Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eltörölnétek ti is a házasság intézményét?
Gyakorlatilag semmi értelme. A házasságok fele válással végződik, másik hányada meg csak azért nem, mert nem mernek/nem tudnak kilépni belőle különböző okok miatt.
Na az meg a nevetség csúcsa, amikor valaki 2-3-szor mondja ki a "boldogító igent".
Természetesen a jogszabályok is változnának. Gyerek neve, öröklés, közös vagyon stb.
Nem. Én is házasodni akarok, a többi, hogy mit gondol, meg nem érdekel.
F
20, ööö, aki ennyire nem ismeri magát, az gyereket se vállaljon.
Plusz a saját logikádat követve akkor senkinek ne legyen gyereke, mert az is meg lehet gondolni, csak akkor már késő.
22.
Hibás a gondolatmeneted.
Védekezni, abortuszra menni, örökbe adni lehet a "becsúszott" gyereket.
De mit csinálsz, ha a te/párod X év után mégis akar, de nem lehet, és e miatt szétmentek?
"De mit csinálsz, ha a te/párod X év után mégis akar, de nem lehet, és e miatt szétmentek?"
Ha csak egyikünk akar mégis - tehát a megbeszéltek ellenére -, akkor amúgy is szétmegyünk.
A házassághoz, vagy a legegyszerűbb emberi kapcsolatokhoz is intelligencia, empátia, alkalmazkodó képesség, segítőkészség, csapatjátékra alkalmasság kell.
Miről is beszélünk akkor? A baj ott kezdődik hogy olyan generációk nőttek fel, akik végtelenségig önzők, olyan családokban nőttek fel ahol traumák érték őket, végtelenül rossz szülői minták, érzelmi, mentális betegségek, gyötrelmek, lenyomatok.
Csak egy egyszerű kérdés: a férfiak hány százaléka tudja, vagyis hány százaléka alakította úgy a gondolkodását és az életét, hogy alkalmas legyen férjnek? Vagy a nők hány százaléka készül feleségnek? Nem, nem arra gondolok hogy szimplán feleségül vesz vagy férjhez megy valakihez, hanem arra, hogy egy egységet fog alkotni egy másik emberrel, megosztják önmagukat egymással. Szimbiózis? Támogató kapcsolat?
Sajnos a mai párkapcsolatok nagyjából a szexről szólnak 90%-ban, a maradék 10% meg arról, hogy ne unatkozzanak. Na ezek ne házasodjanak, de gyanítom ezek ágálnak a házasság intézménye ellen is.
Nem.
Attól, mert neked nem tetszik, másnak még igen.
A házasság rég nem csak vagyonközösséget jelent, 2024 van, nem 1896...
A házasság egy érzelmi kötelék. Lehet vagdalkozni, de akkor is sokat jelent sok embernek.
Te kis zsebhitler.
Nem törölném el, semmi okom rá. Mi boldog házasságban élünk. Aki meg nem akar házasságban élni, annak nem kötelező.
7. Mi köze a hàzasságnak a gyerekvállaláshoz/termékenységhez? Én lepontoztalak, mert nem releváns a válaszod. A két dolognak semmi köze egymáshoz.
+
Házasság nélkül is el lehet ballagni kivizsgáltatni magad, és gyereket vállalni is lehet sima kapcsolatba, illetve nem mindenki akar gyereket, szóval a kötelező vizsgálat is felesleges.
Az pedig ki mennyit szeretne házasság nélkül együtt élni, legyen a pár döntése.
Amelyik kapcsolat azért megy tönkre mert nem szaporodnak, hát, az annyit is ért, semmit. Akik szeretik egymást, akkor is fogják ha például nem jön össze a gyerek.
Nőként mondom, hogy nem sok értelme van már a mai világban. Egy férfinak még ennyire se fontos ez, mint egy nőnek. Egy nőnek más, mert sokan szeretnének esküvői ruhát, meg csilivili partit stb. Nekem ez se volt soha fontos, láttam már rengetegen ilyen nagy esküvő után rövidesen elváló párokat. Pont azok az ismerőseim tartottak ki jobban egymás mellett, akiknek egyszerű esküvőjük volt, nem nagy felhajtással.
Rengeteg a válás, megcsalás (sokszor nem derül ki).
Én pesszimista vagyok, nem hiszek a holtodiglanban. Pedig én magam hűséges típus vagyok, de olyan párt találni nagyon nehéz, aki szintén ilyen és kitart a másik mellett. Ezeknek a mostani házasságoknak a nagy része semmit sem ér, persze ezt utólag ők is belátják majd, mikor már szóba sem állnak egymással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!