Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért az a fontos nekik, hogy...

Miért az a fontos nekik, hogy minél több unoka/dédunoka legyen?

Figyelt kérdés

Rengeteg ilyen ember van, aki erőlteti, hogy a gyereke vagy unokája szaporodjon minél többet. Az én esetemben ez nagymamám (81) és a barátom anyukája (56). Úgy érzem, nekik csak az a fontos, hogy minél több kisgyerek legyen a családban, az nem, hogy kitől, meg hogy nincs rá megfelelő körülmény, meg azonnal kell, nem ér rá pár év múlva. Még a második évfordulónkat se ünnepeltünk, nem vagyunk összeházasodva, de még eljegyezve sem, a barátom még nem fejezte be az egyetemet, 30 év alatt vagyunk, egyikünk sem keres a legjobban. Semmi okunk nincs arra, hogy azonnal gyerekünk legyen. A vicces az, hogy az én tesómnak is és a barátom tesójának is van 2-2 gyereke, velük lehet unokázni/dédunokázni, de ez nem elég. Nagymamám azt mondta, hogy ha nem lesz hamar gyerekünk, akkor ő már nem fog élni, amikor lesz. Anyósjelölt meg ilyenekkel jön, hogy pl fogja a baba unokáját, és mondja, hogy nézzétek, egy év múlva nektek is ilyenetek lesz. Poén, hogy szóba került előtte a leendő esküvőnk, és ilyet szól "ja, az még odébb van", de gyereket csináljunk azonnal persze :D Nem fordított sorrendben "szokás"? (Tudom hogy nem kötelező házasságban szülni és semmi baj nincs ezzel, de ez még az a generáció, ahol ciki volt házasság nélkül szülni).

Amit a leginkább nem értek tényleg, hogy egyrészt miért nem elég az a 2-2 gyerek, aki van, tudják, hogy majd úgyis lesz nekünk is gyerekünk később, másrészt meg abba tényleg nem gondolnak bele, hogy a legkevésbé sem ideálisak a körülmények rá. Tehát nekem olyan érzésem van, hogy csak maga a kisbaba létezésének a ténye kell, az mindegy, hogy mi mit akarunk és hogy éreznénk magunkat, ha most születne gyerekünk.

2023. szept. 18. 11:55
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem pedig ez a ti saját döntéseitek, egy gyerek nem egy tárgy, azt becsületesen fel is kell nevelni és embert faragni belőle.
2023. szept. 18. 13:33
 12/23 Szervizmérnök úr ***** válasza:
92%

Ez be van égetve az evolúciós szoftverbe a nagymamáknál is, anyai ösztön, ilyesmi.

Akinek van utódja, a genetikai kódjának legalább egy kis része megláthatja a jövőt. Más kérdés, hogy aki meghalt, ebből már semmit nem lát.

Nem érdemes emiatt neheztelni, rá kell hagyni, szerintem.

2023. szept. 18. 14:30
 13/23 anonim ***** válasza:
89%

Az egyik, hogy az élőlényeknél az a cél, hogy minél több utód legyen. Az ember annyiban különbözik ettől, hogy képes mindenféle elvont és jövőbeli dolgon is gondolkodni. De ez nem feltétlenül írja felül azt, hogy "Szaporodjatok és sokasodjatok!". A másik, hogy máséval a csalánt: babázni tök jó dolog, ha van kinek lepasszolni, ha már meguntad. És van egy olyan része is, amit főként a dédnagymamánál láttam: neki minden vágya volt, hogy megérje a dédunokát, a jövőt. Miután megözvegyült, ez tartotta benne a lelket. Azt a boldogságot, amikor először a karjában tartotta a dédunokát, nem lehet leírni.

Tét nélkül mindenki beleszólhat az életetekbe, de nektek kell dönteni. Ne idegeskedj ezen! Ugyan néha tényleg kellemetlen, különösen, ha épp vetélés után van az ember. Én volt, hogy nőként azzal szereltem le a kérdezősködőt, hogy konzervatív vagyok, előbb a házasság, aztán a gyerek, de hát mit tegyek, a barátom még nem kérte meg a kezemet... ez ugye inkább a keresztény értékeket hangoztatóknál hatásos ;).

2023. szept. 18. 15:01
 14/23 anonim ***** válasza:
9%

Ők még nem a médián nőttek fel, ami 0-24-ban tolja, hogy csak a cxilivili élet az élet és gonosz vagy, ha "nélkülözésre" szülsz gyereket.

Tudják, hogy fel lehet nevelni 1 (2 stb) gyereket akkor is, ha nincs mindig fényesre nyalva a popsija. Sőt.

Azt is tudják, hogy mese, hogy idősebben, jobb egzisztenciával belevágni könnyebb.

2023. szept. 18. 15:22
 15/23 anonim ***** válasza:
94%

Tudják, hogy fel lehet nevelni 1 (2 stb) gyereket akkor is, ha nincs mindig fényesre nyalva a popsija.

Akkor csináljanak maguknak további saját gyerekeket, ne másokat kapacitáljanak, hogy de nem olyan nehéz az. Nem persze. Ezért egyet szültem én is, hogy őt tisztességgel, egyedül is. Nem is hagynék beleszólni ilyen jelentős kérdésbe a Jánost meg a várost, hogy hányat szüljek. A saját szülésével foglalkozzon a mama.

2023. szept. 18. 15:28
 16/23 anonim ***** válasza:
28%

"Felénk az a divat, keleten most 20-25 évesen gyereket vállalni a szinte semmire, meg kiváltják gyorsan babaváró hitelt, CSOKot, meg minden ilyen családit és gyakran 1-2 éves kapcsolatra vállalják a gyereket, sokan meg már csalják, a másikat mint az állat."

Jaj, hagyjuk már ezt a hülyeséget. A csokból semmit nem vesz ma már az ember, ha nincs mellé tőkéje, szóval aki a "semmire" vállal, az biztos nem csokos.

2023. szept. 18. 15:33
 17/23 anonim ***** válasza:
94%
10-es, akkor szüljön ő :D Ennyi. MÁS méhéhez full semmi köze.
2023. szept. 18. 15:38
 18/23 anonim ***** válasza:
96%

Nekem éveken át az volt a módszerem, hogy a következőket mondtam felváltva:

- Vesztek nekünk egy házat, vagy megvárjátok, míg megdolgozunk érte? Ha az előbbi, akkor holnap belevágunk!

- Na és nektek mikor lesz? (Fiatalabbak esetében)

- Megfelelő körülmények hiányában a program egyelőre elmarad.

- Majd szólunk, ha aktuális lesz.

2023. szept. 18. 16:04
 19/23 anonim ***** válasza:
94%

Anyósom is hasonló műsort ad elő, eszi az irigység, mert 3 gyereke van, de 0 unokája, míg a tesóinak 3-4. Ezért kellene nekem szülnöm? (Költői kérdés)

Mert nekik más nem érték, csak a gyerek, utána az unokák, ebben mérik a sikert. Szerencsére akadnak páran, akik nem családi/ társadalmi nyomás hatására vállalnak gyereket.

2023. szept. 18. 16:28
 20/23 anonim ***** válasza:
90%
Sok szülő , nagyszülő szeret menőzni ,hogy mennyi unokája van, felvagni ez is van benne.
2023. szept. 18. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!