Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eltörölnétek ti is a házasság intézményét?
Gyakorlatilag semmi értelme. A házasságok fele válással végződik, másik hányada meg csak azért nem, mert nem mernek/nem tudnak kilépni belőle különböző okok miatt.
Na az meg a nevetség csúcsa, amikor valaki 2-3-szor mondja ki a "boldogító igent".
Természetesen a jogszabályok is változnának. Gyerek neve, öröklés, közös vagyon stb.
30. Nem az esküvőről vagy annak milyenségéről szól, hanem a házasságról. Az pedig annyi, amennyit 2 ember beletesz. Se több, se kevesebb.
Együttélő párok is szakítanak kismillióan. Akkor senki ne költözzön össze?
Akik összetartoznak, szeretik egymást és kitartanak egymás mellett
, azok nem mennek szét, ha házasok, ha nem. De nem mindenki szeretne ilyen pasim csajom kapcsolatot, inkább házastársak lesznek. Még akkor is, ha válni is kell ha megbuknak mint pár. De nyilván aki eleve erre készül, hogy majd úgyis elválnak, az ne házasodjon.
Részben egyetértek. Az újraházasodást mondhatni "tiltanám".
Persze legyél boldog, jogod van rá, de miért hozzá ismét a cécó? Aki elvált az pontosan tudja, hogy a házasság nem garancia semmire, akkor meg miért érzi azt a bazi nagy vágyat, hogy legyen esküvő megint?
De van olyan ismerősöm is, aki 50+ házasodott. Volt már egy nagy fia (az apjával nem voltak házasok mikor született és szakítottak is). A fickó meg elvált szintén. Na ott sem értettem, hogy egy meglett nő meg férfi ekkora élettapasztalattal miért érzi a késztetést arra, hogy összeházasodjanak.
Egyszerűen csak együttélni és szeretni nem lehet?
A házasság nem való mindenkinek, ráadásul megtalálni az igazit csak és kizárólag nagyon nagy szerencse kérdése. Aztán idővel változnak az emberek, kérdés hogy egy irányba haladnak-e? Aztán ott van a leglényegesebb dolog a szexualitás, hogy abban is egy szinten állnak? Szerintem a legtöbb esetben a párok az elején beleképzelik a másikba az elvárt tulajdonságokat, később rájönnek hogy ez bizony nincs is benne. Ekkor elkezdenek reménykedni hogy majd csak megváltozik, a következő stádium csendes tolerancia, a vége meg a kiábrándulás, válás.
Azt is be kell ismerni, hogy a párkapcsolat is önmagáról szól mindenkinek. Ha ez nem így lenne, senki nem válna el. A férj vagy feleség csak egy eszköz, a házasság meg érdek. Ez igaz a szimpla párkapcsolatokra is. Álló, kemény fsz nélkül nincs semmi.
#33 semennyire. Nem is érdekel igazából.
Kedvenc mondásom: "mindenki úgy bssza el az életét, ahogy akarja".
Rám is igaz, közelről sem igaz, hogy magam, vagy az életemet tökéltesnek tekinteném. Hibáztam, sokat, ezért vagyok ilyen "okos".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!