Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért tulajdonítanak a házassá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért tulajdonítanak a házasságnak az emberek akkora jelentőséget? Miért tartják fontos dolognak?

Figyelt kérdés

Semmi értelmét nem látom igazából a pénzpocsékoláson kívül.

Akik szeretik egymást, nem attól szeretik egymást hogy elvernek több millió ft-ot egy napra amit előtte legalább fél évig szerveznek és mindenki lerészegedik körülöttük és kimondanak mindketten egy "igen"-t, mintha ezen múlna az, hogy együtt is maradnak és kitartanak egymás mellett.

Nem lesz finomabb az asszony által főzőtt töltött káposzta, ahogy a fű sem lesz szebben lenyírva mert viselnek egy gyűrűt.. feltéve ha viselik.

Az, hogy mondhatják mindketten sznob módon, hogy "feleségem, férjem" még nem fogják jobban szeretni egymást, ha így lenne, nem lenne annyi házasságtörés, megcsalás, válás.

Valamikor régen kitalálhatta ezt valami fontoskodó barom, hogy akkor legyen "hivatalos" formája annak, hogy valakik együtt vannak és örökké szeretik egymást... aztán piócamód rácuppant erre a paptól, az anyakönyveztetőtől, a szabótol, cukrásztól, fotóstól és virágkötőtől és lufigyártótól mindenki, hogy eladhassanak hozzá szolgáltatást, amire az ember ilyenkor egy vagyont költ, mert egy életben ilyen ugye egyszer van csak... aztán jön a második... majd a harmadik, mintha az elsőből nem lehetett volna tanulni eleve.

Miért nem jönnek rá az emberek, hogy az egész ugy f*szág ahogy van, és nem ettől lesz jobb az életük, párkapcsolatuk?

dec. 7. 18:00
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
94%

Nem muszáj fényes esküvőt tartani. Sokan vannak, akiknek igenis fontos az összetartozás, a férj-feleség viszony, mert úgy érzik: ezzel magasabb szintre emelik a kapcsolatukat.

Egyébként meg, ha az érzelmi okokat félretesszük: sok esetben, amikor szükség van rá, a házastárs rokonnak minősül, a "csak úgy együttélés" nem. Teszem azt: kórházi ápolásnál, ha az egyik fél megbetegszik. A másiknak még információt sem feltétlenül adnak ki a betegről, ha nem családtag. Halál esetén, örökléskor. Férj-feleség örököl egymás után, a papír nélkül együtt élők nem feltétlenül, így megtörténhet, hogy az elhalálozott vér szerinti rokonai megpróbálják kisemmizni az élettársat.

Nyilván ezek elkerülhetőek, de meg is történhetnek.

Egyébként meg neked mi a gondod azzal, hogy vannak párok, akik összeházasodnak? Úgy tudom, ez még mindig nem kötelező, tehát ha neked nem fontos, akkor ne tedd. Jogod van hozzá.

dec. 7. 18:07
 2/44 anonim ***** válasza:
97%

A házasságkötést ne téveszd össze a lakodalommal. Lehet, úgy is házasságot kötni, hogy két tanúval elmegyünk az anyakönyvvezetőhöz, ott 15 perc alatt végzünk. Utána eszünk egy pizzát, ha éhesek vagyunk, és mindenki megy a dolgára.

A nagy lakodalom szerintem is marhaság, de van akinek az az élete legkiemekedőbb napja.

dec. 7. 18:14
 3/44 A kérdező kommentje:

Komoly szintre emelni egy kapcsolatot azzal lehet, ha szeretjük a másikat, kitartunk mellette joban-rosszban, segítünk neki, nézzük, hogy hogy lehet boldog és hogy hozhat ki a legtöbbet önmagából. Ezeket csinálni kell, kimondani meg könnyű.

A házas emberek jelentős részén nem ezt látom, míg saját példámon keresztül is tudom, hogy ezeket teljesítem és nem kell ehhez házassàg...

Az érzelmi okokat félretéve. Elég nagy probléma, hogy ide jutott a társadalom, hogy ennek ekkora jelentőséget tulajdonít, főleg úgy, hogy rengeteg rosszmájú házasság van és az ilyen társadalmi pozitív megkülönböztetéssel inkább visszaélni szoktak... Vannak emberek akik kifejezetten a házastàrsuk által kisemmizése miatt kerültek utcára. És ilyenből nincs is kevés! Ott és az ilyen esetekben mit ér az, amire felesküdtek?

Az a személyes gondom, így, hogy rákérdezted, hogy a családomból pont olyanok erőltetik a házasságot, akik már a harmadik házasságukban vannak és abban sem boldogok, titkolóznak a párjuk elől, nem segítik a párjukat úgy, ahogy én teszem házasság nélkül és ez nem egyedi eset, csomó helyen látom.

Én meg nem vagyok hajlandó kidobni pénzt olyan dologra, amiről tudom, hogy semmi értelme nincs, helyette inkább félreteszek házra, vállalkozásra, nyugdíjra, de ha elverném nyaralásra, még annak is több értelme lenne, mert az legalább világlátás, jó élmény, nem arról szól, hogy lerészegítsünk egy csomó rokont és közben kitömjük a zsebét egy csomó erre az iparágra rácuppant vállalkozónak, akik pont leszarják, hogy milesz velünk a lagzi után.

