Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért az a fontos nekik, hogy...

Miért az a fontos nekik, hogy minél több unoka/dédunoka legyen?

Figyelt kérdés

Rengeteg ilyen ember van, aki erőlteti, hogy a gyereke vagy unokája szaporodjon minél többet. Az én esetemben ez nagymamám (81) és a barátom anyukája (56). Úgy érzem, nekik csak az a fontos, hogy minél több kisgyerek legyen a családban, az nem, hogy kitől, meg hogy nincs rá megfelelő körülmény, meg azonnal kell, nem ér rá pár év múlva. Még a második évfordulónkat se ünnepeltünk, nem vagyunk összeházasodva, de még eljegyezve sem, a barátom még nem fejezte be az egyetemet, 30 év alatt vagyunk, egyikünk sem keres a legjobban. Semmi okunk nincs arra, hogy azonnal gyerekünk legyen. A vicces az, hogy az én tesómnak is és a barátom tesójának is van 2-2 gyereke, velük lehet unokázni/dédunokázni, de ez nem elég. Nagymamám azt mondta, hogy ha nem lesz hamar gyerekünk, akkor ő már nem fog élni, amikor lesz. Anyósjelölt meg ilyenekkel jön, hogy pl fogja a baba unokáját, és mondja, hogy nézzétek, egy év múlva nektek is ilyenetek lesz. Poén, hogy szóba került előtte a leendő esküvőnk, és ilyet szól "ja, az még odébb van", de gyereket csináljunk azonnal persze :D Nem fordított sorrendben "szokás"? (Tudom hogy nem kötelező házasságban szülni és semmi baj nincs ezzel, de ez még az a generáció, ahol ciki volt házasság nélkül szülni).

Amit a leginkább nem értek tényleg, hogy egyrészt miért nem elég az a 2-2 gyerek, aki van, tudják, hogy majd úgyis lesz nekünk is gyerekünk később, másrészt meg abba tényleg nem gondolnak bele, hogy a legkevésbé sem ideálisak a körülmények rá. Tehát nekem olyan érzésem van, hogy csak maga a kisbaba létezésének a ténye kell, az mindegy, hogy mi mit akarunk és hogy éreznénk magunkat, ha most születne gyerekünk.

2023. szept. 18. 11:55
1 2 3
 1/23 Metionin ***** válasza:
87%
Nekik még a gyerek volt az egyetlen életcél, az számított menőnek, ha minél több volt. Anno apámékat irigyelték a faluban, mert 11 gyerek volt, az, hogy amúgy enni alig volt mit, le volt szarva. A másik meg, hogy már fxával - ez esetben méhével - verni a csalánt nyilván könnyű, ma már nem annyiból áll a gyerek felnevelése, mint régen, hogy megcsináljuk aztán kijárja az elemit és takarodhat dolgozni. Már az általános elvégzéséig is egy vagyont kell rá költeni amibe persze nem adnának bele a nagy gyerekgyártás fan rokonok.
2023. szept. 18. 12:07
 2/23 Metionin ***** válasza:
88%
*más fxával
2023. szept. 18. 12:08
 3/23 anonim ***** válasza:
94%
Az ő idejükben nem volt gond a semmire gyereket vállalni, ahol kettőnek jut, ott háromnak is elv érvényesült. A szemükben nem kifogás a megfelelő egzisztencia hiánya. Talán ezért nem értik mire vártok.
2023. szept. 18. 12:11
 4/23 Kései Sirató ***** válasza:
91%
Nem mindegy, hogy mit mondanak? A ti életetekről úgysem ők döntenek.
2023. szept. 18. 12:24
 5/23 anonim ***** válasza:
86%

Felénk is ez van, keleti régióban. Sok válás, szakítás, szinte rengeteg megcsalás. A CSOk, meg babaváró hitel miatt sok 20-30 év közti bevállta a gyereket, az esetek kb felében már megvolt a megcsalás, szakítás, különköltözés. Felénk aki nem akar gyereket fiatalon minden sz@rnak le van hordva, meg azok a férfiak akiknek nincs 30 éves korukig, mindennek le vannak hordva.

Meg itt is az a mentalitás, legyen gyerek, az mindegy ,hogy pár éves kapcsolatra és már mennek is külön, mindegy, a lényeg legyen.

Én se akarok gyereket fiatalon, meg alkalmiból, erre mindennek le vagyok hordva, de mondom anya, rossz kapcsolatba minek gyerek, ők erre akkor is van, az a lényeg, mindegy ,hogy szegénységbe, állandó veszekedésben van a gyerek.

Felénk az a divat, keleten most 20-25 évesen gyereket vállalni a szinte semmire, meg kiváltják gyorsan babaváró hitelt, CSOKot, meg minden ilyen családit és gyakran 1-2 éves kapcsolatra vállalják a gyereket, sokan meg már csalják, a másikat mint az állat.

Én amikor rákérdeztek a faluban, akarok-e gyereket már? Mondom nem, élni akarok, látom mennyire kivan sok gyerekes szülő. Erre megkorra lusta féreg vagyok, önmagatokat nézitek, miért nem válltok.

Itt erre is sokaknak mindegy, ha alkoholista, drogos, gyerekét verő is, de vállaljon gyereket mert akkor ember az ember. Meg még az is nagyon valakinek számít aki egyéjszakásban felcsinál egy nőt és otthagyja, mert hát van gyerek ami lényeg.

2023. szept. 18. 12:31
 6/23 anonim ***** válasza:
89%

A kibicnek semmi se drága. És igen, más faxával könnyű verni. Jól hangzik ez a nagy családbarát megnyilvánulás, de szerintem többnyire semmi nincs mögötte. Segíteni nem fognak semmiben, csak majd a szomszédoknak el tudják mondani, hogy mennyi rengeteg unokájuk van és marha büszkék lesznek rá, de kb ennyi.

Nyilván nektek ez alapján nem szükséges nekiállni rohanvást gyereket csinálni.

2023. szept. 18. 12:44
 7/23 anonim válasza:
94%
Regi szokasok ervenyuket veszik a jelenkorban, altalaban azok szajkozzak ezeket akik a muktban ragadtak
2023. szept. 18. 13:05
 8/23 anonim ***** válasza:
87%

És miért érdekel, mit mondanak?

Nekem is ilyen családom van, elég gyorsan eljutottunk oda, hogy nem tartom velük a kapcsolatot. Minek? Tiszteletlenek és értetlenek, ilyen emberekre pedig nincsen szükségem.

Anyósjelölthöz pedig végképp nem, ha nem állítana magán.

Mondjuk nem is élnék együtt olyan pasassal aki képtelen állítani az anyján.

2023. szept. 18. 13:14
 9/23 anonim ***** válasza:
77%

Te jó ég.

Hol a viharban éltek ti?

Durva, hogy léteznek ilyen buta emberek.

Mindegy, hogy kitől, csak legyen.

Én is borsodban élek, de ilyet nem is hallottam.

2023. szept. 18. 13:18
 10/23 anonim ***** válasza:
25%
Az embernek, mint biológiai lénynek az a legfontosabb, hogy szaporodjon és sokasodjon.
2023. szept. 18. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!