Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mióta megszületett a babánk a férjem külön alszik. Ennek csak rossz vége lehet?
Hát ha előre tudnám, hogy ilyen apa lesz a párom, akkor kösz inkább nem szülnék neki. Ketten vállaljuk a gyereket, ketten vegyük ki belőle a részünket. Én keljek hozzá 5x éjjel, ő meg alszik szépen 8-9 órákat?😂Na elmegy az ilyen a pcsába.
Én úgy gondoltam a baba születése után, hogy nem kell mindkettőnknek éjszakázni. Én ténfereghetek zombiként napközben, vagy alhatok a babával napközben, míg a férjemnek ugyanúgy helyt kell állnia a munkahelyén 8-10 órában. Az nehezebb alvás nélkül, mint nekem. Nyilván ketten vállaltuk, de lehet a baba körüli feladatokat személyre szabottan felosztani.
De nem vagyunk egyformák, mindenki máshogy gondolja! Én tiszteletben tartom más véleményét.
Ezt a választ tuti nem nő írta. “Alhatok a babával napközben” persze, az a 2 óra alvás, ha összejön felér 8 órával, mi? Meg a férfiak is helyt tudnak állni a munkahelyen kevesebb alvással is, ha bulikázás/éjszakába nyúló gamelés mellett megy nekik, akkor a babához is fel tudnak kelni :D
Nagyon örülök, hogy a válaszomból eldöntötted, nő vagyok-e vagy sem :)
Én tiszteletben tartom más véleményét, de úgy látom, te nem ismersz más valóságot a sajátodon kívül.
Képzeld, nálunk úgy működött, ahogyan leírtam.
Én amúgy sokkal nyugodtabban aludtam/alszom, ha a gyerekek mellettem vannak. Egyrészt az éjszakai szoptatásoknál elég csak összebújni és aludni tovább, nem kell felkelni, emelgetni a gyereket, leülni/felállni, ringatni, mittudomén, aztán visszafeküdni, figyelni és aggódni, hogy ő is visszaaludt-e, majd ~20 perc múlva kezdeni az egészet elölről. Lehet, csak nekem extrém pocsék alvók a gyerekeim, de amikor külön ágyban altattam őket, akkor kb ez volt a program egész éjszakára, amikor meg magam mellé vettem őket, akkor hogy-hogy nem, éjjelente 4-5 félálomban ébredéssel megvoltunk, amikor csak közelebb kellett húzódnom hozzájuk, és alhattam is tovább. Azóta meg már megszoktam, hogy hallom őket mellettem szuszogni, nekem ez jó érzés és megnyugtató. Ha nincsenek mellettem, akkor gyakrabban ébredek éjszaka, és akkor megint az van, hogy felkelek, átmegyek a gyerekszobába, ellenőrzés, stb, szóval kezdhetek megint nulláról aludni. Szóval nem biztos, hogy aki együtt akar aludni a gyerekével, az mindent feláldoz és a saját pihenése oltárán is inkább a gyereket emeli piedesztálra, mert nekem személy szerint inkább az volt mindig is a megterhelő és nehéz, amikor külön aludtunk. Nyilván nem mindenki ilyen, ezt is elfogadom, de azért nem kell egyből mártírnak beállítani valakit, aki a számára kényelmesebb megoldással él. Szoptatni is azért szoptattam kizárólagosan, mert lusta voltam tápszerrel bajlódni, fertőtlenítgetni, éjszaka kevergetni, stb, semmi ősanyaság nem volt bennem egy pillanatig sem, kizárólag a kényelem vezérelte az ilyen jellegű döntéseimet. Ha egyszerűbb lett volna tápszerrel etetni és külön altatni a gyerekeket, biztos nem kínlódok a hosszas leszoktatásokkal meg a random éjszakai lábakkal az arcomban :D Szerintem nagyon sokan vannak így ezzel. De mindenki csinálja úgy, ahogy nekik megfelelő. A kérdezőnek is úgy a kényelmesebb, ha együtt alszik a babával, az egyetlen probléma, hogy ezt a férjének még szoknia kell. 3 hetes a pici, a kedves apuka valószínűleg még nem tanulta meg, hogyan legyen apuka, még új neki is minden, szokni kell neki is, hogy más az élet. Sok-sok kommunikációval minden megoldható, erősen kétlem, hogy ő mostantól eldöntötte, hogy egy fos kapcsolatban akar élni szexmentesen és elkülönülve tőletek. Szóval hajrá, keressetek megoldást együtt, közösen, aszerint, hogy nektek kettőtöknek (hármótoknak) mi a jó.
#4 voltam.
Hát 15 a párom nem gemerezett meg bulikázott...amikor nem dolgozott ugyan úgy kellt lányomhoz, ha ment dolgozni (sokszor reggel 3-kor kellt) igen is aludjon. Oké, persze vegye ki a részét, ki is vette, főzött is és mindent megcsinált.
És nem szerepelt a kérdésbe olyan, hogy szerintetek jó e ha velem/ velünk alszik e a gyerek.
Kérdező, az a babaöből jó ötlet, sztm próbáljátok meg. Aztán az is eldől valóban emiatt nem alszik e veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!