Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kötöttetek/fogtok kötni házassági szerződést? Ha igen, miért, ha nem, miért nem ? :)
Igen. Gyerek szüketése esetén. Azért, mert nem fogom felb*szni a karrierem biztosíték nélkül!
34N
Kötöttem, már el is váltam, 40+ vagyok.
Az ok elsősorban az volt, hogy külföldi állampolgárral házasodtam mindkét ország joga szerint, de teljesen más a két ország házassággal, gyerek jogállásával, vagyonnal, válással stb kapcsolatos szabályozása, plusz ő nem lett magyar állampolgár, a gyerekemmel együtt viszont én kettős.
Előre, még a gyerekvállalás előtt rendeztük ezeket a kérdéseket is és nagyon jól is tettük, később sem volt hangos szóváltás sem.
Egy ilyen szerződésben nemcsak pénzügyi dolgokat lehet rendezni, hanem még akár azt is, hogy a közös gyerek melyik országban végezze pl általános iskolai tanulmányait- mert egyébként bárhol teljesíthetné és azért vannak ebben is különbségek.
4
Magyarországon a házassági szerződés kizárólag anyagi dolgokat tartalmazhat.
Nem kötöttünk.
Nekem a házasságom előtt már volt 2 ingatlanom, a páromnak is van egy saját.
Így ezek nincsenek veszélyben sem nálam, sem nála.
Viszonylag jól keresünk, nagyjából ugyanazt tudjuk beletenni a házasságba, így ha esetleg válásra kerül a sor, ebből nem lesz komoly anyagi veszteség egyikünknek sem.
Ez nyilván idővel változhat, de ezt a rizikót mindketten bevállaltuk.
Igen, mert az ingatlan amit venni fogunk azt én fogom fizetni 100%-ban és azt is tudom hogy házasságkötés után. Nem fogok közösködni valamiért amit én fogok megvenni ha esetleg elválnánk. Mindenkinek maradjon meg a saját vagyona, házasság előttről is. A házasság alatt szerzett pénzt ami megmaradt,vagyok hajlandó elfelezni. Nem többet.
Hiszek a házasságban, félre ne értsetek, de jobb bebiztosítani magunkat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!