Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Elfogadott, ha a ferjem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elfogadott, ha a ferjem megpofozza a kislanyunkat?

Figyelt kérdés
Van egy 7 eves kislanyunk, aki bevallom elegge neveletlen. Ezt elrontottam sajnos az elejen, eleg nehez termeszet, illetve szofogadatlan is. A ferjem pedig elegge turelmetlen es agressziv tud lenni. Viszont en soha nem bantom a gyereket, akkor se ha nagyon rossz. Probalok mas modszereket bevetni. A ferjem azt mondja mar most a fejunkre nott es nagyon csunyan beszel velunk, neveletlen es nem fogad szot egyaltalan. Van olyan, hogy a ferjem felpofozza, amit en nem birok nezni es ebbol minden egyes alkalommal hatalmas veszekedes van. Multkor mar idegemben emiatt megutottem a ferjemet, hogy nem nyulhat a gyerekhez soha tobbet. Nem szeretnem a gyerekem szemeben a felelmet latni! De o azt mondja , hogy muszaj neha tiszteletet tanusitania a gyereknek, es maskepp nem lehet ra hatni. Engem ez nagyon bosszant, hogy nem egyezunk ebben, es folyton ezen megy a veszekedes es mar elore felek, hogy a lanyom valami rosszat csinal mert akkor a ferjem jon az agressziojaval. Szoval erre mi a megoldas?
nov. 27. 10:04
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%
Tehát a tiszteletet a te férjed úgy kívánja kierőszakolni a gyerekből, hogy megüti. Rettentően buta, primitív férjed lehet. Azontúl pedig kedves, hogy magadra vállalod, hogy elcseszted a gyerek nevelését, de eddig apuka hol volt? Eddig nem jutott eszébe nevelni a gyereket szép szóval, most meg üt?
nov. 27. 11:07
 12/35 anonim ***** válasza:
100%
Azzal, hogy megüti nem fog a gyerek csoda módon megváltozni.
nov. 27. 11:08
 13/35 anonim ***** válasza:
77%

Csak veletek ilyen?

Ha nem, hanem másokkal is, akkor lehet, hogy hiányzik belőle az egészséges félelem, amit mások tisztelettel szoktak azonosítani:

"Az agresszió csak félelmet"

A legtöbben ösztönösen meghúzzák magukat a nagy/idegen felnőttel szemben, akitől nem lehet tudni, hogy fog reagálni, de tuti veszélyes, ha dühös lesz. Ezért a legtöbb nagyobb ovis ösztönösen nem húz fel idegent és engedelmeskedik, amíg bírja a stresszt olyan 5-8ig. Utána meg már logikusan gondolkoznak, nincs érzelmi/ösztönös rész és direkt nem húznak fel veszélyes felnőttet. Ezért szokott működni egy pofon, vagy a logikus oldalra hat, vagy pótolja az ösztönös félelmet a felnőttek irányába.

Ha többször is kell ütni, valami nem oké a gyereknél. Egy pofont sem pártolok, szorítsd a kezét és emeld fel/nyomd le a földre, az nem fáj neki és abból is érteni fogja, hogy hogyan állnak az erőfölények.

nov. 27. 11:43
 14/35 anonim ***** válasza:
31%

"De o azt mondja , hogy muszaj neha tiszteletet tanusitania a gyereknek, es maskepp nem lehet ra hatni."

Ő beszél amikor hagyta, hogy ide kerüljön a gyerek mert egyedül kellett nevelned mivel nem vett benne részt? Már akkor tökön rúgtam volna nemhogy még most is pattog. Palacsintasütő vel vágnám legszívesebben fejbe.

Nem fogja kivívni a tiszteletet azzal, hogy megfélelmíti, megveri, megszorítja a kezét (#13-as!).

Beszélgetni, foglalkozni kell vele mert valamit hiányol tőletek.

