Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mi az oka ennek, és hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi az oka ennek, és hogy lehet segíteni?

Figyelt kérdés

Mikor megismerkedtem a feleségemmel, sokat beszéltünk a jövőről, az elképzeléseinkről, kettőnk jövőjéről.

Hogy a kérdésemmel kapcsolatos részletre kitérjek, nekem az volt a fontos kérésem, hogy soha ne hanyagolja el magát, ne hordjon susugós mackót papuccsal, mert az a kényelmes.Járjon el edzeni ha szükséges, az időt én biztosítom számára és az anyagi feltételeket is, legalábbis minden erőmmel ezen leszek. Az egyetlen kifogása az lehet ha én nem teljesítem ezt az ígéretem.

Hát természetesen egyiket sem tartja velem ellenben.

Azaz a stílusával teljesen ellentétes, gyakorlatilag vállalhatatlan ruhadarabokat szeretne felvenni, és megsértődik ha rászólok, hogy ezt biztos hogy nem. ("meer kÉnYeLmEs"...)

30 kilót hízott a terhessége alatt, ugyan nem hízott tovább, de egy dekát sem fogyott.

Itthon sem remekel igazán, takarítgat, de sosincs rend, inkább sorozatokat néz meg a gyereket ölelgeti, puszilgatja, és alig várja hogy hazajöjjek és "most te teszed tisztába, egész nap én csináltam". - ha már tudja hogy hamarosan jövök inkább úgy is hagyja csak ne ő csinálja.

Ha edzeni megyek megsértődik, de nem jönne el velem, pedig a nagyszülők kb epekedve várják hogy lepasszljuk nekik pár órára a gyereket (legalábbis anyukám aki pont útba esik a konditerem felé)

Konkrétan "rohad" a szája, de fogorvoshoz se megy, mert majd holnap kér időpontot....

Mindig mindent "majd holnap, majd jövőhéten".

Kezdek kiábrándulni, és nyilván mindent megakarok tenni a kapcsolatunkért, de így iszonyat nehéz dolgom van.

Többször elmondtam neki ezeket amit itt leírtam, eddig egy visszajelzést kaptam a nagynénje rám szólt, hogy miért nem feltétel nélkül szeretem őt?! :)

Ezen kívül a feleségem mindenre "változtatni fogok" és semmi (biztos majd holnap)

Ahogy írtam nem akarom elhagyni, látom benne még mindig azt a nőt akihez hozzámentem, sok pozitív tulajdonsága megmaradt, de így annyira nehéz...és ha most így elhagynám ki lenne a szemét görény? Persze hogy én...na de ha én élnék úgy ahogy ő, és ő hagyna el?!

Nincs arra utaló jel, hogy depressziós lenne.

okt. 1. 04:19
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
85%

Bocs, de ti megismerkedtetek, majd elmondtad az igényedet, aztán harmadnap megházasodtatok, és a rákövetkező nap meg csináltatok egy gyereket?

Hogy nem tűnt fel, hogy milyen életmódja van, és milyen a dolgokhoz való hozzáállása?

okt. 1. 11:45
 22/29 anonim ***** válasza:
78%
Hol lehet mostanság "susugós mackót" kapni?😁
okt. 1. 12:48
 23/29 anonim ***** válasza:
88%
Mondjuk én akkor dobtalak volna ki páros lábbal, amikor feltételként szabod meg a kondiba járást. Ez is egy mély érzelmekre alapuló házasságkötés volt! Az oké, hogy az ember próbál tetszeni a másiknak, de hogy lehet ezt feltételként szabni? Egyébként is a csecsemővel otthon töltött idő nem a szexizésről szól, de jó, azért, hogy van, mert jó rostája a felszínes kapcsolatoknak.
okt. 1. 13:03
 24/29 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom hol írtam hogy otthon nem szabad susugósat hordani, de nyilván én nem voltam egyértelmű hiszen többen félreértették. Illetve a susogós csak egy példája volt az igénytelen öltözködésnek.

Itt arról van szó, hogy nyilvános helyeken akar megjelenni "laza" ruhákban, ami akárki akármit mond igénytelen.

Nekem még +30 kg-val is tetszik, persze amikor vékony volt úgy tetszik igazán, de szült egy gyereket, sajnos így alakult. Viszont lehet ellene tenni.

Értem, hogy mindenki megmagyarázza, hogy dehát a kisgyerekkel így-úgy.

