Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a feleséged arra kérne hogy add el a házad és vegyetek/építsetek egy nagyobbat/más elosztásút közösen, belemennél?
Én nő vagyok és nem inkább kiadnám, ha jó helyen van, főleg nem ha építkezni akartok.
Ettől még vehettek közöset, de màs megoldást keresnék.
Van egy férfi ismerősöm. Ő régebben örökölt a nagyszülei után egy belvárosi két szobás lakást. Ott élt mikor megismerte a feleségét.
Egy ideig ott éltek közösen, majd a feleség rábeszélte hogy adja el a lakását és építsenek egy házat, mert akkor már terhes volt.
A srác eladta, és bevitte a lakás árát a házba, de akkoriban még nem volt divat a házassági szerződés. Két gyerekük lett és 10+ év múlva elváltak. A csajnak (aki szinte egy bőrönddel ment a házasságba) váláskor megítélték a ház felét (mert ugye a házat el kellett adni).
Ezt NEM azért írtam le hogy bármelyik nemet is ócsárolni kezdjétek, hanem csak okulásként, mert senki nem lát a jövőbe, így érdemes lepapírozni ügyvéd előtt, hogy ki mennyi pénzt tett eredetileg a házba (és ezt időnként meg is lehet újítani).
8
Csak nehogy egyszer pofára ess.
Elvileg igazad lenne, DE! Akivel a házasságod kezdetén mindenedet megosztanád (megbízol benne), az nem biztos hogy "ugyanaz az ember" lesz (személyiségre) 10-20-30 év múlva is.
Egyesek képesek önmagukból kifordulni az évek hosszú során. Van olyan pl. aki a házasság alatt nem ivott alkoholt évekig, hanem egyszer csak bekattan nála valami, és idővel alkoholista lesz.
Te egy ilyen emberrel feleznéd még azt is ami eredetileg a tiéd volt?
Honnan tudod előre, mi lesz 20 év múlva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!