Valószínűleg szartok rá jó ideje és figyelmet akar mindegy milyen módon csak kapjon.

nov. 27. 11:50
 15/35 A kérdező kommentje:
A ferjem szerint azert ilyen a gyerek, mert en nem hagytam neki, hogy nevelje. De az a baj, hogy ő ennek a hive, hogyha a gyerek nem fogad szot vagy tiszteletlen akkor egy pofont a megoldas, mert o is kapott az anyjatol es nem haragszik ezert ra. Es en ezt nem hagytam, sajnos neha elofordult es akkor jott a veszekedes… most meg azt mondja az egesz az en hibam es mivel nem hagyom neki h kezbe vegye az iranyitast azt csinalok a gyerekkel amit akarok, ot nem erdekli nem fogja nevelni egyaltalan
nov. 27. 12:08
 16/35 anonim ***** válasza:
55%
Engem megütöttek a szüleim párszor gyerekként. Eredmény: nem beszélek velük sokat, ha nem muszáj, nem fordulok hozzájuk segítségért, titkolom az életem fontos eseményeit, alig ismernek, félek tőlük mai napig, csak már nem attól, hogy megvernek. Bántalmazó kapcsolataim voltak csak a vőlegényem előtt. Annyit tanítottak ezzel, hogy a fájdalom összeegyeztethető a szeretettel. 13 éves koromban történt és 29 éves vagyok most, nem tudtam még megbocsátani, bár kb másfél éve a fejükhöz vágtam, ami segített (addig pedig kb 15 évig nem került szóba). Meg is mondtam a páromnak, ha csak egyszer is megüti a leendő gyerekeinket, én elválok. Ennél tényleg bármi jobb...
nov. 27. 12:12
 17/35 anonim ***** válasza:

Lehet válni, egyáltalán nem szereti a gyerekét, de téged se ha mindig rád nyomta és te rád fogta, hogy miattad olyan miközben egy erőszakos, agresszív állat. 100% ha rá hagytad volna, vagy tovább vele maradsz és jól felcseszed a fejét te is kapni fogsz nemcsak a gyereked.

A bántalmazó szarok pont úgy beszélnek mint ő.

"Én is kaptam szóval az én gyerekem is fog, az nem baj, hogy amúgysem szeretem!"

Menekülj minél hamarabb.

nov. 27. 12:16
 18/35 anonim ***** válasza:
18%
Vedd fel videóra és fáradj be a rendőrségre.
nov. 27. 12:21
 19/35 anonim ***** válasza:
26%

"minden egyes alkalommal"

Szóval rendszeresen veri, oké...

Nem, ezt nem hagynám, nem maradnék ilyennel, tönkreteszi az életeteket.

A rossz viselkedést egyébként sokmindent okozhatja (pl egy olyan szülő, aki mellett nem érzi biztonságban magát) és rossz mentális állapotra utal, azt jelenti, hogy a gyerek nem boldog. Lehet valami veleszületett fejlődési probléma is. Az erőszak meg csak tovább ront rajta, és az élete hátralevő részére tönkreteszi. Ugye mindenki ismeri azt a képletet, hogy a bántalmazott lányoknak később nagyobb eséllyel is lesznek bántalmazó párkapcsolataik...

A nevelési célzatú pofonokról meg már réges rég kiderult, hogy csak ártanak, és semmi hasznuk nincsen. Ezért sincs az, hogy pl a tanár veri be egy rossz gyerek képét. De komolyan; el tudod képzelni mi lenne, ha a te rossz gyerekedet ütlegelnék a tanárok, mert jaj, hát nincs más megoldás, csúnyán beszél, meg kell nevelni. Az se más ám, ha a férjed csinálja...

Meg kell oldani máshogy, ez is a szülőség része.

nov. 27. 12:47
 20/35 anonim ***** válasza:
19%
A 16-os miért lett lepontozva? Valami idióta agresszív állatok járnak erre az oldalra, akik helyeslik a testi fenyítést?
nov. 27. 12:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!