Nagyjából ennyi.

dec. 7. 18:18
 4/44 anonim ***** válasza:
100%

1. Van érzelmi vonala a dolognak. Neked nem jelent semmit, ok, lehet így érezni.

2. Van racionális oldala a dolognak: állami ügyintézésnél bizony számít a dolog. Házasság nélkül pár dolgok nehezebb elintézni (pl. plusz papír kellhet)

3. "Én meg nem vagyok hajlandó kidobni pénzt olyan dologra, amiről tudom, hogy semmi értelme nincs"

0 forintból lehet házasodni: anyakönyvvezetőhöz lehet menni hétköznap ingyen, hogy adjon össze. A pár kell hozza meg két tanú. Nem kell nevet sem változtatni, és akkor az igazolványok is maradhatnak. Barátaim házasodtak így, én voltam az egyik tanú.

dec. 7. 18:42
 5/44 anonim ***** válasza:
100%

OK, láttál néhány rossz házasságot és te nem tervezed. Ezzel nincs semmi gond, de attól még nem arról van szó, hogy ez minden egyes házasság esetében így van.

Láttam én is pocsék házasságokat, de nagyon szépeket is, amiknek igenis volt értelme és igazán irigylésre méltóak. A rossz házasságok nem érvénytelenítik a szépeket, és a jól sikerültek sem validálják a rosszul sikerülteket. Ez van. Továbbra is azt mondom: ha te nem akarsz, ne házasodj, de ilyen kirohanást teljesen felesleges rendezni ellene.

dec. 7. 18:49
 6/44 anonim ***** válasza:
100%

A házasság tényleg csak annyi, amit leírtak a többiek. Max még templomban is egy igen-t kimondtok, ha vallásosak vagytok, de oda se kell 300 ember. Az csak egy olyan dolog, ami a legnagyobb hülyeség a világon szerintem is. Pl, Hogy meghívod az esküvődre keresztanyukád fiát is, aki idősebb nálad 10 évvel és életében 1× ha láttad. Ott fog vigyorogva a csoportonképen, de mikor a gyerek megkérdi, hogy anya ez ki, még te is meggondolkozol.

Viszont ahoz, hogy hivatalosan is egy családnak számítsatok, kell a házasság. Másképp csak két ember, akik együtt élnek. Attól még ők tarthassák magukat egy családnak, de nem fogják annak tekinteni őket hivatalos helyeken. (Kórház, Rendőrség, Hivatal stb) Szóval az a papír nem olyan rossz dolog.

dec. 7. 18:52
 7/44 anonim ***** válasza:
77%
+ még q párod kocsiját se nagyon vezetheted. Legalább is ahol én élek, megbüntetnek. Párod kell írjon egy nyilatkozatot, hogy igenis megengedni.
dec. 7. 18:53
 8/44 anonim ***** válasza:
100%

Semmi gond azzal, ha te nem tartod fontosnak. De azért nem egészen úgy van, ahogy gondolod.

A házasságkötés az önkormányzat nyitvatartási idejében 0(!) ft. Kell két tanú, ha az sincs akkor előre jelzed, hogy nem vinnél és aláírja 2 dolgozó (ahoz kell csak, hogy az adatok valósak és nem kényszerít senki, nem más írja alá a nevedben stb...)

A házasság egy jogi formula is, vagyonközösség lesz a férj és feleség. Hivatalosan is a legközelebbi hozzátartozója a házastársa lesz. Az öröklés is vonatkozik onnantól rá. Ha lesz/akarnak gyereket egyből a házasságkor megadott vezetéknevet kapja a gyerek, nem kell pluszban apasági miatt rohangászni, mert házasságban a vélelmezett apa a férj. Együttélésnél senkit nem érdekel, hogy x éve együtt vannak. Nyilatkozatot kell tenni. Annyiszor ahányszor gyerek születik.

Az érzelmi része más, van akinek fontos, van akinek nem. De attól, hogy neked nem az, másnak egy fontos lépés, hogy hivatalosan is egy pár, házastársak, nem csak együttélnek.

dec. 7. 18:56
 9/44 anonim ***** válasza:
100%
Tévedésben vagy. Az egésznek vagyonjogi oka van, bármely társadalomban nézzük, még a "természeti" népeknél is. Vagyis az egésznek semmi köze az érzelmekhez, az már csak ráadásként terheli meg az egész procedúrát. Az elrendezett házasság intézménye Indiában a mai napig dívik, de magyar társadalomban is alapvető volt, még a 20. sz. elején is.
dec. 7. 19:14
 10/44 anonim ***** válasza:

Nekünk egy kis 20 fős eskuvonk volt, 10 év és egy gyerek után döntöttünk úgy, hogy hivatalosan is együtt leszünk,

Hogy miért?

Nem tudom

Akkor jött az ötlet.

dec. 7. 19:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!