ma sem csinálnánk semmit másképp👩❤️👨❤️
26. Kórháza válogatja. Az én férjemet pl 2019ben műtötték vakbéllel. Hirtelen jött a dolog. Másnap vittem be neki cuccot, mert hívott a vizsgálat után, hogy mi van, és operálni kell.
Bementem, kérdezték kije vagyok a betegnek, mondtam hogy a felesége. Megkérdezték tudom e igazolni személyivel vagy házassági papírral, adtam személyit . Mondtam a házassági papírról csak másolat van nálam, azt is megnézték. Elfogadták.
Ott volt egy másik hölgy is, aki épp sírva beszélt a párja anyjával, hogy jöjjön, mert NEM adnak neki információkat a párja állapotáról, mivel nem családtag.
Na ennyit erről.
Sosem ertettem, masokat ez miert foglalkoztat. A hazasoktol nem hallok olyan kerdest a nem hazasok fele, hogy ok miert nem hazasok.
Felesegkent en sosem kerdeztem meg a nem hazasokat, miert nem hazasok, ellenben azt mar megkerdeztek tolem, en minek hazasodtam..nem lehetne mindenki sajat dolga, hogy hazasodik e vagy nem? Hogy lesz e gyereke vagy sem?
En a hazassagomat egy kicsivel komolyabban veszem, mint amig meg nem voltam hazas. Nem lett jobb, sem rosszabb a kapcsolatom az eskuvo ota, nem ezen mulik, de masabbnak erzem. A gyerekunk hazassagba szuletett, joval az eskuvonk utan, tehat nem a terhesseg miatt vettek el.
Az biztos, hogyha valamikor elvalnank, es lenne uj parom, ha o is akarna, kotnek meg egyszer hazassagot, viszont meg egy gyereket nem akarnek. Ismerek viszont olyat, aki forditva van igy. Szerinte gyerek johetne meg egy, vagy ketto is, de nem hazasodna ujra. Ez meg az o dolga, nem gyozkodjuk egymast.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!