Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért tulajdonítanak a házasságnak az emberek akkora jelentőséget? Miért tartják fontos dolognak?
Semmi értelmét nem látom igazából a pénzpocsékoláson kívül.
Akik szeretik egymást, nem attól szeretik egymást hogy elvernek több millió ft-ot egy napra amit előtte legalább fél évig szerveznek és mindenki lerészegedik körülöttük és kimondanak mindketten egy "igen"-t, mintha ezen múlna az, hogy együtt is maradnak és kitartanak egymás mellett.
Nem lesz finomabb az asszony által főzőtt töltött káposzta, ahogy a fű sem lesz szebben lenyírva mert viselnek egy gyűrűt.. feltéve ha viselik.
Az, hogy mondhatják mindketten sznob módon, hogy "feleségem, férjem" még nem fogják jobban szeretni egymást, ha így lenne, nem lenne annyi házasságtörés, megcsalás, válás.
Valamikor régen kitalálhatta ezt valami fontoskodó barom, hogy akkor legyen "hivatalos" formája annak, hogy valakik együtt vannak és örökké szeretik egymást... aztán piócamód rácuppant erre a paptól, az anyakönyveztetőtől, a szabótol, cukrásztól, fotóstól és virágkötőtől és lufigyártótól mindenki, hogy eladhassanak hozzá szolgáltatást, amire az ember ilyenkor egy vagyont költ, mert egy életben ilyen ugye egyszer van csak... aztán jön a második... majd a harmadik, mintha az elsőből nem lehetett volna tanulni eleve.
Miért nem jönnek rá az emberek, hogy az egész ugy f*szág ahogy van, és nem ettől lesz jobb az életük, párkapcsolatuk?
Ahogy leírták már mások is van egy jogi és pénzügyi vonzata is, de én még egy kicsit az érzelmi részhez szólnék hozzá.
Szerintem van abban valami plusz, hogy egy ember ki meri mondani a másiknak, hogy az a szándéka, hogy a teljes hátralévő életét vele szeretné leélni. Nem véletlenül van sok férfi b.szarva az eljegyzéstől és odázza a végletekig, mert ez egy elköteleződést jelent a másik felé. Persze lehet szeretni, meg elkötelezettség lenni papír nélkül is, de akkor is egy plusz lépés az, hogy ez valaki hivatalosan fel meri vállalni. Aztán az egy másik dolgot, hogy a végén meddig maradnak együtt, az valóban nem a papíron múlik (de a papír rontani biztos nem rontja az esélyeket, ha nem lenne akkor is szétmennének), de nem is az a lényeg, hogy lesz válás vagy nem lesz válás, hanem az, hogy abban a pillanatban, amikor eldöntik, hogy összeházsodnak mindkét fél elkötelezett másik iránt, hogy vele szeretné leélni az életét. Ez az a plusz, amit ad.
És nekem konkrétan ez volt fontos. Hogy akivel közös életet építek, akivel közös lakást veszek, akivel közös hitelt veszek fel, akivel közös gyereket vállalok, az merje felvállalni azt, hogy velem tervezi a hátralévő életét. Aztán ha ez később változik, akkor változik, az a fontos, hogy akkor így gondolta és fel merte ezt vállalni és alá merte írni.
Nem attól lesz...(minden példa, amit leírtál), mert házasodnak.
Hanem,
Azért házosadnek mert,...(minden példa, amit leírtál) már eleve fennál.
A házasság egy jogi dolog. Ne keverd a lakodalommal.
A sima élettárs pl. Nem közeli hozzátartozó jogilag, a kórházba sem engednek be. Én pl. biztos nem szülnék házasságon kívül. Én esem ki a karrierből, penzkeresetből. Nekem lesz szivas, ha valami történik.
"Én meg nem vagyok hajlandó kidobni pénzt olyan dologra, amiről tudom, hogy semmi értelme nincs"
Ne hisztizz. A házasságkotesnek nem feltétele a lakodalom.
Mert azt akarom, hogy a párom jogilag is hozzám tartozzon.
Mi esküvőnk nem került milliókba nem készültünk rá fél évet, nem volt senki se részeg, mert nem is volt alkohol. Az vett részt rajta, aki fontos.
#12 gyere el hozzánk, és meglátod a normális házasságot.
Két gyerek, normális férj, 15 év mögöttünk.
És még sok sok év előttunk.
A házasság az egy hivatalos szerződés vagyonközösségről.Mindig is kizárólag ez az egy célja volt, ezáltal biztosították be a születendő utódok életét.
Épp ezért én azt mondom, hogy akiknek nincs gyereke és/vagy ruppótlan csórók, azoknak tök felesleges házasságot kötni.
Mert különben mit tesznek össze? A semmit a semmivel?
Lehet ezen hőbörögni, de ez az igazság.
A szerelemnek, szeretetnen semmi köze a házassághoz.
Vagy a pènzt teszik a pézhez, és így egyben maradnak, növekednek ezáltal családi vagyonok, vagy teljesen jogosan, anyagilag ezzel van kompenzálva és bebiztosítva a nő azért cserébe, mert a testét, életét áldozza azért, hogy gyerek(eke)t szül a férfinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!