Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért tulajdonítanak a házassá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért tulajdonítanak a házasságnak az emberek akkora jelentőséget? Miért tartják fontos dolognak?

Figyelt kérdés

Semmi értelmét nem látom igazából a pénzpocsékoláson kívül.

Akik szeretik egymást, nem attól szeretik egymást hogy elvernek több millió ft-ot egy napra amit előtte legalább fél évig szerveznek és mindenki lerészegedik körülöttük és kimondanak mindketten egy "igen"-t, mintha ezen múlna az, hogy együtt is maradnak és kitartanak egymás mellett.

Nem lesz finomabb az asszony által főzőtt töltött káposzta, ahogy a fű sem lesz szebben lenyírva mert viselnek egy gyűrűt.. feltéve ha viselik.

Az, hogy mondhatják mindketten sznob módon, hogy "feleségem, férjem" még nem fogják jobban szeretni egymást, ha így lenne, nem lenne annyi házasságtörés, megcsalás, válás.

Valamikor régen kitalálhatta ezt valami fontoskodó barom, hogy akkor legyen "hivatalos" formája annak, hogy valakik együtt vannak és örökké szeretik egymást... aztán piócamód rácuppant erre a paptól, az anyakönyveztetőtől, a szabótol, cukrásztól, fotóstól és virágkötőtől és lufigyártótól mindenki, hogy eladhassanak hozzá szolgáltatást, amire az ember ilyenkor egy vagyont költ, mert egy életben ilyen ugye egyszer van csak... aztán jön a második... majd a harmadik, mintha az elsőből nem lehetett volna tanulni eleve.

Miért nem jönnek rá az emberek, hogy az egész ugy f*szág ahogy van, és nem ettől lesz jobb az életük, párkapcsolatuk?

dec. 7. 18:00
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
36%

"Azt tájékoztatják, aki bevisz/bemegy hozzád/"

Nem. Hanem akiről a beteg nyilatkozik. Másnak nem mondhatnak semmit.

dec. 8. 21:53
 32/44 anonim ***** válasza:
86%

A házasság nem kerül pénzbe. Viszont pénzt hoz. Első évben kaptuk pl a első házasok kedvezményét vagy mi a neve, valami vicces összeg amúgy, de járt. Fel tudtuk venni a babavárót (nyilván arra az egy gyerekre akit amúgy is akartunk), most az szépen kamatozik nekünk befektetésben, maga a majd visszafizetendő összeg meg inflálódik el. Ha már gyerek, nem kellett apaságit írni, hanem alapból ő került be apaként a születési anyakönyvi kivonatba. Tisztább lesz így majd az egymás után öröklés is mintha csak élettársak lennénk.

Érzelmi része nekem annyi, hogy nem akarok életem párjanak a nagy senkije lenni. Nem akarom hogy ha valami baleset éri, akkor az anyját hívják fel elsőnek helyettem. A kórházba nem tudom kit hogy engednek be, de azért gondolhatod nem egy nyomorult vállműtétre gondolnak akik ezzel jönnek, hanem az intenzívre. Gondolom hogy ott nem lehet csak úgy bekorzózni bárkinek. Márpedig a "pasimcsajom" az jogilag bárki.

Én azt nem értem, hogy ha két ember amúgy is együtt tervezi az életét, akkor mit fosnak a házasságtól. Nem kötelező lakodalmat tartani. De házasnak lenni nyerőbb pénzügyi, bürokratikus, meg társadalmi szempontból is.

dec. 9. 00:56
 33/44 anonim ***** válasza:
22%
Akkor is reklámozd mikor a zasszony viszi a fél vagyonod báttyaaaaaa. Rokonságban 2x is megtörtént, most meg az egyik barátom van ilyen helyzetben. De mindenki úgy élje az életét ahogy neki jó.
dec. 9. 05:17
 34/44 anonim ***** válasza:
24%
#33 akinek a zasszony viszi, meg is érdemli, mert nem képes egy normális nőt választani.
dec. 9. 09:14
 35/44 anonim ***** válasza:
90%

#33 Az érdekes hogy nálatok kéteszer is volt ilyen, mert a magyar jog nem így működik. A házasság előtti vagyon különvagyon válás után. Az örökség szintén. Kizárólag a házasság alatt szerzett javak feleződnek. Max olyan van még, hogy ha van gyerek, akkor az a fél vihet többet akinél a gyerek marad (pl ha amúgy nem lenne megoldott a lakhatása a gyerekekkel), de olyankor abban az értékben azt le is vonják a gyerektartásból amit a másik félnek fizetnie kéne. Úgyhogy valamit nem látsz tisztán a rokonaid válásai körül.

Amúgy én vagyok a nő.

dec. 9. 09:16
 36/44 anonim ***** válasza:
0%
Két különböző családnál volt úgy lehet 2x.
dec. 9. 10:31
 37/44 anonim ***** válasza:
80%

33

A pasi is viszi a fel vagyont.

dec. 9. 15:27
 38/44 anonim ***** válasza:
84%

33

Hazudsz. A magánvagyon magánvagyon marad.

dec. 9. 15:29
 39/44 anonim ***** válasza:
#30 Nyilván valós.Tehát ha van egy öregember, akinek nincs már élő hozzátartozója, de segíti mondjuk a szomszédja, aki bevitette a korházba és mindig bejár hozzá, akkor inkább hagyják magányosan elpatkolni, mert nem a rokona, aki bejár hozzá.Na jó, hagyjuk ezt a baromságot.
dec. 9. 22:09
 40/44 anonim ***** válasza:
#27 Igen, mi jobban tudjuk.Te meg csak feltételezésekbe bocsátkozol.Tapasztalatból tudom, hogy nem igaz, amit írtok.
dec. 9. 22:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!