Ezért van hogy minden egyes anyuka elhízva éli az életét? Ja nem, mert jó részük tesz magáért, a külsejéért, az egészségért, csak nem könnyű.

Nekem sem esik jól hajnali 3kor kelni, 8-10 órát dolgozni, és lemenni edzeni.

A feleségemnek van segítsége, azt gondolom én is sokat segítek neki, vannak nagyszülők, azt is mondtam hogy bízza rám a gyereket és menjen akkor edzeni amikor neki kényelmes, de neki csak az anyjával meg a barátnőivel való shopping a kényelmes. Arra van idő.

Na mindegy, én a kérdésemben is a kapcsolatunk megmentésére törekszem, meg eleve ezért írtam ki a kérdést, ha nem szeretném őt akkor már rég leléptem volna, de ezek úgyse fontosak.

Már csak az egészsége miatt is lefogyhatna.

De akkor én meg elkezdem szúrni magam a gyúrsához mert nagy álmom hogy úgy nézzek ki mint egy-két pédalképem, de sajnos tisztán sok év alatt sem tudtam ezt elérni. Majd nem áll fel, meg 50 évesen megáll a szívem, de dolgozó, családfenntartó hős férfi vagyok, szóval belefér. A feleségem is fáradt anyuka aki az én gyerekem miatt hízott fel 30 kilót, nem bántom szegényt, nem baj majd ha 50 évesen 8 féle betegsége lesz az egészségtelen életmódja miatt, nekem el kell viselnem hisz szegény a családnak szentelte az életét (mert én nem).

Nem értem néhány kommentet, de a normálisakat köszönöm!

okt. 1. 17:33
 25/29 anonim ***** válasza:
81%
Arra persze nem válaszolsz mennyit alszik éjszaka a gyerek. Rohadtul mindegy hogy nap közben vigyáz rá a nagyi, akkor se fog elmenni az ember edzeni ha éjszaka 2 órát aludt.
okt. 1. 17:53
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Én értelek téged, de ez kicsit ennél összetettebb. Én a női oldalról tudom megközelíteni hasonló helyzetben (én kapcsolatban hiztam 35 kg-t aztán gyerekünk lett, most jönnek lefelé a kilók).

Mennyi idős a kicsi? Ha 6 hónapos alatt van + anyatejes nem csoda, hogy hulla fáradt szegény nő. Hiába szoptat éjszaka, nem kell tápszert készíteni, de azért fent kell lenni, nehogy megfúljon a gyerek. Ha nem jó az anyóssal a viszony, máshogy gondolkodik a gyereknevelésről érthető, hogy nem akarja otthagyni a kicsit.

Hogy oszlik meg a házimunka? Ha ő egyedül, karjában a gyerekkel főz egész nap egy levest meg egy főételt + próbál rendet tartani nem csoda, ha nem bír. (Nem tart 5-8 órát egy főzés, de annyiszor meg kell állni, szünetet kell tartani, mert éhes/álmos/koszos a gyerek pelusa stb. Simán elhúzódik nálunk reggeltől délutánig egy kis főzés).

Fogyáshoz kell a kalória deficit, tehát külön kaját kellene ennie. Azt is meg kell főzni, dobozolni. Arra is kell kis energia.

Nálunk is úgy volt, hogy jajj de sokat segít a férj, mert pelenkázik néha meg egy kis játék a gyerekkel ez-az, de lehet ő nem úgy éli meg.

Azért akármilyen fáradt nőként és anyaként nincs szünet az anyaságból.

Nem csak az edzésre kell időt csinálni. Kipihenten kell lennie annyira, hogy edzés után még bírjon éjjel a gyerekkel. Próbáld vele megbeszélni, hogy legalább a külön diétás kaját megcsináljátok neki. Ennyivel + séta + gyerekkel foglalkozás és fogyni fog.

Ő kicsit nehezebb helyzetben van nálad. Nem igazán tud kiszakadni otthonról.

Nem bántani akarlak vagy ilyesmi, csak ez is benne van. Nyilván mindenki megtesz mindent, amit tud, de vannak külső tényezők vagy nehéz élethelyzetek, amikben nem lehet haladni előre csak stagnálni. Nagyobb gyerek mellett kicsit könnyebb lesz. :)

okt. 1. 18:12
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Még gyerek nélkül egy egyszobás lakásban is rámegy egy szabadnapom a "csak" takarításra és főzésre úgy,hogy ketten élünk. Nem mentegetni akarom a feleséged,de általában azok szerint van ez meg pikk-pakk, akik nem csinálják kb soha. El nem tudom kepzelni,mennyi ideig tartana,ha közben egy picit kéne üldözni és etetni, tisztába tenni naponta többször,ráadásul egy nagyobb lakásban/házban.

