Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Elfogadott, ha a ferjem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elfogadott, ha a ferjem megpofozza a kislanyunkat?

Figyelt kérdés
Van egy 7 eves kislanyunk, aki bevallom elegge neveletlen. Ezt elrontottam sajnos az elejen, eleg nehez termeszet, illetve szofogadatlan is. A ferjem pedig elegge turelmetlen es agressziv tud lenni. Viszont en soha nem bantom a gyereket, akkor se ha nagyon rossz. Probalok mas modszereket bevetni. A ferjem azt mondja mar most a fejunkre nott es nagyon csunyan beszel velunk, neveletlen es nem fogad szot egyaltalan. Van olyan, hogy a ferjem felpofozza, amit en nem birok nezni es ebbol minden egyes alkalommal hatalmas veszekedes van. Multkor mar idegemben emiatt megutottem a ferjemet, hogy nem nyulhat a gyerekhez soha tobbet. Nem szeretnem a gyerekem szemeben a felelmet latni! De o azt mondja , hogy muszaj neha tiszteletet tanusitania a gyereknek, es maskepp nem lehet ra hatni. Engem ez nagyon bosszant, hogy nem egyezunk ebben, es folyton ezen megy a veszekedes es mar elore felek, hogy a lanyom valami rosszat csinal mert akkor a ferjem jon az agressziojaval. Szoval erre mi a megoldas?
nov. 27. 10:04
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
86%
Én vagyok a 16-os, nekem is rosszul esik a lepontozás, főleg, hogy a többiek, akik azt írták, hogy nem szabad megütni, azok fel vannak pontozva (nagyon helyes!) de aki tényleg átélte és elmondta a következményeket, az persze nem jó...
nov. 27. 13:01
 22/35 A kérdező kommentje:

En nem pontoztam le senkit!

Tudom jol a lelkem melyen, hogy ez nem jo amit a ferjem muvel, es tegnap azt mondtam neki, hogy ha megegyszer kezet emel a gyerekre rendort hivok. Erre mondta azt, hogy jo akkor o nem vesz reszt semmilyen szinten a nevelesbe oldjam meg akkor, mert en az o tekintelyet a gyereknel a porba tiprom. Igy o innentol ebbol kimarad, oldjam meg egyedul. Nagyon nincs erzekenehhez az egesz gyerekneveleshez, kiabrandito sajnos az egesz jelleme, ami igazabol azota jott ki miota gyerekunk van. Velem sosem volt agressziv….

nov. 27. 13:09
 23/35 A kérdező kommentje:
Ja es igy mar iskolaba se akarja vinni a gyereket. Mert eddig minden nap o vitte es hoztam, mivel en korabban indulok dolgozni. Magyarul ram marad minden…
nov. 27. 13:10
 24/35 anonim ***** válasza:
41%
20, 21: régóta vagyok ezen az oldalon, ne akadjatok fenn a lepontozókon. Nagyon sokan csinálják h a kérdés és válasz olvasása nélkül végignyomkodják h hasznos vagy nem, mert a vélemény nyilvánításért is kapnak pontot. Tökre nem számít semmit - ettől még mondjátok nyugodtan, amit gondoltok, ezekkel meg ne foglalkozzatok. :)
nov. 27. 13:14
 25/35 anonim ***** válasza:
53%
Akkor ideje elválni. Hidd el ha mondod neki, hogy felkerestél egy ügyvédet, egyből megijed. Vagy nem, de akkor menjen is el, és kérj kizárólagos felügyeleti jogot.
nov. 27. 13:16
 26/35 anonim ***** válasza:
59%

Tisztelet meg tekintély? Hol él a te férjed? Mi ő, király, ti pedig az alattvalói? Csak ismételni tudom önmagam, rendkívül primitív ember. Aki azt hiszi, hogy jót tesz a pofon meg a verés, annál nagyon komoly gondok vannak. Még az állatok is jobban bánnak a kölykeikkel. Szeretetet kéne adni a gyereknek, törődést és azáltal megmutatni neki, hogy mi helyes és mi nem.

Gondolj bele, a gyerek két végletet lát, az egyik az, hogy te mindent megengedsz, a másik pedig, hogy mindenért ütés jár. Mivé fog fejlődni a lelke? Hogyan lesz így egészséges felnőtt belőle? Sehogy!

Engem mindkét szülő vert, pedig nem voltam rossz gyerek. Ha leültettek, elültem a sarokban órákig. Viszont bőven elég volt, ha rossz jegyet vittem haza az iskolából, már jött is a pofon meg a rúgás, aztán napokig hallgattam, hogy "más kölke egyetemre jár, te pedig nem vagy képes az általános iskolát legalább négyesre elvégezni". Az anyámat apám verte, aztán anyám minket, de volt, hogy apánk rajtunk kezdte. Már gyerekként gyűlöltem ezt a rendkívül primitív nevelési módszert és esküszöm, hogy azt éreztem, gyerekként is több eszem van az övéknél.

nov. 27. 13:34
 27/35 anonim ***** válasza:
73%
#21 Nagyon jó hogy ezt leírtad, hisz te ebben benne voltál, átélted és leírtad te hogyan élted meg. Ne foglalkozz az 1-2 lepontozóval, valószínűleg ők még azt népszerűsítik, hogy egy két nevelési atyai pofon az jó dolog. Vagy betalált nekik a dolog, mivel ők is hasonló kép nevelik/ nevelték a gyereket. És egyébként utána meg csodálkozik idős korában a szülő, hogy a “hálátlan gyereke” nem foglalkozik vele, na vajon miért nem…. nagyon nem kéne a fizikai bántalmazást elfogadottnak tekintenie senkinek
nov. 27. 14:50
 28/35 anonim ***** válasza:
0%

Gondolom azért pontozták le a 16ost, mert túlreagálós szorongó önközpontú.