Az edzésről annyit,hogy valóban nem elég,hogy te időt adsz neki erre,ha egyszerűen ki van merülve. Ki kéne pihennie magát. Esetleg cseréljetek szerepet,ha a kicsi kora már ezt megengedi. Hidd el,sokkal pihentetőbb naponta elmenni dolgozni + edzeni, mintsem otthon rendet tartani és vigyázni 0-24 egy kicsire,aki egy óvatlan pillanatban kárt tud tenni magában.

Valószínűleg,ha a feleséged járna dolgozni, közösségbe,újra lenne szociális élete a néhány barátnőn kívül,akikkel néha összefut,többet adna a megjelenésére. Arra viszont soha nem fogod tudni rávenni,hogy ő edzeni járjon,ha 1x nem akar.

Nálunk én járok edzeni,én vagyok a nő és 1x sem tudtam még az évek alatt elrángatni a páromat edzeni magammal. Mondjuk nem is lefogyasztani akarnám őt,csak tudom,hogy régebben járt és néha megemlíti,hogy 1x menjünk el együtt,de aztán sosem jön. Ő döntése,nem fogom ezzel csesztetni. Az edzés az én hobbim, én időm,így kapcsolódok ki. Nálatok meg ez a te hobbid,ne akard ráerőltetni a másikra.

Egyébként sajnos érdemi tanácsot nem tudok adni a szerepcserén kívül,mert ha őt nem zavarja,hogy elhagyta magát,akkor ezen nem tudsz segíteni.

Fogorvoshoz ugyan elviheted es kifizetheted neki a kezelést,de a +30kgval nem tudsz mit kezdeni. Esetleg ,ha nyitott aktív programokra,akkor jarjatok el bicajozni vagy túrázni,ha tényleg van,aki addig vigyáz a gyerkőcre.

Kajara meg elő is tudnátok fizetni,vannak egészséges menük,rendeljetek akkor különböző menüket neki meg neked,a gyereknek meg nem tudom,mert nem mondtad,mennyi idős. Ha nem ő főzne,azzal is több energiája maradna.

okt. 1. 22:04
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

Még mindig nem írtad le a legfontosabb körülményeket.

Hány évesek vagytok? Mekkora a gyerek? Mióta vagytok házasok? Meddig éltetek együtt előtte? Mennyit hízott a feleséged a terhesség alatt és mennyi maradt rajta? Szoptat/szoptatott? Meddig? Milyen magas és hány kiló? A gyerek átalussza az estéket? Mitől, mikor kezdtek el romlani a fogai?

Milyen a házasságotok?

Valahogy ezeket a kérdéseket nehezedre esik megválaszolni. Pedig egyáltalán nem mindegy.

Nem mindegy, hogy egy 35+ szoptatós anyát csesztetsz ezzel, aki igyekszik, de a hormon háztartása felborult. Vagy egy 20 éves kiscsaj bánta meg az elkapkodott családalapítást és most tudatosan hanyagolja el magát, hogy békén hagyd a szexszel.

Nem mindegy, hogy volt hat hete összekapni magát, vagy hat éve vagy türelmes.

Stb, stb, stb.

okt. 2. 08:12
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

Nekem amíg a gyerekkel othon voltam egy kudarcnak éltem meg.

Ti nem ertitek de amig a nő nem dolgozik rohadt nehéz.

Én amióta dolgozom van KEDVEM magamra, kapok megerősítest, mindig csinosan oltozok, toppon vagyok mint régen, edzek , es egyik jó érzés vonja maga után a másikat.

Amíg ez a jó érzés nem indul el, addig nemigazán tudsz nagyot produkálni,azaz nagy lépéssel haladni célod felé.

Azt érzed neked semmi mas dolgod nincs mint megfelelni es bármennyit is teszel sose nagy szám hisz csak kötelesség, nem nagy dolog, VAN IDŐD, MÁS DOLGOD SINCS stb, pedig minden a lelkiállapottól függ.

Ha alapból van MOTIVÁCIÓ akkor nagy eredményre könnyű szert tenni

Ha nincs akkor recseg ropog minden lépés

okt. 5. 22:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!