Nem tudom, miért kell ezen csodálkozni, de a legtöbb gyerekben ösztönszerűen benne van a mintakövetés, engedelmesség, "FÉLELEM" a felnőttektől. Akiben nincs, azzal valami gond szokott lenni, és az állatok az ilyen kölyköket hagyják meghalni.. Emberként meg védjük őket ilyen-olyan módszerekkel, miközben próbáljuk elviselni a pszichés terhet, amit ránk raknak azok a sérült gyerekek, akiknek a sérültsége a viselkedésében is megnyilvánul. Most ezt átélni azért elég kemény, és lehet itt szórakozni, de minimum egy emelt hang kell a legtöbb gyereknek, hogy bekapcsoljon egy ösztönös félelemérzet, a sérült gyerekeknek meg ennél többre is szükségük lehet.

Én a helyedben azt csinálnám, hogy mikor megpofozza a gyereket, nem mutatok reakciót, hanem elhívom kettesben megbeszélni, hogy a gyerek előtt ne mutassam, hogy én "felette állok"-és ott mondom meg neki, hogy nem ütheti meg, max a karját szoríthatja, és hogy mondja, hogy sajnálja a pofont és nem volt helyes, de vegye el a dolgait, akár erőszakkal, büntetésből, jó hosszú időre, vagy bármi olyat, amire érzékeny lehet a gyerek. Nem lehet másokkal lekezelően beszélni, vagy másokat bántani/szidni, pláne nem gyerek felnőttet. Aztán ha ez megvolt köztük én is beszélnék a lányommal, hogy meg ne halljak még egyszer ilyen stílust és én is elkoboznék valamit, illetve hozzátenném, hogy szerintem nem volt helyes a párom pofonja és megbeszéltük, hogy ez rossz nevelés, nem fogja többet csinálni, de húzza meg magát és tudja, hogy mindketten erősebbek vagyunk nála, és örüljön, hogy nem úgy van nevelve, hogy meg van csapkodva.

Én is haragszom a szüleimre, de csak mert én rohadtul jól tanultam, rohadtul jól viselkedtem és ők tettek tönkre. Ha tudtam volna, hogy problémás gyerek vagyok rossz viselkedéssel és rossz jegyekkel, akkor megértettem volna, hogy nem volt más módszerük. Pl simán megértem, hogy a tesómat jobban verték a rossz jegyeivel, a lustaságával meg a borzalmas beteg természetével, mert sosem állt le, sosem tudta a határokat se otthon, se a suliban. Engem meg lehúztak otthon a szintjére otthon, hogy kevésbé tűnjön rossznak mellettem. Így pl mikor én elejtettem valamit véletlen, miközben házimunkát végeztem(amit ő sose), én kaptam, ő meg bármit mondhatott, nem csinált semmit, házit se és bárhogy bánhatott velem, akkor is csak nagyon ritkán.. Nem volt fair. A mai napig ilyenek, pedig már 30 felett vagyunk, neki mindent is, nekem semmit.

A gyerekem kapcsán meg tudom(meg a tesómon keresztül), hogy a gyerekek emlékei nem igazán hitelesek, pláne, ha problémásak. Akkor pláne nem. Nekem egy rakás iratom bizonyítja, hogy jól emlékszem, meg néhány pártatlan rokon:).

Szóval a 16os szerintem túl durva. "párszor megütötték 18 év alatt".. ki nem tojja le? Életük hibája legyen és már bőven elég jó szülők voltak. Én sem az ütések miatt haragszom, hanem a kivételezésért és a lehúzásért. A legtöbben nem haragszanak arra, ha felnőttek elvesztik a sulykot, mert felnőttként ők is vesztik el a türelmüket. Na persze van pár szerencsés ember, aki csak átlagos-átlagon felüli emberek között mozog, ők talán nem, de a legtöbben megütnének egy viselkedésproblémást, pláne, ha napi 24 órában lennének vele.. szóval előfordul és néha még hasznos is lehet.

Ha suliban nincs gond, itt nevelési probléma lehet a háttérben, ha suliban is gond van, akkor érthetőbb, de kerülni kell a pofont, helyette meg kell szorítani a karját és más büntetést kitalálni, de az erőfölényre és a viszonyra, a "helyére" érdemes gyakran emlékeztetni. Ez a gyerek érdeke, meg a társadalomé.

nov. 27. 16:21
 29/35 anonim ***** válasza:

A 7# jól összefoglalta a dolgot.

Lehet ennek a "férfinak" visszavenni az arcából...

nov. 27. 17:44
 30/35 anonim ***** válasza:
0%

A 7es egy idióta.

Az ember szerethet valakit és lehet dühös a viselkedése miatt, ez így normális.

nov. 27. 18:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!